Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa jeli ti igras protiv kompjutera pa se kulas ili igras protiv real player-a? Boze... pa ko ce da ceka da ti napravis Carriere/Battlecruisere? Bolje igraj domine onda :)

Ocigledno ne kapiras poentu komentara.
Stvar je u tome da je tekovanje na jace jedinice smrtna presuda samom sebi. Nije dovoljno izbaciti jedan Carriere/Battlecruiser pa ni Colos da se to oseti u borbi, a za vise od toga nema vremena i tako su te jedinice izgubile smisao. Sta reci kad zerlignzi pojedu tora :trust:

Sto kaze DieH@rd ne mozes vise videti ni hidre! :zgran:

Ocigledno ne kapiras poentu komentara.
Stvar je u tome da je tekovanje na jace jedinice smrtna presuda samom sebi. Nije dovoljno izbaciti jedan Carriere/Battlecruiser pa ni Colos da se to oseti u borbi, a za vise od toga nema vremena i tako su te jedinice izgubile smisao. Sta reci kad zerlignzi pojedu tora :trust:

Sto kaze DieH@rd ne mozes vise videti ni hidre! :zgran:

Nije to bas tako kao sto pricas ali nebitno. Uglavnom poenta je da vi volite da namasujete Battlecruisere i da se setkate po mapi... Dobri igraci napadaju odmah svom raspolozivom snagom, ne cekajuci najjace jedinice (ako se mogu i nazvati najjace). A jos kad ljudi znaju da mikruju kako treba, i one slabije jedinice odrade sem takav posao :) Znam po mojim musterijama.

Davajte linkove gde nađete stream, pošto su tuski-a zatvorili ako se ne varam.

...

Pa obično kraće traju partije, pa ne stigne se do potrebe za njima.

Igrao sam protiv nekog lika TvT na scrap station. Urnišem mu bazu, ali i on moj main ali sam imao exp, i on se povuče na ono 'ostrvo' na vrhu mape. Tamo napravi gomilu starporta, i još tri gomile turreta.

Tada sam prešao na BC kako bih mu yamatirao turrete, jer je bilo koja druga air jedinica tu bila skroz beskorisna. Partija je trajala oko 50 minuta, jer je lik bio uporan i dosadan i nije hteo da preda, a ja kontrolišem celu mapu, a on samo to ostrvce. Carriere nisam video, a broodlordove sam video jednom, i puk'o sam tu partiju :)

Ja sam igrao Steppes of war, bukvalno on sa njegove strane 20 siege-ova ne da prolazi ground jedinicama + tona turreta, kod mene par siege-ova i mnogo vikinga. Air control ja imam, pravim 5 starportova i dizem mnogo BC, moja vojska je bila mobilnija i zato sam pobedio game.

Mozda se BC i Carrier ne osete u borbi, ali collosus se sigurno oseti.

Inace ja coveka ne mogu da breake-ujem ako on napravi 4 siege-a podigne ih i zatvor prolaz do njih. Znaci jedino da idem na neki drop, ali to ce da prodje jednom :). Logican izbor je odlazak u lategame.

Inace onaj zerg je nenormalno jaka rasa, opasno me nerviraju pogotovu ultre pa protiv onoga nema resenja ni protoss ni terran, tu mora opasan nerf da padne :), a protoss-u opasan buff kao i reaperima.

Ultralisk su dobili buff, nece ih odmah i nerfati :) Obrnuto vazi i za reapere, ali su makar priznali na Blizzconu da razmisljaju sta da urade sa reaperima, posto trenutno se koriste samo za initial scouting.

Po meni, zerg jeste najjača frakcija, ali ih je najteže igrati.

Da, ultre su neuništive, ali poenta je zerga držati zatvorenog u bazi, jer ako se razmaše..

Voleo bih da naučim da igram zerga. Ima li neki zerg ovde koji je voljan da mi malo pomogne?

Zergovi zahtevaju bas agresivan stil igranja, i kod njih nema buknerisanja i odbrane kako je to kod terana i protosa - samo napad, napad i napad. Ono sto najvise volim kod zerga je brzina pri zauzimanju ekspanzija i pravljenju jedinica. Svako ko dozvoli zerg igracu da se previse prosiri moze slobodno odmah da kuca GG jer ce biti pocascen beskrajnim talasom jedinica.

Poslednja izmena:
Nije zerg samo "napad, napad i napad", posto bi to znacilo da ne pravis drones uopste. Iole dobri zerg igraci imaju osecaj kad da prave drones a kad da prave army, osim ako su vec sami napadnuti onda nema puno razmisljanja. Zato se ranije govorilo (i jos uvek se govori) da ako zerg moze da prezivi early aggression kod terrana uz sto manje armije, automatski pobedjuje cim pocne late game. Kod terrana i protossa je potpuno drugaciji stil igranja.

Za Zerg bas moras da imas jak macro,definitivno najteza rasa za pocetnike.

Pa sama rec zerg se odnosi na "rush koji se oslanja na veci broj jedinica a ne jacini i skillu pojedinacnih jedinica", nesto slicno Undeadovima u Warcraftu 3. Mada ja generalno nikad nisam voleo da igram sa zergovima u SC-u iako gotovo uvek igram sa UD u Warcraft-u.

Zerg je više makro orijentisana rasa. Pogledajte npr. neki meč od IdrA. On je isključivo makro igrač i retko kad vrši agresiju na početku. Čak i kad ga Terran pritisne uvek ide na 2. bazu veoma rano.
Uz dobar makro u mid game-u možete da šaljete bukvalno talase jedinica i bez ikakvog mikra da čistite protivnika.
Inače slažem se da je jedan od načina da se dobije dobar zerg igrač konstantna agresija pogotovo na prvu ekspanziju u početku igre.

[YOUTUBE]fzMhh8zhTiY&[/YOUTUBE]

:d

Poslednja izmena:
GSL 3 Restream:

http://www.livestream.com/Zeusok

Jedini koji je najavio da ce da restreamuje. 15 FPS na 800kbps. Videcemo kakav ce da bude kvalitet streama kroz 10-ak minuta. Na Tuskijevom streamu stoji obavestenje da on nece da restreamuje...

Edit: Nema neke razlike izmedju restreama i SQ test streama. Bar je ja ne vidim, mozda je SQ test stream cak i malo bolji.

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim nema SQ (ili bilo koji drugi stream)? Nema TV prenos RO64 :(

Neznam sta se patite, redovno gledam GSL preko njihovog test streama. Samo se ulogujte i gledajte preko GOM playera.

Nijedan problem nikada nisam imao sa tim streamom do sada..

HQ restream je bolji (bar malo), pa zbog toga. Medjutim, niko ne restreamuje HQ vise, tako da...

Neznam sta se patite, redovno gledam GSL preko njihovog test streama. Samo se ulogujte i gledajte preko GOM playera.

Nijedan problem nikada nisam imao sa tim streamom do sada..

Da me ubiješ ne znam kako da pokrenem njihov test stream. Instalirao sam gom player, logujem se preko FB naloga ali nemam blage kako da pokrenem stream u playeru :S

Može neki hint?

Jel dobio NesTea prvi mec ? Nisam odgledao do kraja.

Da li mi je potreban neki codec poseban? Kuka kao ne može da pusti fajl, u fazonu proveri da li je dobar link, i da li imaš odgovarajući kodek...

@Marli: jeste, 2:1. Terran je fantastično igrao, ali ipak ne dovoljno :)

Poslednja izmena:
Mene u pocetku zezalo, isti error, tek kasnije sam provalio da je zezao firewall (ili bese antivirus, ne secam se tacno).

Bas je imao dobar build ovaj terran protiv NesTea, ali nije napao kad je mogao da ga zgromi.
NesTea je genije za donosenje pravih odluka u pravo vreme.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno