Nije poenta da li valja ili ne valja nego sto mnogi pridaju nekoj fukciji previse paznje. DLSS je idalje gimik koji vestacki podize fps u igrama kao FSR, nije to nista revulucionarno i nesto bez cega danasnja industrija ne moze. Sutra da ukinu to u igrama svi bi negodovali ali bi nastavili idalje da igraju igre niko ne bi odustao od igranja igara samo zato sto nema dlss i fg ili fsr.
Zato mi je smesno kako pojedinci kukaju kao da imaju racunare od 500 evra pa nece moci da igraju nego imaju racunare od po 3-4 hiljade eura i kukaju kako nema dlss.
Ja ne pamtim da su ikada top, hi end, graficke kartice kuburile ili nisu bile u stanju da izguraju sve igre u najvecoj rezoluciji i na max detaljima, mislim na igre koje su u njihovo dato vrijeme bile mjerila kvaliteta grafickog prikaza. Jedino sto se mogu sjetiti da je to bio Crysis. To je igra koju ni jedna kartica iz te generacije, a bogami i par sledecih generacija, nije mogla da izgura u full hd rezoluciji i na max detaljima, konstantno u 60fps. Pa opet ta graficka bi u danasnjoj vrijednosti kostala oko 1000e, tada su takve kartice kostale oko 800e.
Danas imamo situaciju da takve hi-end graficke kostaju oko 3000e i nijedna od njih nije u stanju ni priblizno da izgura 60fps u nativnoj 4k rez,i na maks detaljima, naravno bez DLSS ****** i gluposti, u vecini igrada koje koriste RT. Cyberpunk 4090 gura na nekih 30ak fps maks bez DLSSa. Totalno bizarna i suluda situacija, plus sto te igre ne izgledaju sad nesto spektakularno ludacki ili next gen kao sto je Crysis onda izgledao.
I onda u 2023. godini vidim ove nesretne karaktere u Starfieldu, sa keramickim/staklenim ocima, sramno za art direkciju i character artiste - kao da su zaposlili one mucenike iz Biowarea sto su radili na Andromedi.
Gledam i ovo napucavanje, imam osecaj da sve laguje odziv kontrola od kad pritisnes taster pa dok ispali metak iz puske treba da prodje "sto godina", ono mora ta neka nepotrebna animacija da se prikaze pa to je, da se animator ne bi naljutio kako mu izbacuju animacije.

Nikakve zustrine i ostrine u pokretima nema, i dalje su to one njihove dosadno spore animacije, sta ces navikli ljudi da animiraju maceve i sekire. Da im nije bilo iD softwarea napucavanje bi bilo jos veci krs, ovako je OK, moze da prodje.
Al sam se iskenjao.