Šta je novo?

Starsector

Zahvaljuci Dziju!!! sam probao i, naravno, kupio ovu igru. Covece koliko ... sadrzaja i mogucnosti! I to u RC2 verziji, prosto ne mogu da verujem. Deluje dosta kmpleksno nemam pojma odakle da krenem :D

Prvo sam probao sam da se bijem pa su me utepali. Onda sam prosao tutoriale i sad mi je jasnije kak osta radi ali i dalje ne znam kojim pravcem da se krecem? Da li da idem i da nasumicno ubijam druge ili?

Dobro bre, sta ja to pogresno radim kada svaki put zaginem u prvoj ili drugoj borbi? Uvek mi nalete neki jaci brodovi koji me ubiju kao zeca.

Juri male flote Pirata. Ako vidis brod koji se zove Buffalo MKII UBIJ!!! Oma. To je najlaksi plen na koji ces naleteti. Bitne stvari koje treba da znas su:

Imas razlicite vrste dmg-a:

1. Kinetic: Pravi veci dmg na stitovima ali manji na armor
2. Explosive: Manji dmg na stitovima ali veci na armor
3. Fragmentation: Manji dmg i na stitovima i na armor
4. Energy: Isti dmg i na stitovima i na armor

Svi prave normalan dmg na hull. Sto se tice armora, svako polje utice na redukciju dmg u zavisnosti koliko mu je armora ostalo... Da ne gnjavim armor sto je vise ostecenje veci mu se dmg nanosi, ok ga se ne skine, tada se moze grickati hull. Ujedno HP hulla predstavlja taj glavni HP koji kada padne na 0 je GAME OVER :)

I Kutija to RC2 ne znam na sta ti mislis ali prethodna verzija je isla do RC5.

Dobro bre, sta ja to pogresno radim kada svaki put zaginem u prvoj ili drugoj borbi? Uvek mi nalete neki jaci brodovi koji me ubiju kao zeca.

Na pocetku igra je jako teska jer ne znas sta gde kako. U principu, mene mrzi da se smaruckam sa tim fregaticama pa pustim AI da odradi borbu. Ne uradim auto resolve, vec kada bitka pocne prebacim na auto pilota.

Poslednja izmena:
pogledaj na youtube-tu ima par serijala vrlo poucnih, kojih nema u tutorialu a ni na njihovom forumu nije tek tako lako pronaci kako najlakse zapoceti igranje (npr http://www.youtube.com/watch?v=SKngToX2nLc mi je mnogo otvorio oci, iako sam prosao tutorial i malo izlistao forum pre igranja)

u glavnom, i meni se sam pocetak svodi da vise bezis nego sto tepas, dok ne ojacas, dobijes xp, ljudstvo dok ne dobije xp i tako to :) a ja sam ono tek krenuo

p.s. skontao sam da menjanjem rasporeda brodova u floti menjas i ljudstvo, najiskusnije ljudstvo ce uvek prvo sesti u brod koji se nalazi skroz levo pa onda redom :)

ima autopilot u borbi ? sjajno :) *** toliko stvari i tako maloj igri

Mi smo prosle godine organizovali multiplayer AI vs AI. Sami smo pravili flotu, svako je na pocetku imao 12k kredita da kupi koji god brod zeli i stavi ljudstvo u njega. Slali smo nase varijante Game Masteru (to je bio Uomoz), po potezu mogao si da izaberes da napadnes nekoga ili da trgujes ali isto tako si mogao da budes napadnut. Mogao si da udjes u javnu ili tajnu alijansu. Bilo je zanimljivo. Ne bi da se falim ali moja kombinacija Lasher-a sa 3x light needler je bila nepobediva :d

E da sada su ubacili dekorativna oruzja. Odnosno to se samo zove oruzje ali predstavlja dekoraciju na brodu tipa, satelitska antena koja se okrece, ili svetla koja trepere ma sta god sto treba da bude "pokretno" itd pa ce brodici sada izgledati mnogo zivlje.

E da nakon bitke kada se vratite na zvezdanu mapu neunistivi ste par sekundi. Ovo vazi i za NPC-je.

U toku borbe mozete i promeniti brod ili ako vam uniste brod mozete izabradi koji god brod hocete da prebacite svog kapetana tamo i preuzmete kontrolu. Mali satl ce uzleteti sa vasek citavog/unistenog broda i odleteti na brod koji zelite da kontrolisete.

U da i cuvajte se "incidenata". Uvek mozete imati bilo cega maximum 50% preko limita i nikakvi incidenti se nece desavati ALI ako imate vise od toga postojace rizik za incidente.

Poslednja izmena:
Vrh Dno