Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
...

Protiv CIJIH letaca?
Mutalisk (zerg) nisu nesto preterano brzi, i phoenix-i ih biju, bar koliko sam video u dve-tri partije. Stalkeri su losi za mutaliske, kad ih ima vise. Void rays nece stici nijednog da ubiju ako ih je vise ;)
Terani, sumnjam da mislis na banshee, on je s*** za ground assault... mozda na vikinge? Tu su stalkeri i sentry dobri.

Igrao sam game covek je samo pravio mute, ja sam sa 5 phoenixa ubio 15 muta laganica, nijedan phoenix mi nije pao, naravno mora malo da se mikruje, posle je doslo jos 15 muta i tih drugih sam isto koknuo sa 5 phoenixa lagano, posle sam samo dosao sa ground-om kod njega i to je bio gg :). Naravno ovako niko nece igrati i cim vidi da ti imas phoenix-e automatika, izlazi par corruptora i stancuju se hidre. Ako se dodje do tog stadijuma igre, protoss tesko da ista moze zergu, ubrzo ce doci i par broodlordova i to je gg. Cak i ako ga skrcas u fightu zerg ce imati oko 30-ak larvi i povratice se instant :).

HT su ****** protiv air jedinica pogotovu protiv muta koje su relativno brze.

Protoss je samo za rush, ako taj rush propadne i ode se u lategame protoss gubi game opusteno.

Banshee-je su odlicni kada ih imas 20 komada, igrao ja protiv drugara malo losije igra od mene, ja tipa 5 thorova, neki marinici marauderi, vikinzi, 20 banshee-ja i raven, on negde 30 hidri i 7-8 ultraliska i jos je tu bilo neke vojske. Ja sam njega razbio, sve ground mi je popadalo, ali je zato meni ostalo 20 banshee-ja sa dmg ojacanim do kraja iako je on imao 2 expa vise od mene samo je napisao gg i izasao :).

@bob marli gledaj da rushujes protivnika, sto game vise ide protoss postaje sve gori pogotovu protiv zerga gde nema resenje protiv broodlordova. Naravno moras uvek da znas na sta ide, na mute ili na hidre, naravno protiv hidri jedino sto te vadi je collosus i dt.

Pozdrav!

SLazem se da su Protossi samo za rush, Zealot ili Void. Svaki put kad sam se igradio na mass protiv Zerga ili Terrana gubio sam, jednostavno ne moze se izaci na kraj sa tolikom ruljom. Moracu za 1vs1 da promenim rasu definitivno, ne ide mi vise uopste. Ako teranu prvo ne presecete resurse nemate teorije, jednostavno prebrzo skuplja minerale i moze da massuje za 2 min, iako sam imao 7 gate-ova i vise nego dovoljno resursa.

Hidre i nekako podnosim, kolosi ili HT ih dobro sredjuju... ali ako nakrca roaches i corruptors (ili jos gore BL i corruptors), mogu samo da razmisljam kada zelim da napisem gg :D

BTW, juce sam gledao prenos sa GSL-a, terran imao 10-15 thora, zerg napravio samo 7-8 ultri i odose torovi :D Dok on napuni top splash ih pojede ;)

Sad sam shvatio da si Protossi ubedljivo najslabija rasa u igri. Mass vs mass nemas teorije da dobijes!
Igra je mnogo lose balansirana!

...

Hidre i nekako podnosim, kolosi ili HT ih dobro sredjuju... ali ako nakrca roaches i corruptors (ili jos gore BL i corruptors), mogu samo da razmisljam kada zelim da napisem gg :D

BTW, juce sam gledao prenos sa GSL-a, terran imao 10-15 thora, zerg napravio samo 7-8 ultri i odose torovi :D Dok on napuni top splash ih pojede ;)

Pa moras da imas par unita ispred, uvek ce se naci neki marinci i marauderi ispred, dok oni pokidaju te marince i maraudere pokidase ih thorovi :).

A ima li negde online taj kanal za sc2 ?

@bob ja sam krenuo da igram sc2 u nekom drugom mesecu bete i od tad sam do pre nekih mesec dana sve igrao sa protossom i video sam da je pointless igrati sa njima, terrani su mnogo bolji.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Pa moras da imas par unita ispred, uvek ce se naci neki marinci i marauderi ispred, dok oni pokidaju te marince i maraudere pokidase ih thorovi :).
Marinci mogu jedino da nateraju ultre da se okrecu po zemlji od smeha, jer padaju za manje od sekund ;) (imao je cova i MMM ispred ali se desilo ovo sto sam opisao ;))

A ima li negde online taj kanal za sc2 ?
GSL sam gledao na obicnom kanalu koji ne prenosi stalno igre. GomTV ih prenosi ali taj TV nemam iz nekog razloga... (mozda se placa)

GSL repleje imas na netu, samo izguglaj, a Husky, HD i TGS na Youtube-u dosta tih meceva shoutcastuju. To je bolje nego da gledas prenos, jer je prenos GSL-a na korejskom, a i sam Starcraft 2 interfejs je na korejskom :D

Nadam se da ce uraditi bolji balans, tj ojacati neke osobine kod Protoss-a, jer mnogo gotivim da igram sa njima, ali su nemocni od mid to late game za bilo sta. :(
Pa samo da omoguce npr da Fenix napada i ground, dobio bi se znacajan balans, a kamoli jos neke sitnice.
Ima li neki Blizzard page gde se moze zaliti na losu balansiranost igre.

GSL repleje imas na netu, samo izguglaj, a Husky, HD i TGS na Youtube-u dosta tih meceva shoutcastuju. To je bolje nego da gledas prenos, jer je prenos GSL-a na korejskom, a i sam Starcraft 2 interfejs je na korejskom :D

GSL se može pratiti preko besplatnog stream-a lošijega kvaliteta ali sasvim gledljivo (http://www.gomtv.net/2010gslopens1/live/). On je lokalizovan tj. vode ga dva poznata komentatora (Tastless i Artosis).
GSL se teško može naći na YT zato što GOMtv briše linkove. Husky, HD i TGS ne prenose GSL mečeve.

Ima li neki Blizzard page gde se moze zaliti na losu balansiranost igre.

http://eu.battle.net/sc2/en/forum/

Poslednja izmena:
Ma znam za sve to, nisam znao da gomtv prenosi 24/7. Ne treba meni nikakav komentator sve vidim i sam :).

Samo bacis nesto da zeza te ultre dok thorovi ne pocnu da kidaju, ne moras u otvoren fight, kada vidis da ti prilaze, samo lepo stimpack pa nateraj ih da te malo jure :).

Pozdrav!

Igra svakako jos nije balansirana,ali reci da je jedna rasa slabija od druge je smesno.L2P:D

bob marli ocigledno nemas pojma o cemu pricas. koj si rank na ladderu?
ako je neka rasa TAMAN balansirana u mid i late game, to je protoss

Poslednja izmena:

Aj nadji mi relay onda gde je Protoss dobio Zerga u mid ili late game, ali neki okvirni build sa Kolosima, a zerg na milion Mutaliska.
Imam ja pojma, samo nemam APM 150, to me yebe, mada kad razmislim ni treba mi to u zivotu.
Igracu radje u nizim ligama, za svoju zabavu, ne igram za pare da se nerviram.
Gold pa nadalje je samo za mene nerviranje.

Ljudi u platinum ligi imaju u proseku 40-50 APM.APM ti samo omogucava da brze izvrsavas odluke i nikako nije presudan.

Imate li neke ideje gde da vidim sta je najbolje za sta, kao counter ?
Zanima me cime je najbolje reagovati sa Terranima na neke Zerg/Protoss jedinice.

Ljudi u platinum ligi imaju u proseku 40-50 APM.APM ti samo omogucava da brze izvrsavas odluke i nikako nije presudan.

Sto znaci da ne koriste probes za early harras ;) Pih izem ti igrace :D

Ma gde balansirana, sta god da ima protoss mid game, ostali mogu da ih samaraju i smeju se ;) Dzabe je gledati samo naj-igrace koji rade harras celu partiju i onda je sve drugacije, ali oni ne cine ni 1% igraca SC/SC2, treba i ostali da uzivaju, a uz protose to ne mogu :(

Gledao sam liste, doduse za SC1, pro meceva: protosi pobedili <20% partija. 25% od top rank igraca su protosi samo - i to samo jedan u prvih 10, na 5. mestu.
MBCGame: nijedan protoss u finalu.

Sto znaci da ne koriste probes za early harras ;) Pih izem ti igrace :D

Ma gde balansirana, sta god da ima protoss mid game, ostali mogu da ih samaraju i smeju se ;) Dzabe je gledati samo naj-igrace koji rade harras celu partiju i onda je sve drugacije, ali oni ne cine ni 1% igraca SC/SC2, treba i ostali da uzivaju, a uz protose to ne mogu :(

Gledao sam liste, doduse za SC1, pro meceva: protosi pobedili <20% partija. 25% od top rank igraca su protosi samo - i to samo jedan u prvih 10, na 5. mestu.
MBCGame: nijedan protoss u finalu.

Eto da kaze i jedan covek koji zna vise od mene u SC2, da ne ispadne ja pametujem.
Jedino sto mozda moze proci kod Protossa je mass Carriera, jednom smo na dvojica cak izgubili od te kombinacije, doduse nismo se pretrgli od vojske, ali svejedno.

Inace Zerg+Terran, zerlings+marine sa proxy barakama se pokazuje skoro kao ubitacna kombinacija, cak i za gold ligu.
Ja i ovaj ortak izgleda samo rush znamo da odigramo kako treba. :D Na mass 90% padamo, ako docekamo to.

Ja sam jednom popio ovo, a i nekom drugom sam isto prodao foru. Znaci 200/200 i ja i terran, ja imam mothership igramo lost temple, stanem ja na pola mape, ja lepo posaljem mothership da obidje lepo i dodjem kod njega na ivicu baze, on me naravno ne izvali ja lepo ono kao teleportujem celu vojsku, on krenuo da se vraca, ali u takvim situacijama dolazi 1 po 1 vojnik terranov vojnik, on je meni koknuo par stalkera ja njemu sve i to je gg. Tako sam isto izgubio.

Inace ako ides otvoren fight, mothership je jako koristan sa vortex-om, ali ako je protivnik pametan, on ce namerno da uleti u taj vortex, sacekace da prodje i imace full vojsku. E sada ima fora, kada vojska izlazi iz vortex-a ona se u sekundi skupi na jednom JAKO malom prostoru, ako imas par HT moze to lepo da se iskoristi :).

Inace koliko god protoss rushovao terran kad tad ce taj rush da propadne, terran ce se exp, dok to protoss nece imati i toss gubi automatika, protiv zerga toss ne sme nista, ako izadje iz baze uletose speedlinzi i odose ti svi probe-ovi, a dok se ti do njega dovuces prodje vecnost. Jednostavno ne igrajte sa protossima gubite vreme :).

@marli gledajte sto vise da ih rush u 2 v 2 :).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Eto da kaze i jedan covek koji zna vise od mene u SC2, da ne ispadne ja pametujem.
Ja??? Ja ne igram toliko dobro jos, samo sam se nagledao drugih igara ;) I razgledao koliko njih je pobedilo kao protos.

Inace Zerg+Terran, zerlings+marine sa proxy barakama se pokazuje skoro kao ubitacna kombinacija, cak i za gold ligu.
Ja i ovaj ortak izgleda samo rush znamo da odigramo kako treba. :D Na mass 90% padamo, ako docekamo to.

Realno sto su bolji igraci vise se ide na rush i constant harras, pa je teze masovati jedinice. Ali to je mali broj od svih igraca :(

Da li je neko raspolozen da uplouduje svoje meceve ?
Neko ko je Diamond ili Platinium ili bilo koji kvalitetan mec.

Samo da priupitam jednu sitnicu, naime imam PC na kojem mogu sasvim lagano da pokrenem Starcraft 2 ali na kojem je XP instaliran, a isto tako imam laptop na kojem je Win7 instaliran i na kojem imam instaliran Sarcraft 2. Obzirom da mi je puno bolja konfa u PC-u ali tamo mi je XP SP2, a igra zahtijeva SP3, pa me zanima samo (obzirom da sam skinuo Service Pack 3) da li će mi se upgrade-ovanjem OS-a sa SP2 na SP3 formatirati disk ?

Nece formatirati nista...SP3 se instalira kao i svaki drudi update.

We recently took action, including suspensions and bans, on over 5,000 StarCraft II players who were in violation of the Battle.net Terms of Use for cheating and/or using hack programs while playing. In addition to undermining the spirit of fair competition that’s essential to play on Battle.net, cheating and hacking can lead to stability and performance issues with the service. Maintaining a stable, safe, and secure online-gaming experience for legitimate players is a top priority for us, and we'll be continuing to keep watch on Battle.net and take action as needed.

by Blizzard Entertainment // Oct 1, 2010

Samo neka baniju.

GSL finale = Zerg (FruitDealer) dominacija :-devil-:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno