Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
da, taj problem je kod svih na win7 x64....jedino resenje ti je da ukljucis screen resolution prozor pa onda da startujes igru mada ne pali bas uvek...

Hm, ja koristim Win 7 x64, sve radi cakum pakum, kao podmazano...

Elem, oko diskusije o imbalansu - Planetarry Fortress košta 150/150 i postaje dostupan čim se izgradi Engineering bay :d Difolt letelice terrana mogu da se biju u vazduhu, a potom po potrebi da se spuste na zemlju i pretvore u mekove u roku od 1 sekunde, pa da se biju na zemlji, Reaperi su brži od zerglinga i onda komotno mogu da opale, povuku se, pa opale opet, pa tako 3 reapera mogu da pobiju 15 zerglinga uz rudimentaran mikro, pri čemu se reaperi veoma brzo prave (tako reći čim se napravi prvi addon na barake, što ide jako brzo), Reaperi imaju bonus demidž i vs light units (što će reći zerglinzi) i protiv građevina (ako se igra protiv protosa tu su Marauders kojima se duplira demidž protiv jedinica sa jačim oklopom)...Need I say more? :D Naravno, za dosta toga smo znali i ranije, ali je fora što sada sve to vidimo u praksi.

Dosadio sam verovatno svima sa kukanjem na imbalans Terrana :d , ali moram da dodam još jednu stvar koju sam zapazio - dok pokušaj idenja na neki imbalans može da pali kada protos ili zerg igraju protiv protosa ili zerga. Recimo, protos ide na brzi warp ray, i uhvati zerga bez dovoljno protivvazdušnih jedinica, ili zerg ide na rush nekakav, ali protiv Terrana to jednostavno ne pali. Ne ide, oni imaju jedinice koje pariraju svemu, maltene svaka im bije i po vazduhu i po zemlji, svaka ima bonus vs nešto, pa kada se izmiksuje 5 marinaca, 5 reapera i 5 maraudera, a kamoli ako im se doda neka mehanička jedinica, prezayebato je :)

Ono što mi se čini jeste da je ovaj imbalans maltene nemoguće ispraviti, jer je ugrađen u osnovu same igre. Morali bi da izbace nekoliko jedinica Terrana, ili da drastično oslabe brojne jedinice koje su preimba i sve imaju nekakav zeznuti bonus ili mogućnost, kao pomenuti reaperi koji i skakuću po mapi gde im se prohte, i imaju bonus protiv light jedinica i bonus protiv građevina...

pa ne znam.. kad krenem na Bnet updatuje mi.. i onda u igri nemam brljavljenje sa bojama.. to "brljavljenje" sa bojama se vidi u meniju i u toku igre pa de ima vode preliva se vise nekih boja..
otprilike izgleda nesto ovako samo u dosta blazoj formi..

starcraftcolors.jpg

"This was a problem with Vista/XP until 1.15.3, so it is probably the same issue until Blizzard releases a patch to fix that colour issue as well. However, it seems odd that they would have too, since the impression I got from the 1.15.3 patch was that the colour processing code was changed to allow for systems without the correct 8-bit colour palette. Maybe Windows 7 has a different palette again. Strange."

izvor:
http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=86258

Poznat problem, ubi exporer proces i onda pokreni sc i radice bez problema.

Mislim da je to do toga što koristiš "narodnu verziju" ili "narodno rešenje" da ne bi ubacivao CD. Ako ubaciš originalni CD i kreneš kampanju sve bi trebalo da radi.
Ja sam koristio Image, da se ne bi smarao sa ubacivanjem CD-a i imao isti problem.

mali off, da ne cita neko mozda SC strip???
interesuje me da li je prica povezana sa prvim delom, da znam dal da citam strip, posto me mrzi da prelazim ponovo kampanju kako bih se podsetio cele price, pa ako neko zna bilo bi mi od koristi :D

StarCraft II Benchmark, doduše na osnovu replay-a.

Ukratko, endžin koristi samo dva jezgra... :S: " Dodatne " količine cache memorije su preporučljive.

Nego, krekovaše li SP? Novosti? :)

ma ne krekuju SP, nego valjda skirmish VS AI... kontam da ce igra biti veca od 2.3gb-a kolko je sad teska... a u tih 2.3 ne verujem da je spakovan ceo SP, a i ovi sto imaju beta key nemaju SP dostupan...
napretka nema, sad su vec svi poceli da pricaju svoje price tako da pitaj boga... kad izadje dobro dosao je xD nadam se da ce barem za mesec dana da se pojavi neka simulacija bneta, tipa na ggc-u ili slicno, smorise vise i ovi replayevi samo mi fali jos da igram sa robotima xD

StarCraft 2 BETA Patch

BALANCE CHANGES

TERRAN

o Viking
+ The armor value for this unit in Fighter Mode has decreased from 1 to 0.
+ The damage done by this unit in Fighter Mode has changed from 6 (+8 armored) to 10 (+4 armored).

o Reaper
+ The damage done from D-8 Charges has decreased from 40 to 30.
+ The delay between attacks for D-8 Charges has decreased from 2.5 to 1.8.

o Orbital Command
+ The build time for this upgrade has decreased from 50 to 35

PROTOSS

o Observer
+ Gravitic Boosters: The cost of this research has decreased from 150 minerals and 150 vespene gas to 100 minerals and 100 vespene gas.

o High Templar
+ Phase Shift: This ability has been removed from the game.
+ New ability: Feedback - Drains all energy from the target unit and causes damage equal to the amount of energy drained.

o Colossus
+ The building pathing radius for this unit has decreased from .75 to .5625.

o Mothership
+ Vortex: The energy cost of this ability has increased from 75 to 100.
+ Vortex: The target radius of this ability has decreased from 3.0 to 2.5.
+ Temporal Rift: This ability has been removed from the game.
+ Wormhole Transit: This ability has been removed from the game.
+ New ability: Mass Recall - Teleports all of the player's units in the target area to the Mothership.

o Nexus
+ Chrono Boost can no longer target allies.

o Gateway
+ The build time of this building has increased from 50 to 65.

ZERG

o Infestor
+ Fungal Growth: The damage done by this ability has decreased from 48 to 36.
+ Fungal Growth: This ability now prevents affected units from burrowing.
+ Neural Parasite: Functionality changed - The Infestor now channels this spell, which lasts 10 seconds or until the Infestor is destroyed. You can now target all units with this ability.
+ Terran Infestation: The ability’s energy cost has reduced from 50 to 25 and Infested Terrans now spawn 1 at a time.

BUG FIXES

* Addressed an issue causing people to receive an “Internal Battle.net Error” message with their game client.
* Muting your microphone will no longer cause your microphone to be turned off in the operating system once the program has exited.
o Please note that the voice chat functionality has only partially been implemented. There are many known issues with voice chat that we expect to address in a future patch.

* The “Medium” graphical settings were reconfigured to work better on appropriate machines. The video settings “auto-detect” functionality has been reset as a result.
* Added a frame rate limiter to the game menus to prevent some graphics cards from running at higher frame rates than necessary.

http://www.gosugamers.net/starcraft/news/11461-starcraft-2-beta-patch

Mass Recall = win

Nego, jel sada High Templar moze sa Feedbackom da osakati mothership za 1sec? :D

eee leba ti...
krekeri nisu stigli ni prvu verziju da probiju, a sad izasao patch :S
damn!

"o Nexus
+ Chrono Boost can no longer target allies."

OMG ovo je moglo? :D :D :D

da nista od razbijanja, moraju iz pocetka lol :)

Auh poludecu, nema sanse da pokrenem ovo na ovoj mojoj kanti, cim pocne da ucitava replay izbaci me na desktop.

Mene jedna stvar malo cudi, kako koristi samo dva jezgra ... kakva ce biti situacija kada igras naprv protiv maks AI kompova na mapi i kad jedni druge pocnu da napaduju i ti naravno. Nece to malo mnogo da zagusi procesor napr neki danas aktuelni AMD Phenome II x2 (koji nemaju mnogo kesha) ili E7x00, pod uslovom da ima dosta rama i solidna grafika.

Ovo je neko moje zapazanje, po onom benchmarku samo od kolicine kesha i sirove snage ima (Mhz) X2 ima vajde.

[youtube]5jK3FzrGXJg[/youtube]
^preuzeto sa #SC2C @ rizon :)

Singleplayer crack stize sutra najverovatnije. No online, no coop, no AI enemies, samo prazan sandbox.

Link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link

(i uputstvo, ako treba :d )

Link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link

(i uputstvo, ako treba :d )

http://rapidshare.com/files/356315142/lazylaunch.zip

Upustvo je u zipu.

pa ne znam dal smem da postujem ovde link ali vec se pojavilo na svim uobicajenim mestima. To je mali exe koji se pokrene i trazi ti mapu koju hoces da ucita. Izvuces neku mapu iz cache-a i pokrenes.

edit: pretece me :D

Auh poludecu, nema sanse da pokrenem ovo na ovoj mojoj kanti, cim pocne da ucitava replay izbaci me na desktop.

Proveri jel imas .net Framework 3.5, obavezan je. Verovatno vec jesi, ali...zvao me drug pita - sto mi izlece kad pokusam da ucitam, pola sata sam izgubio ;)

Zanimljivo je da replay jos uvek ne mogu da pokrenem a sandbox mi radi, inace imam .net Framework 3.5 SP1. Mada nije bas mnogo igrivo na ovoj konfiguraciji ali morao sam da probam :D

Poslednja izmena:
Dakle, otvorish mapu i krenesh da igrash ali sam sa sobom, jel u tome fazon?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno