Dobih, igrah, zevah, ugasih. NEXT.
Main screen je bio gotovo totalni deja vu (ekstremno podseća na loading iz Metroida. Tu je i odgovarajuća muzika.)
Asocijacija sa Metroid Prime ima više u vizuelnom smislu (sam visor, modovi posmatranja), dok je prisutan neki Halo osećaj. Što je razumljivo... ipak Metroid ima više veze sa Super Mario Bros. nego nekim kompjuterskim FPSom. Prvih pola sata su me, u gameplay smislu, smorili... nažalost. Dizajn prostora je, blago rečeno, dosadan. Igranje je klasika, pucanje, gužva, zadavanje naredba squadu kad se stvari smire, eventualno heal-ovanje i tako. Ima poneka sitnica koje su najveći plus ovde. Videću (možda) da li će se situacija popraviti kasnije. Prisutan je Star Wars touch, ali mi se uopšte ne sviđa
način na koji su pokušali da klonovima iz squad-a daju neki human feel, puno je Yankee «humora» i upadica i glupih sitnih fora... to mi ekstremno smeta.
Efekti su mi zanimljivi, ponekad. Posebno kada poginete, pa neko iz ekipe treba da vas oživi (revive.) Sve je blurovano i vidite kako vam prilazi lik iz ekipe i revive-uje vas. Noćni mod je isto fin. U samoj igri nema toliko popularnog light bloom-a, što gledajući uvod može da se predpostavi, posle epileptičnog napada zvanog Fable, ovo je super.
Muzika je definitivno bombastic Star Wars fazon. Dok vi i squad napadate omanju grupu Genosa (ili kako se već zovu), muzika totalno odlepi i ode u neki
One Winged Angel trip, što mogu da okarakterišem samo kao gay.
Sve u svemu, iznad-prosečno-dobra igra, posebno ako ste SW fan(boy).