Šta je novo?

Stare potezne igre

Super hik

Cenjen
Učlanjen(a)
06.10.2010
Poena
169
Znam da na mobilnim telefonima postoje potezne igre u kojima upravljas jedim brodom a drugi brodovi te vijaju ili si arheolog koji istrazuje piramide a vijaju te zombiji koji su duplo brzi od tebe ali zanimame da li postoji neka slicna stara 2D potezna igra za stone kompjutere a da nije strategija. Znaci igra u kojoj bi upravljao brodom ili likom u poteznom maniru a protivnici se sa svakim potezom krecu prema tebi sto koristis da ih namamis u zamku. :type:

Poslednja izmena:
U slucaju da sam bio nejasan kakve igre me zanimaju ukratko cu opisati jednu takvu igru koju sam igrao na mobilnom a koja je bila u tom maniru. Ekran je bio podeljen na 64 polja slicnoj sahovskoj tabli a brod se mogao kretati za po jedno polje u svim pravcima a od naoruzanja brod je buduci da je bio jedrenjak imao iskljucivo topove sa strane ciji domet je bio 2 polja. Naravno protivnicki brodovi su se kretali svakim potezom jedno polje prema tebi sto je moglo da se iskoristi da izazove njihov sudar ili da ih navuce da udare u greben ili stenu ako se ova nalazi izmedju njih i tvog broda. Naravno postojali su i inteligenti brodovi koji su izbegavli stene zbog cega si mogao da ih unistis iskljucivo vatrom iz topova kao i cudovista na visim nivoima koje si mogao jedino da izbegavas buduci da su bili besmrtna.

Poslednja izmena:
Мислим да сам давно играо те бродиће... Били су, чини ми се, у пакету игара ''Pop-Up'', ''Pop-Cap'' или ''Pop-Cup''... или тако нешто...

Poslednja izmena:
Uh, ja se secam da sam igrao tako nesto, ali mislim na nekom starom windows mobile uredjaju, ne mogu tacno da se setim ni kako se zove. Ali bili su neki brodovi i pirati, jeste :D

Od tih "poteznih" nije mi bila losa ni ona kad okreces cevi u mestu dok se ne slozi sve kako treba :)

Poslednja izmena:
Jeste u pitanju su gusari jos ako si u uglovima imao vrtloge koji se povremeno pojavljuju a koji omogucavaju da teleportujes brod onda je to ta igra koju sam takodje igrao pre par godina na dzepnom racunaru.

Poslednja izmena:
Naravno pod ovim mobilnim rucnim racunarom mislim na Treo koji je bio i jedno i drugo.

Battle Isle je bila odlična potezna igra ... i history line 1914-1918 .... ima li ovoga za PC ?

za pc se zove "seven seas",ali nije bas stara koliko mislis....

ahahaha, uvek se odusevim kada neko trazi ove retro sitnice. bila je jedna igra rich diamond koja se meni mnogo svidjala. na zalost nikada nisam imao full verziju nego samo neki demo. sada ne mogu da nadjem ni download ni opis. ima samo zvanicna stranica koja nije menjana od 2008.

Nazad
Vrh Dno