Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a zasto im je problem bio najave tri expanzije i da u svakoj bude po 10 misija za sve tri rase?

razumete isto njesra samo drugo pakovanje, i mnogo skuplje, i josh si nezasiceniji ste priche ako ce nekog uopste interesovati pricha vec ce svi krenuti da mere ko ima duzi :d

Poslednja izmena:
Dobro aj sad realno, posto svi kukate za pare - koliko ce vac (nas) ustvati kupiti original igru?
5% ili 10% najvise!

Uostalom dati 3 puta po 50 baka za 3-4 godine nije toliko strasno.

ps. 3 cele igrice ili igrica+2 expanzije = isti kur*c (tj. isto $). I sta je onda bolje?
?

Poslednja izmena:
Ja hoću. Možda ne istog momenta, ali u roku od godinu dana sigurno. Mislim, Starcraft je Starcraft, tu nema levo desno :)

Poslednja izmena:
Ja ne bih imao nista protiv sto su ga podelili pod uslovom da su lepo rekli : Prvi deo trilogije sa Teranima izlazi u januaru 2009. , a ostali u razmaku od godinu dana!
Ali posto oni to nisu rekli onda imam protiv!Ovako se ponovo nastavlja agonija oko datuma izlaska i cela prica moze tako da se prolongira jos 10 godina!Preteruju sa datumom izlaska!Posle 10 godina su se setili da ce biti trilogija!Ma daj!Za to vreme i sa tim parama koje su ulozili u SC2 ljudi bi stvarno mogli da slete na Mesec prvi put!

Poslednja izmena:
realno mene pogadja jer mi ne pada napamet da igram igrice nekim jachim intezitetom za 2-3 godine, i mislio sam da cu da se izuvam od igranja josh max godinu dana ali nista od toga ocigledno... *** obaveze pritiskaju...

Sudeci po IGN-u ima dosta negativnih reakcija... nadam se da ce ih biti jos vise kako bi naterali one halapljivce u Blizzardu da provedu vise vremena radeci na igri nego mastajuci kolko ce para zaraditi prodajuci istu nezavrsenu stvar tri puta. Relic ce jos dugo vremena biti No. 1 kada su u pitanju RTS igre... Dawn of War 2 ce izgazti Starcraft 2 uzduz i popreko mesecima pre nego sto ovaj izadje.

Poslednja izmena:
Sudeci po IGN-u ima dosta negativnih reakcija... nadam se da ce ih biti jos vise kako bi naterali one halapljivce u Blizzardu da provedu vise vremena radeci na igri nego mastajuci kolko ce para zaraditi prodajuci istu nezavrsenu stvar tri puta.

Bravo! :Klanjanje

Relic ce jos dugo vremena biti No. 1 kada su u pitanju RTS igre... Dawn of War 2 ce izgazti Starcraft 2 uzduz i popreko mesecima pre nego sto ovaj izadje.

Plasim se da ce zaista biti tako... :(

...Relic ce jos dugo vremena biti No. 1 kada su u pitanju RTS igre... Dawn of War 2 ce izgazti Starcraft 2 uzduz i popreko mesecima pre nego sto ovaj izadje.
Ti kanda imash mnogo dobar smisao za humor. Warhammer bolji od Starcraft-a, pa bio on i paraplegichar. Svashta.:wall:

Sudeci po IGN-u ima dosta negativnih reakcija... nadam se da ce ih biti jos vise kako bi naterali one halapljivce u Blizzardu da provedu vise vremena radeci na igri nego mastajuci kolko ce para zaraditi prodajuci istu nezavrsenu stvar tri puta. Relic ce jos dugo vremena biti No. 1 kada su u pitanju RTS igre... Dawn of War 2 ce izgazti Starcraft 2 uzduz i popreko mesecima pre nego sto ovaj izadje.

***a, jednostavno nije tako

Ti kanda imash mnogo dobar smisao za humor. Warhammer bolji od Starcraft-a, pa bio on i paraplegichar. Svashta.:wall:
Warhammer 40K jeste bolji od Starcrafta, u čemu je problem? :p

WH40k je sa Soulstorm ekspanzijom najbogatiji RTS tog tipa do sada. Ni jedan drugi ne može da se pohvali tolikom raznolikošću armija i jedinica. Ako nastavak bude išao tim koracima, o igrivosti neće imati šta da se priča, a Starcraft 2 će biti zanimljiv da se igra samo zbog dobre priče i super animacija između nivoa. Naravno, ako se porede već ove dve igre.

Poslednja izmena:
Jao sta se bunite za trilogiju, kao da ce iko od vas da kupi.... ovaj... nista lol Necu da me banuju, ali znate na sta mislim.

Drago mi je da ce biti na 3 dvd-a, barem znachi da cemo se posteno naigrati.

Inace smorili su za starcraft nevidjeno. Sada citam da se NADAJU da ce izaci 2009te godine. Ne znam koj su djavo izbacivali onaj trailer u maju 2007dme godine. Pa ovo je podjebavanje samo nista drugo. Secam se prosle godine mnogi su se nadali da ce biti gotova za bozic 2007dme, a sada nije gotova ni za bozic 2008sme. Pretarali su stvarno, nisu trebali toliko da nas loze. Zaboga proci ce 3 godine od njihovog objavljivanja... ovo me podseca kao na album "chinese democracy" od guns and roses sto treba non stop da izadje, vec 10 godina. Idu mi na K... majke mi. Igraju se sa zivcima svojih fanova.

Blizzard je oduvek imao jako duge razvojne cikluse. Što se mene tiče to je sasvim ok, jer onda izbace igru koja je zaista završena i posle se samo dodaju nove funkcionalnosti, a ne troši se vreme na krpljenje svega i svačega.

Warhammer 40K jeste bolji od Starcrafta, u čemu je problem? :p

WH40k je sa Soulstorm ekspanzijom najbogatiji RTS tog tipa do sada. Ni jedan drugi ne može da se pohvali tolikom raznolikošću armija i jedinica. Ako nastavak bude išao tim koracima, o igrivosti neće imati šta da se priča, a Starcraft 2 će biti zanimljiv da se igra samo zbog dobre priče i super animacija između nivoa. Naravno, ako se porede već ove dve igre.

Kakva glupost!
Ja sam sve WH40k igre i expanzije odigrao i daleko od toga da je to losa igra, ali molim te ne mesaj babe i zabe.
Soulstorm je monotona bezidejna igra, poslednja svoje vrste i jedna od retkih koju nisam odigrao do kraja (sve vec vidjeno bez obzira na 9 rasa).

I problem warhummera je sto posle odredjenog vremena postaje monoton, iako je generalno dobra igra.

A StarCraft? Sine, ta igra 10 godina izaziva pumpanje adrenalina kad god je zaigras!
Cist vanvremenski klasik, a verujem da ce i dvojka biti dostojan svog imena.

Kakva glupost!
Ja sam sve WH40k igre i expanzije odigrao i daleko od toga da je to losa igra, ali molim te ne mesaj babe i zabe.
Soulstorm je monotona bezidejna igra, poslednja svoje vrste i jedna od retkih koju nisam odigrao do kraja (sve vec vidjeno bez obzira na 9 rasa).

Nema šta da ih mešam, ja pričam o jednom, a ti o drugom. WH40K je sa Soulstorm ekspanzijom, uključujući i sve prethodne koje se nalaze u okviru Soulstorma, danas najobimnija RTS strategija ovog tipa! To je kraj činjenica i ne vidim razlog za prepiranje oko toga. Druga stvar je što ja mislim da je u multiplayu neprikosnoven i da je mnogo bolji od Starcrafta, a igrao sam ih obe ko manijak. ;)

Sa druge strane, SC2 će doći na ovaj nivo na sveto nikad. Jedva čekam da se pojavi, da se razumemo, jer smatram da ima potencijal za sjajnu priču i dobru atmosferu, ali s obzirom da je Blizzard dosta stvari ukrao i iz originalnog WH-a za Warcraft recimo i iz WH40K za SC, siguran sam da će original biti uvek bolji za igranje. Videćete i sami da će DOW2 biti retko dobra igra. Ali nije o tome reč.

Reč je o tome da će SC2 biti igra za otimanje para. Navukli su se ljudi na laku zaradu na WOWu, pa im sada teško da rade i ispoštuju rokove koje su dali. Nudiće jednu kampanju koja će ko zna kada da se pojavi, a o ekspanzijama da ne pričam.

Poslednja izmena:
Mene zivo zanima kako ce implementirati multi od sva tri dela trilogije u jedan? Prvi deo ce doneti u potpunosti funkcionalan multiplayer sa sve tri rase ali ako drugi i treci deo ne donesu nista specijalno (DOW ekspanzije su bile specijalne...), moze se desiti da Wings of Liberty bude najprodavanja igra u istoriji, a Heart of the Swarm i Legacy of the Void najpiratizovanje igre u istoriji... ljudi ce kupiti prvi deo a drugi i treci downloadovati sa neta.

Sa druge strane nije mnogo dati 40ak eura godisnje za jednu igru ako je ona izuzetno dobra, ali apsurd je u tome da cu Protos kampanju moci igrati tek za neke dve i po, tri godine... ali za te dve i po, tri godine imacu neke mnogo ozbiljnije zanimacije od igranja.

Poslednja izmena:
Blizzard je oduvek imao jako duge razvojne cikluse. Što se mene tiče to je sasvim ok, jer onda izbace igru koja je zaista završena i posle se samo dodaju nove funkcionalnosti, a ne troši se vreme na krpljenje svega i svačega.

jel to pricas o starcraftu i diablu koji su bili izbalansirani i dobri posle koliko patcheva i expanzija?

ta pricha odavno e pije vodu... ako im je razvojni ciklus dug nisu morali da dizu prasinu pre nego sto su i poceli da rade na igri

Mene zivo zanima kako ce implementirati multi od sva tri dela trilogije u jedan?
Isto kao kod originalnog Starcrafta i Brood War ekspanzije.
jel to pricas o starcraftu i diablu koji su bili izbalansirani i dobri posle koliko patcheva i expanzija?

ta pricha odavno e pije vodu... ako im je razvojni ciklus dug nisu morali da dizu prasinu pre nego sto su i poceli da rade na igri
Pa jesu poprilično. Naravno da dok stotine hiljada ljudi nije počelo da isprobava sve moguće i nemoguće strategije nije moglo da se zna tačno koje su sve stvari neizbalansirane, ali ako uzmeš originalni Starcraft bez i jednog patch-a nećeš naći ni jedan bug koji će ti pokvariti užitak u igri.

Pa ne vidim da oni nešto mnogo dižu prašinu, to rade fanovi kao mi ovde na forumu :)
Uostalom, oni su radili na igri više od godinu dana pre nego što su bilo šta rekli o njoj.

Poslednja izmena:

E upravo to je moja poenta. Pa da su izbacili neki gameplay 6 - 7 meseci pre izdavanja igre... ma neka i godinu dana pre. Ali na kraju ce biti 2 i po godine ljudi? ALO!

Inace, pretpostavljam da ste svi gledali demo onaj, gameplay kada je izasao u maju 2007dme. Znate onaj motherboard na kraju, pa kad ukljuci onaj "time bomb" sto stopira rakete? Epa to su izbacili. Znate ono "black hole"? Epa i to su izbacili. Znate ono "jedan motherboard po igracu"? Sada je neograniceno, jer uopste vise nije toliko mocan.

U demo-u za terran-e, prikazuje se battlecruiser koji ima yamato gun, ili onaj drugi "mega weapon" za "ground units"? Epa taj drugi mega weapon je izbacen isto.

I tako jos milion stvari.

Poenta je, toliko stvari su izmenili od prikazivanja igre, da ne znam ni sto su je prikazivali uopste.

Pa ne vidim da oni nešto mnogo dižu prašinu, to rade fanovi kao mi ovde na forumu :)
Uostalom, oni su radili na igri više od godinu dana pre nego što su bilo šta rekli o njoj.

Sta pricas bre, pa naravno da su dizali prasinu. Na svakom nekakvom kompjuterskom skupu (kako li se vec kaze) prikazivali su gameplay starcraft-a, kao da ga izbacuju u roku od par meseci. Gameplay za protose je izasao u maju 2007dme, gameplay za terrane je izasao u septembru 2007dme, trailer za zergove je izasao u martu 2008sme, i onda kazes da oni ne dizu prasinu? a mi nismo NI BLIZU izbacivanja igre, osim ako je tebi godinu dana blizu (i to pored 1 i po godinu cekanja). I to se nadam da ce izaci PRVI DEO za godinu dana. Drugi verovatno za 2 godine, treci za 3 godine, i to ako budemo optimisticni! I sad pogledaj objavljivanje trailer-a, i izbacivanje finalnog dela igre? bice 6 GODINA na kraju. Objave igru, u medjuvremenu ljudi koji su se nadali igri, ozene se, imaju decu, dodje im totalno druga fan baza.... bas me iritiraju majke mi.

Poslednja izmena:
Achilles82 jel si ti to "avanzovao" kad se toliko brinesh? ;)

ne vredi, njihova odluka je takva, nama ostaje samo da budemo razocharani... ja chisto sumnjam da cu u tom periodu kada se pojavi imati vremena da se udubljujem u verujem sjajnu strategiju kakav ce sc2 biti, i da sam se smorio jesam...

Sto se cudite toliko oko izbacivanja trailera, pa Blizzard je oduvek bio master hype-a, kao da to ne znate...

Poslednja izmena:
Pa tamo negde u prolece 2030. :d

Salu na stranu, daj Boze da ovo izadje do kraja 2009....

Achilles82 jel si ti to "avanzovao" kad se toliko brinesh? ;)

ne vredi, njihova odluka je takva, nama ostaje samo da budemo razocharani... ja chisto sumnjam da cu u tom periodu kada se pojavi imati vremena da se udubljujem u verujem sjajnu strategiju kakav ce sc2 biti, i da sam se smorio jesam...

Pa definitivno sam ultimate fan starcraft-a. Ja inace ne igram strategije, FPS najvise igram. Ali starcraft prosto obozavam. Tu igru sam toliko puta igrao... kada sam video da izlazi starcraft 2, bukvalno sam doziveo orgazam. Onaj gameplay od 22 minuta u HD-u sam gledao 50 puta, kao i gameplay terran-a. Ja sam krajem prosle godine kupio komp novi da bi mogao "uskoro" da igram SC2. Meni ce komp da ostari totalno dok oni izbace tu igru. Definitivno sam besan svega mi.

@ckibunenko

To ne zna ni sveti petar.

Ovi koji se žale previđaju da Blizzardu najviše muke zadaje balansiranje rasa za multiplayer partije, i zbog toga igra kasni, a ne zbog single player kampanje, iako se promene jačine jedinica odražavaju nužno i na single player. Bolje da rade sve dok ne završe igru prema svojim već standardnim merilima kvaliteta, nego da izbace izbagovanu single kampanju ili neigriv multiplayer.

Jedno je sigurno, Blizzardu se ne žuri, imaju jake prihode i bez SC2 :)

Novi cinematici:

http://www.gametrailers.com/player/41588.html#comments_top
http://www.gametrailers.com/player/41547.html
http://www.gametrailers.com/player/41545.html

Prva dva su uradjena u game engine-u, a treci je samo kratka flash animacija skica koje ce predstavljati novi cinematic, koji treba da ocekujemo uskoro, i koji je, kao sto mozemo da vidimo, baziran na tragicnih poslednjih par minuta "prave" Sare Kerigen....

Moram da prokomentarisem da su prvom cinematicu debelo prekenjali sa western atmosferom... U kecu je postojala jedna fina linija - videlo se da su juznjacki akcenat i neki kaubojsko-yahoo fazoni (pusenje tompusa ispod maske u odelu) opste prisutni, sto je i bila ideja Blizza, ali je uradjeno dosta umerenije i manje primetno. U ovom novom clipu je jos samo falio Jon Vejn....

Reynorov glas je posebna prica i radije ga ne bih komentarisao, jer cu se baciti u zescu pljuvacinu... Posle milion peticija i usrdnih molbi fanova da Robert Clothworty reprizira ulogu naseg omiljenog junaka; Blizz su ponovu okrenuli glavu na drugu stranu i prokomentarisali nesto tipa - okrecemo se u drugu direkciju; trazimo drugacijeg voice glumca... Da su makar nasli nekog iole kvalitetnog... Ovaj zvuci toliko prazno, neubedljivo i dosadno, da je to strashno... Raynor nece biti Raynor bez Clothworty-ija... :(

http://blizzplanet.com/news/2647/

Blizz, however, ocigledno imaju u planu da Raynora "ressurectuju" kao neku jadnu juznjacku seljacinu, i to im za sada poprilicno polazi za rukom... Steta, jer mi se ovakav bradati, prljavi i pripiti Jim, kao 3D model daleko vise svidja od originalnog... No dobro, docekacu i tu premijeru i videti dal' je 10-godisnje cekanje vredelo cemu, ili mi Blizz priprema injekciju razocarenja... :trust:

P.S. ***. pocinjem da zvucim kao G!!! :d

Poslednja izmena:
Alo ljudi, to je Starkraft. Jeste, bitno je ko daje VO, i sve. Ali prica ce ili biti ekstra i dobra i fantasticna, ili pogubljena fantasy/SF Esmeralda kao TFT. Ali sanse su nadam se da bude dobro, bez obzira ko daje VO Rejnoru.

I opet pored svega toga. Koga bre u SCII interesuje kampanja ffs. :p

Mene! Zbog svog neponovljivog scenarija, neverovatno upecatljivih i snaznih likova, fantasticne glasovne glume, izvanrednog zapleta, neocekivanih zaokreta i jos mnogo cega drugog, SC ima najkvalitetnije odradjen scenario u istoriji gaminga (bolji od onog u KOTOR-u, Fallout-u i Planescape-u), a u ovom misljenju nisam sam. Samim tim, logicno je da najvise ocekujem, upravo od kampanje.

Igrati SC u multiplayer-u je blasfemija; za to postoje oni silni MMO-ovi... :mad:

Ima jako jako malo MMO strategija :p

A , sacekacemo jos godinu dana i gledati kampanju sa Tosima gde nece biti "south shall raise again" pathosa.

brate se ti salis ili...? Pa to je najjaca stvar. Igrati starcraft u multiplayer je uzas, sa onim zaludjenicima. Ta igra se svodi na... ko ce prvi da napravi 4 zerlinga recimol i da ti unisit bazu na samom pocetku. Sve igre traju po par minuta bukvalno.

U kampanji se razvijas, ipak je malo opustenije. Ja samo kampanju i cekam, multiplayer me ni najmanje ne zanima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno