Moji prvi utisci su vise nego pozitivni. Bice ovo sjajna igra!
Republic Commando nosi nVidia Meant to be played logo, mada na mojoj ATi 9550 o/c igra radi jako lepo, doduse u 800x600 sve na max. (1,6 GHz Athlon XP, 512 RAM). U 1024x768 igra pocinje pomalo da zapinje.
Sto se tice grafike, izgleda najvise podseca na HALO. Ne znam da li je isti engine ali bas jako podseca na HALO. Naravno, ovo nije minus posto je sve jako lepo odradjeno, mada grafika nije spekatukalrna (citaj, nije bolja od FarCry i Doom3).
Iako je izvodjenje veoma brzo, mora dosta da se misli pre nego sto se krene u borbu. Ovo je pre svega takticka igra u kojoj morate da odredite vasim saborcima gde da odu, sta da urade i na koji nacin: agresivno ili odbrambeno. Kontrola naredjivanja je laka ali ce zaista trebati neki tutorial(nema u demou) da bi se skontale sve fore posto igra nije obican shooter. Moguce je naprimer jednog saborca poslati da snajpuje, drugi da zauzme turet a treci da razvaljuje vrata ili leci povredjene u timu!!! Ludilo!
Igra se zavrsava kada ceo tim pogine, znaci ukoliko vas ubiju, saborci ce vas izleciti pod uslovom da oni nisu zaginuli.
Znaci, u ovoj igri nema istrcavanja sa sacmaricom ili rocket louncerom i u gomilu. Ovde vam sledi sigurna smrt. Ja sam igrao igru oko sat vremena a pola sata mi je trebalo da organizujem pravilan napad na kapiju od logora.
Inace, ovaj demo sadrzi tablu na Kashyyyku. Ne znam koja je po redu tabla, ali je prilicno teska.
U svakom slucaju, jedva cekam finalnu verziju.