Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi jasna ta izjava? Može li se RTS igrati na konzoli?

Pa sad (kao) sve moze da se igra na konzoli.Evo ti C&C3 izaso pre neki dan za XBOX360. Sramota!I jos neki tvrde da se na kontroleru igra bolje i brze nego na misu i tastaturi.Smesno!
Meni je krivo sto neke legendarne igre (kao sto je C&C3) izlaze i za konzole,a drago mi je sto nece SC2.

We left the best thing for the last. Traditionally, Blizzard was always announcing titles years before they will come to life. My first touch with World of WarCraft happened on ECTS in 2001, first touch with Diablo II and its add-on came during E3 and ECTS 2000 and so on. But now, StarCraft II is not being announced year or two prior to release. Blizzard has stated that the company will release this game in October of this year.

http://theinquirer.net/default.aspx?article=39724

2 reci: smorio si :)

Ovo nije tema SC VS ostali :) Pricamo o nastavku legendarne igre kojoj WH40k ne moze ni da prismrdi po popularnosti :) Stoga nemoj da trujes temu i da trolujes bezveze.

Svašta. Prvo, nisam ni pričao o temi SC vs ostali, nego sam govorio o raznoraznim unapređenjima u žanru u proteklom periodu. Drugo, nigde nisam ni osporio popularnost igre. Treće, naravno da ću je igrati. Četvrto, otkad to igraš strategije a da nisu sa još 2 ortaka protiv 1 kompa :)

Oprostite sto malo skrecem temu

A jel moze sc1 na XP-u. Treba li neki emulator ili slicno nesto.
Nisam je igrao od 2002/3 a tad sam imao i 98icu na kompu.
Za ovo novo cudo nemam jak komp.

Hvala unapred!

Nije poenta u izgledu već u sistemu igranja :) Znam da će ovo što ću reći izazvati mnogobrojne reakcije, ali sistem iz WH40k DoW je nešto najbliže savršenstvu. Nema smaranja sa izgradnjom 10 objekata za izgradnju jedinica, priliv resursa je konstantan i u neku ruku zavisi od količine teritorije koja se drži (mesta sa kojih se crpe resursi su razbacana po mapi), omogućena je totalna i apsolutna fokusiranost na borbu, jedinice se mogu specijalizovati sistemom ojačanja, kako pešadija tako i oklopna vozila (npr. tenku se doda protivpešadijsko naoružanje ili protivoklopno naoružanje, ili se pešadiji dodaju 2-3-5 novajlija sa flamerima za borbu iz blizine ili boljim puškama, ili pak raketama koje satiru građevine i mehanizaciju)ima tona apgrejdova itd. itd. Mnogi kažu da bi im najbolje bilo da Starcraft bude isti kao raniji a samo grafika da se izmeni, a ti bi ga najmanje i igrali i prvi bi kukali (čast izuzecima kao što je Hajli) i kukaju stalno za druge žanrove kako nema ničeg novog, nikakvih inovacija i sl.
Generalno, očekujem da će SC2 biti blago unapređen SC1, bez radikalnih pomaka (u širem smislu, naravno, ne kao kada intenzivni igrači poluda kada jednoj jedinici smanje damage sa 23 na 20 a drugoj povećaju sa 16 na 18 :) ) i inovacija.
To je uskogrudo, isključivo tvoje, subjektivno mišljenje/ukus. Objektivno, prema mišljenju, ukusu 9 miliona kupaca, decenijskoj popularnosti, i daljoj igrivosti igre i aktivnosti na battle netu, Starcraft jeste savršenstvo.

WH40k DoW je NOBODY, nothing, što ne znači da ne treba da uživaš u igri koju svojim ukusom preferiraš. Ne razumeš se nimalo u multiplayer rts-ove, o tome svedoči boldovano iz tvog posta. Inače skoro sve to što si opisao ima i sam Starcraft, stoga nema govora o inovacijama kod WH40K, samo o varijacijama, a generalno WH40K ima mnooogo manje nego SC.

Blizzard nikada nije ni gurao revolucije (barem zadnjih 10 godina), već se trudio da dobro ukomponuje već viđene elemente, sve usavrši, optimizuje, balansira i održava igrivim blagim izmenama
Starcraft je bio evolucija kad se pojavio, ali nakon 10 godina se pokazalo da je to bila revolucija :D

Kako me je oduševio SC2 gameplay prikazan u Koreji, WOW, jedva čekam :banana:

Oprostite sto malo skrecem temu

A jel moze sc1 na XP-u. Treba li neki emulator ili slicno nesto.
Nisam je igrao od 2002/3 a tad sam imao i 98icu na kompu.
Za ovo novo cudo nemam jak komp.

Hvala unapred!
Može, samo skini najnoviji patch 1.15.

E sad ga vala pretera. DoW nije imao ono nešto što je SC diglo na Olimp, ali je svakako izvanredna igra i jedan od najboljih RTSova ikada.
To nešto je multiplej infrastruktura, odnosno Battle.net. To izdvaja sve Blizzardove igre, a multiplej je ono što je dominantno u PC igračkom svetu danas, singl više nikoga ne zanima. Ovde postoji tendencija da se neke igre nenormalno hvale na konto hajpa iz inostranstva koji potiče od multiplej komponente, što se koristi da bi se hvalili priča, grafika i sl. Tipičan primer Call of Duty. Problem je što postoji istovetna tendencija i u obrnutom smeru.

Jeste 10godina traje hype "iz inostranstva". Hype je reklama, i moze da posluzi da se privuku kupci, a posle je sve na sudu publike, i dugogodisnje trajanje igre je najbolji pokazatelj da li ona stvarno i koliko vredi. Posle hype daje armija fanova.

Poslednja izmena:
OMFG :)
joj majko jedva cekam! ovo se ceka godina bwe!!!
obecava, samo da nesto ne preteraju! i da i ja da dodam. ni meni se ne svidja preterano sistem iz warhammera 40k, ali da je igra kvalitetna to stoji!!! ali SC je SC. jos drugi deo, lelele. bice o5 ne prospavanih noci :) kad se samo setim kada je izasao WC3 automatski je palo prelazenje kampanje :) istorija se ponavlja buhahah

Slazem se donekle sa Filipenkom - DoW je i meni jedna od najkvalitetnijih rts-ova na sceni, kao i WC3. Medjutim ne bih voleo SC2 u toj izvedbi (DoW ili WC3), suvise su razlicitog karaktera ove tri igre, iako na prvi pogled slicne. Svako ko se imalo upustio u ozbiljnije igranje sva tri naslova znace o cemu pricam.
Ma sta ja baljezgam, zna Blizzard sta radi.

Nije mi jasna ta izjava? Može li se RTS igrati na konzoli?
WC2 se igrao na PS-u, pa ti vidi :D
Naravno, nije to to...

Sad, shto se tiche pljuvachine, ne razumem svu tu ostrashcenost...
To shto ne znam koliko miliona igra neku igru, big deal... Nije tu samo kvalitet presudan... Eto, CS i Solitaire takodje igraju milioni ljudi, i shta sad, reci da je to automatski savrshenstvo?

SC dodushe i jeste, ali to ne znachi da je sve ostalo djubre... RoN i DoW npr. nisu dozivele toliku popularnost, ali to nimalo ne znachi da su loshe strategije...
Ali, na stranu te gluposti, da kazem koju rech i za SC2...

Iskreno, ne bi mi smetao sistem priliva resursa/kontrola teritorije koji se koristi u WH4k:DoW, ali, radije bih video neshto zaista revolucionarno, novu ideju, neshto zaista vredno godina chekanja... Drzacu palcheve, chekacu strpljivo, i ako bude vredelo (ako ne useru zbog profita), pashce i upgrade mashine...
Ma i original ima da im kupim samo neka bude dragulj poput prvog dela :bottle:

Poslednja izmena:
Видим да је унапријеђена графика, a gameplay само да не дирају и имаћемо најбољу игру свих времена, наравно после Starcrafta 1.

Толико сам одушевљен да ми дође да се као Cartman заледим да бих прекратио вријеме док не изађе.

Poslednja izmena:
Hohoho lepe rezolucije za gameplay trailere su stavili - 1280*768 (smtng like that) od cirka 450MB i nesto manju 720*404 od 250 MB

Veca: http://www.starcraft2.com/movies/ga...ft2GameplayVideo_EnglishUS.avi-downloader.exe
Manja: http://www.starcraft2.com/movies/ga...ft2GameplayVideo_EnglishUS.avi-downloader.exe

Da li zbog ustede resursa ili ocekivanih preopterecenja servera trejleri se dl-ju po torrent sistemu. Bolje da su ih okacili onda na rapid share:p Ovako je ocaj ide presporo, ne mogu da ogranicim upload i to mi zagusi dl do daske...

pa sacekaj malo i bice na svakom torentu uskoro u full brzini ;)

Ево да се и ја прикључим слављу и ишчекивању.

Коооооооооонаааааааааачнооооооооооооо StarCraft 2 :banana: :bottle: :banana:

Nije poenta u izgledu već u sistemu igranja :) Znam da će ovo što ću reći izazvati mnogobrojne reakcije, ali sistem iz WH40k DoW je nešto najbliže savršenstvu. Nema smaranja sa izgradnjom 10 objekata za izgradnju jedinica, priliv resursa je konstantan i u neku ruku zavisi od količine teritorije koja se drži (mesta sa kojih se crpe resursi su razbacana po mapi), omogućena je totalna i apsolutna fokusiranost na borbu, jedinice se mogu specijalizovati sistemom ojačanja, kako pešadija tako i oklopna vozila (npr. tenku se doda protivpešadijsko naoružanje ili protivoklopno naoružanje, ili se pešadiji dodaju 2-3-5 novajlija sa flamerima za borbu iz blizine ili boljim puškama, ili pak raketama koje satiru građevine i mehanizaciju)ima tona apgrejdova itd. itd. Mnogi kažu da bi im najbolje bilo da Starcraft bude isti kao raniji a samo grafika da se izmeni, a ti bi ga najmanje i igrali i prvi bi kukali (čast izuzecima kao što je Hajli) i kukaju stalno za druge žanrove kako nema ničeg novog, nikakvih inovacija i sl.
Generalno, očekujem da će SC2 biti blago unapređen SC1, bez radikalnih pomaka (u širem smislu, naravno, ne kao kada intenzivni igrači poluda kada jednoj jedinici smanje damage sa 23 na 20 a drugoj povećaju sa 16 na 18 :) ) i inovacija. Blizzard nikada nije ni gurao revolucije (barem zadnjih 10 godina), već se trudio da dobro ukomponuje već viđene elemente, sve usavrši, optimizuje, balansira i održava igrivim blagim izmenama

Nhf, ali omasio si poentu, smaranje sa izgradnjom 5 ili 10 ili 15 objekata za proizvodnju jedinica i vodjenje brige o prilivu resursa je srz starcrafta. Bez ulazenja sad u prepucavanja koja igra je bolja, wh40k i starcraft jednostavno imaju drugu filozofiju. Nametanjem wh40k sistema gradnje i resursa u starcraft ne bi dobili starcraft 2 vec nesto blize starcraftu u sumi (aka warcraft3).

Имате на fileshack gameplay trailer 26 mb.

Ja sam svuako ovaj veliki trailer sa Gamershell-a.Isao je maksimalnom brzinom i vredi svaki bajt.

http://youtube.com/watch?v=i29BOYwzfrs&mode=related&search=

Ево скидам све могуће trailere са нета, а вјерујте ми да у једном тренутку умало нисам заплакао, нека носталгија шта ли је. Боже како да прекратим вријеме док ово чудо не изађе, а оригинал купујем-дефинитивно!

e sad cu da installiram starcraft 1 i obrnem ga ponovo za 2 dana :) verovatno spadam klasu ljudi koji najmanje igraju igre na benchu, ali st2 cu nabaviti isti dan poshto se pojavi :)

Meni i pored svih gejmplej trejlera najložačkije deluju poslednjih desetak sekundi Cinematic trejlera kada se kamera fokusira na glavu marinca dok on izriče sada već legendarno "Hell...tz'bout time..." :)

ofkors :) naprzili su pola igracke populacije sa tim lajnom

kakav suptilan hype, nadmasili su bethsoft u svakom pogledu ;)

jel skinuo neko ovaj najveci video sa sajta od 440 mb (hi-res) ima li sta pametno

jel skinuo neko ovaj najveci video sa sajta od 440 mb (hi-res) ima li sta pametno

kolko ja kontam to je isto ono sa youtube-a iz tri dela samo u HD-u

dobro je shpajz rekao, komplikovanjem ne bi dobili sc2 nego nesto sasvim deseto.
onaj ko voli da unapredjuje svaku jedinicu ima igara u kojima je to moguce za sve ostale tu je starcraft :)

Nemogu da poverujem u ovu vest.
Sad sav micro iz wc3 moram da prebacim na sc2 :)
Zerga cemo ovog puta da probamo i ako ce se brzo javiti Terran freaks kao Boxer nekad na sc1.

Yep i isao mi je maksimalnom brzinom iako mi torenti nesto salbije rade :,,:
Video je isti kao na premijeri samo je na engleskom jeziku. Znaci ne propustiti nikako!! Kvalitet - EXTRA, akcija nenormalno dobra, jedinice fantasticne i vec se moze videti dobar balans, iako su uglavnom prikazivani protosi. BTW Protoss Mothership FTW!

Nemogu da poverujem u ovu vest.
Sad sav micro iz wc3 moram da prebacim na sc2 :)
Zerga cemo ovog puta da probamo i ako ce se brzo javiti Terran freaks kao Boxer nekad na sc1.

...ili kao nam dragi user "Shpajz" sa ovog foruma (known as [NGN] Worker :) :wave: ) Bice sabijanja ponovo, vidim ja, jedino ne znam da li ce doticni imati vremena ,)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno