Kampanja je ono sto prikupi ljude da kupe SC2, i sto ih privede da gledaju posle multiplayer. Ja sam voleo MP scenu dok je bio WoL, ali eto kako je dosa HotS, prosto sam se SMORIO.
(pricam o gledanju GSL i slicnom, moja MP igra je uzasno losa i ne zanima me

)
1. Scarlett vs Bomber Red Bull Battlegrounds ja mislim Washington DC finalni game, Day9 nije mogao da se sastavi minut posle tog game-a
2. DRG vs Innovation, GSL S2 2013, najverovatnije najbolji ZvT u HOTS-u, a tesko da ce ikada bolji ZvT iko moci da reprodukuje. Do tada je vladalo misljenje da u macro game-u niko, ali niko ne moze da pobedi Innovation-a, suprotno je dokazao DRG u RO16/32 pobedivsi Innovationa 2:1, neverovatni game-ovi, MMM vs Bane zerg 45 minuta x3 puta ja nesto slicno jos nisam video
2. Taeja u njegovim IEM run-ovima u WCS 2014 sezoni, koliko je on tada dobro igrao govori cinjenica da je pola turnira uletao sa marincima u banelinge, odnosno MMM radi focus shot-ove na banelinge dok se krece ka njima, ja ovo do sada nisam video ni od jednog igraca
3. Innovation u GSL S1 2013 run-u (prvi HOTS GSL), gde je bukvalno razbio konkurenciju ceo GSL, dok u finalu nije dosao Soulkey i pobedio ga 4:3
4. Bomber u WCS S2 2013 (stari format), na finalnom WCS S2 turniru je covek imao do 13 minuta 200/200 sa 3 saturisane baze i 1/1 upgrade-ovima
5. Dear vs Jaedong Blizzcon 2013 finalni game, ovde moze da se ubaci i ceo Jaedong-ov run, i epic 4. game vs SoS-a u finalu gde je SoS pored jedne skrivene saturisane baze izgubio od JD-a
6. ProLeague 2014, 2015, dva dana nedeljno kvalitetni starcraft, gde igraju jedni protiv drugih SKT1, KT, CJ Entus, Jin Air Wings, i SBENU (ex. Startale). Finale je posebna prica, pogotovu ProLeague 2014 kada je bio ogroman hype za Parting vs Flash game
7. HSC X (HomeStory Cup X), finale Parting vs Flash, pogledaj game, ili idi na sc2hl.com pa pretrazi highlights, bice ti jasno koliko je epic bilo ovo finale
8. PigBaby vs Bomber WCS S2 2014, decko iz robotics-a pravi 5 observera pa prvog immortala skoro svaki game, i ne gubi. Bombera je jedan game dobio na Carrier rush.
9. Iako nesto ne gotivim Life-a njegov Run na 2014. Blizzcon-u je impresivan, uzevsi u obzir cinjenicu da pre toga nije imao ozbiljnije rezultate na turniru vec ~6 meseci. Ove godine je isto uradio, napucao na pocetku brdo poena, kada je osvojio GSL S1 nije ga nigde bilo (citaj poceo da se zeza/trosi zaradjene pare), onda se opet pojavio na Blizzcon-u 2015, rezultat je poznat
10. Blizzcon 2015 finale, SoS je u game-u 5 uradio halucinaciju imortala kako bi fake-ovao immortal rush. U game-u 6 ovaj ide na immortal rush, pusta Life-a da scout-uje tog immortala, Life misli da je taj immortal halucinacija i nespremno docekuje immortal push, dalji tok game-a ti necu reci ako planiras da gledas VOD.
11. Snute vs hero (hero iz CJ-a) IEM Toronto, u onsite kvalifikacijama Snute dobija hero-a dva puta za redom 2:1, hero je bio tada najjaci toss. Tada su jos bili stari swarmhost-ovi, svih 6 game-ova je trajalo oko sat vremena, ceo turnir je zbog toga kasnio par sati. Generalno gledano epic macro ZvP koji posle toga nije niko mogao da ponovi, pa cak ni Snute. Taj isti Snute je izgubio od Flash-a u RO8 2:3, inace Flash je osvojio turnir. Jedino nesto priblizno ovom nivou, a i znatno teze izvesti je Rogue ZvT vs mech terran-a. Prvi Zerg koji je posle nerfa swarmhost-ova uspeo da pobedi mech u macro game-u, Life ide nesto na pocetku.
I finalno i najvaznije:
12. WCS S3 2015 Poland (ne znam koji grad), ubedljivo najbolja atmosfera na turniru ikada. Lilbow-u su dali baguette (veknu hleba) kao parodiju na francuski/starcraft/twitch/reddit meme. Bonus na ovom turniru je bio i cinematic za LOTV. Po mom misljenju nikad bolja publika, i nikad veca napetosti pri gledanju game-ova. Tako nesto nije postojalo pa cak ni u WOL kada je bilo mnogo vise "passion-a".
Ima jos brdo game-ova kojih sad ne mogu da se setim. Nisam pratio WOL i najiskrenije mi je zao jer nisam mogao uzivo da gledam/slusam Artosisa i Tasteless-a u ranim fazama razvoja GSL-a, kada je bio Passion Overwhelming. Tu su bili MVP, Boxer, NesTea, MC, Jinro, MKP itd. U tom istom WOL-u je MVP uvek isao na neverovatan macro game, i pokazivao zasto je i dalje najbolji SC2 igrac. Mozda najbolji series ikada je tada odigran MVP vs Squirtle u finalu GSL S2 2012., nikako da sednem jedan dan i da gledam ovo cudo od game-ova.
Sa druge strane imas HOTS kada je igra vec bila u decline-u, produkcija je bila znatno bolja, ali fan baza nije bila kao pre, sto inace pokazuje i tvoj primer

. Kada se dublje udubis, HOTS nije uopste smoran niti je dosadan, tu se zapravo dogodio i najdinamicniji ikada moment verovatno u istoriji Starcrafta od SC1 pa do danas. Tu si imao i macro game-ove od po 2 3 sata koji na kraju budu cak i nereseni. Imao si i finale DreamHack-a gde je StarDust sa probe-ovima srusio zadnji Extractor JD-u, bukvalno su sekunde bile u pitanju ko ce pobediti. Pored svih ovih momenata, imas i matchfixing koji je u Koreji aktivan
U HOTS takodje postoji jako dobar "show" aspekt Starcraft, tako da imas na netu brojne dogodovstine na HSC (Home Story Cup), MC/ToD/Apollo interakciju kada se MC nadje zajedno sa nekim od ove dvojice itd.
WOL jeste bilo lepo vreme za Starcraft fan-a, ali HOTS nije bio nimalo losiji.