Šta je novo?

Star Wars Next Gen ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
hahaha, poslovično nesposobni... :D svaka verzija je drugačija, jedino su PS3 i Xbox verzije iste. Ovo što su izjavili... da sam i ja napisao, ne bi moglo gore. :D Video sam dosta HD videa, ono garant može da radi na 9600GT-u u 1080p. Jedino ako je fizika problem, pošto bi tu trebalo da je igra dosta napredna...

Poslednja izmena:
Sve što može da radi na X360 bi moralo da radi na dual ili tri core PCu. PC sada ima toooolikkoooooooooo mnogo jaču grafičku kartu, jeste CPU na Xboxu brži i ne tera ceo windows ali igre nisu i ne mogu da budu toliko CPU bound. Mogli su lepo da naprave dil sa AMDom i da bude prva igra kojoj me min req tri core proc.

sta bre ne moze PC ? :d Eno mika9 sa 6600gt ima krizu i AC na medium u 1280x1024 !!! :d

Inace, ovo je samo jos jedan spin. Izaci ce ovo za PC dogodine...Ovako im odgovara da prave hype da nas kao loze ovo ono. Sto neko rece - ko ih yebe :)

Episode III nikada nije izasao za PC :( nece ni ovo...

Haha 4000$, pa ovo bi radilo na PC-u od 400$ (bez monitora).

Da li bi radilo ili ne druga je priča. Od samog početka se zna da igra neće izaći za PC. Ona je jedan od razloga što sam kupio konzolu i očekuje se da bude totalna ludnica. Odgledao sam tonu trejlera.

Od ovoliko iskusnih gejmera nisam očekivao ovakav propust:
ovo ne može biti novi Jedi Outcast već samo novi Jedi Knight jer je to ime igre,a outcast je samo jedan od nastavaka.

Haha 4000$, pa ovo bi radilo na PC-u od 400$ (bez monitora).

Ma onaj ko proguta to kao razlog je neki ***** koji i ne zasluzuje bolje :cuss: To sto su rekli je ravno uticaju gama zraka na sablasne nevene. Drugim recima, nema veze sa zivotom.
Bas sam se nadao da cemo dobiti kvalitetnog predstavnik SW serijala kad ono medjutim :(

Poslednja izmena:
Od samog početka se zna da igra neće izaći za PC.

Koliko se ja secam i za Gears of War se od samog pocetka znalo da nece izaci za PC. A i za Mass Effect ako se ne varam. Mislim da su i za Burnout Paradise rekli da ga nece biti na PC-u.

Sto se igre tice, uveren sam da ce kad-tad biti i na PC-u. A ovi izgovori su neverovatno glupi, ali sta ces, mnogi blesavi Ameri ce ovo progutati

Izgovori su sasvim legitimni sa stanovišta developera, e sad što su oko cifre za high-end rig ispali "malo" neumereni i što se sada za 500 evra može sastaviti daleko bolja mašina nego kad su obe konzole izašle, ***...

ma te velike kuce misle da mogu kako oce po njima idealna situacije bi bila kad bi svaki korisnik kuci imao minimalno 3x konzule (jer mu to inace treba da bi pokrio sav spektar zeljenih igara) a kad kupi neki "hype" on to mora kupiti za bar dve konzule da vidi koja je verzija bolja, a kao slag na tortu dolazi izbacivanje igre za PC posle 6 meseci, i kad teraju istog tog korisnika da opet kupi istu igru koja je kao slucajno MLOGO bolja sad...

PS: zivela piraterija

Jeste, sigurno je propala zato što nije bilo PC verzije, baš kao i naslovi milionskih tiraža koji su ostali samo na konzolama...

Srećom, Assassin's Creed nije išao tim putem i njegovih par miliona kopija prodatih za PS3 i XB360 je prosto spasilo onih 40 hiljada prodatih za PC.

Džaba bezvezno naslađivanje time što je neka igra sa konzola propala.

Dizem temu iz mrtvih zbog ovoga:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3423

Meni se najvise dojmio komentar jednog citaoca koji je sazeo celu igru u par reci:
No PC Version + No Multiplayer = FAIL

Bas tako. Plus, vecina review-eva uopste nije bila toliko ocarana finalnom verzijom igre. Preterana ocekivanja i nevidjen hype pred izlazak je doveo do sveopsteg misljenja (kod konzolasa :d) da im se priprema novo svetsko cudo. Naravno, kao i mnogo puta do sad, ispostavilo se da se tresla gora, a rodio mis... :D

Naprotiv, doveo je do mišljenja da je to novo svetsko čudo kod ljubitelja Star Wars tematike, frustriranja zašto igra neće izaći kod PC igrača i sveopšte radosti njihove kada se ispostavilo da je igra trešić :)

Moja malenkost je od starta bila indiferentna, jer postoje demoi i gejmplej trejlera tona...Verujem i većina onih koji nisu zaslepljeni Star Wars bajkama i koji su probali demo.

Pomalo OffT
Imao ps3 dva meseca odigro Drakes Fortune, 'odgledao' MGS4, probao jos nekoliko igara i vratio burazerovim klincima(a ni njima bas nesto nije ne dostajao). Ako igra ima iole bolje teksture, onda to mora da bude u 720p, o aa i af nema ni spomena, fps zna isto da bude često nestabilan ko i na PC-u a GTA4 su toliko grafički osiromašili(mada je i dalje dobra igra) i izblumovali da bi mogli da upakuju onaj otvoren prostor a opet je fps često padao ispod 25 (a ja jadan naviko na minimum 60 :D ). Jednostavno ne moze se ocekivati da nesto sa sedmom generacijom nvidia grafičkih i 256mb ram i 256 video mem gura do veka.
Isto ce tako biti i sa fc2, jer prosto ne postoje tu nikakva cuda, uvek su tu činjenice i stvarno se pitam koliko ce i ta igra biti osakaćena zbog otvorenog prostora i na uštrb koliko stvari. Pa sam jos negde citao da hoće da je nabudže da ide na 1080p sa 30 fps-a zaključanih(haha tek bi to voleo da vidim).
Istina je ,jednostavno, da konzole postaju matore... PS1- e to je bila revolucija i evolucija, kada mi konzola nije davala da spavam a ne obratno(pod čime ne podrazumevam da sad ja njoj ne dam da spava:d). I opet ce industrija cekati dok klinci ne skontaju da za slične pare već sada mogu imati PC koji gura igre bolje i izgleda lepse od konzola pa ce onda izbaciti opet nesto novo,. Mislim, sta ti danas treba, neki prosečan jeftin core2 i 4850-tka, 2gb ram-a i guras sve na high osim crysis-a i bagovitog stalkera CS-a u 1680x1050. Pa ko oce nek izracuna. Jos kad izracunas, sa druge strane hd tv, konzolu i potrošene pare na originale ispadne da prosečan konzolas otvori dosta vise para nego neko na pc-u da bi se igrao. Eto čisto se malo izblebetah, bez ikakvih losih namera.

Mislim, sta ti danas treba, neki prosečan jeftin core2 i 4850-tka, 2gb ram-a i guras sve na high osim crysis-a i bagovitog stalkera CS-a u 1680x1050.

A izvini sta je to "sve"? :) O kojim igrama pricas, mozda ne pratim dovoljno...
Sto se tice konfiguracije, ova moja iz potpisa je vec zastarela, a uzeo sam je pre 9, 10 meseci.. Citao sam komentare "da si dodao jos 30, 40 evra mogao si mnogo bolju karticu itd itd", ali to je uvek tako, istorija se ponavlja :) Ja se izvinjavam ako sam mislio da je kartica od 140 evra dobra..
Nije samo u tome stvar, nemam vise zivaca i vremena da se bakcem sa problemima PC igara i losim optimizacijama. Cak i sa original verzijama nisi oslobodjen problema, a ako hoces da prodjes jeftino trebas skidati igru 5 dana sa torrenta za sta tek nemam zivaca...
Nema cenu to sto samo ubacis disk i igras... bez razmisljanja da li imas prave drajvere, koju verziju patcha da skines, da li 1.01 ili 1.02, jer 1.01 ne radi sa 356.890 verzijom drajvera... Pa onda kad dodjes do polovine igre, moras vratiti na 356.889 verziju drajvera da bi zavrsio igru.. :)

Ne kazem da nema igara na PC-u vrednih tih za*ebancija, Blizzardove igre su tu (ko voli, ja ne) ali je smesno vise pricati o hardveru jer je postalo bezobrazno, opravdavam kupovinu skupog hardvera samo onima kojima to treba zbog posla (3D modelovanje na primer) a zbog igranja ulagati u PC, teska glupost.. i klasicna srpska posla jer misle da ustvari prolaze jeftinije zbog torrenta... kakva zabluda.

Zato je najbolje imati i PC i konzolu naravno ako finansiska situacija dozvoljava.Ali cinjenica je da je PC hardware sve jeftiniji i ta prica da moras da menjas drivere non stop nije istina,pa i na PS3 moras da menjas firmware,i stavljas patcheve.Cak na PS3 mozes da instaliras vecinu igara.Pristup jeste drugaciji ali konzole sve vise lice na PC.Za 500-600 e mozes da sklopis masinu koja ce vecinu igara da tera na high tako da i to da je igranje na PC skuplje pada u vodu.:)

Poslednja izmena:
Zato je najbolje imati i PC i konzolu naravno ako finansiska situacija dozvoljava.Ali cinjenica je da je PC hardware sve jeftiniji i ta prica da moras da menjas drivere non stop nije istina,pa i na PS3 moras da menjas firmware,i stavljas patcheve.Cak na PS3 mozes da instaliras vecinu igara.Pristup jeste drugaciji ali konzole sve vise lice na PC.Za 500-600 e mozes da sklopis masinu koja ce vecinu igara da tera na high tako da i ta prica da je igranje na PC skuplje pada u vodu.:)

Daj :) Kad citam teme o PC igrama zaboli me glava, kao da slusam predavanje na ETF-u a ne da citam komentare o igri.. ;)

Na PS3 imas instalacije da, sto je sjajno! Zasto bi se disk non stop vrteo, ovako je pogodnije za dugotrajnost hardvera i bolje radi igra.. Takodje, te instalacije nisu ni nalik PC instalacijama, kliknes jednom dvaput, odes do WC-a i sve je spremno...

Za 500-600 e mozes da sklopis masinu koja ce vecinu igara da tera na high tako da i ta prica da je igranje na PC skuplje pada u vodu.:)

Dokle ce da ih tera na high? Ja sam platio ~ 550 evra pa je ta prica o "high" pala u vodu posle 2, 3 meseca..

Iskreno 8600 GT nikad nije terao igre na high:)to je u startu bila budzet karta jeste bila skupa kad si je ti kupovao,e sad situacija se promenila od tada sada za tih 140 mozes da uzmes 4850.Mogu da se kladim da nema igre za konzole koja ce biti portovana na PC koju 4850 nece terati na high.Ima problema sa igrama na PC ali ima ih i na konzolama sta je bilo sa GTA 4 na PS3,cela poenta je da je PC hardware napredovao i iz dana u dan je jeftiniji,a i dalje se prica da je igranje na PC daleko skuplje sto realno nije tacno.I po cemu se razlikuje instalacija na PC next,next start,patch ako postoji i gotovo.:)

Iskreno 8600 GT nikad nije terao igre na high:)to je u startu bila budzet karta jeste bila skupa kad si je ti kupovao,e sad situacija se promenila od tada sada za tih 140 mozes da uzmes 4850.Mogu da se kladim da nema igre za konzole koja ce biti portovana na PC koju 4850 nece terati na high.

Opet pitam, dokle ce ih terati na high? :)
Sta je bilo sa GTA 4 na PS3? Stvarno ne znam, igram ga od maja i nikakvih problema nisam imao, ako mislis na opadanje FPS-a u nekim situacijama, to mozes zahvaliti Rockstar-u koji je napravio igru da radi samo na glavnom jezgru od Cell-a... pritom ni to nisu uradili kako treba... ali to se desava samo kad pregazis 20 ljudi u isto vreme :)

Poslednja izmena:
Opet pitam, dokle ce ih terati na high?

napisao sam gore "mogu da se kladim da nema igre za konzole koja ce biti portovana na PC koju 4850 nece terati na high"

Opet kazem nabolje i jedno i drugo,ali te price PC je skuplji,te cimanje sa patchevima itd,jednostavno nisu tacne.Licno koristim i PC i PS3 i oba sistema imaju prednosti i mana.:)

Poslednja izmena:
A izvini sta je to "sve"? :) O kojim igrama pricas, mozda ne pratim dovoljno...
Sto se tice konfiguracije, ova moja iz potpisa je vec zastarela, a uzeo sam je pre 9, 10 meseci.. Citao sam komentare "da si dodao jos 30, 40 evra mogao si mnogo bolju karticu itd itd", ali to je uvek tako, istorija se ponavlja :) Ja se izvinjavam ako sam mislio da je kartica od 140 evra dobra..
Nije samo u tome stvar, nemam vise zivaca i vremena da se bakcem sa problemima PC igara i losim optimizacijama. Cak i sa original verzijama nisi oslobodjen problema, a ako hoces da prodjes jeftino trebas skidati igru 5 dana sa torrenta za sta tek nemam zivaca...
Nema cenu to sto samo ubacis disk i igras... bez razmisljanja da li imas prave drajvere, koju verziju patcha da skines, da li 1.01 ili 1.02, jer 1.01 ne radi sa 356.890 verzijom drajvera... Pa onda kad dodjes do polovine igre, moras vratiti na 356.889 verziju drajvera da bi zavrsio igru.. :)

Ne kazem da nema igara na PC-u vrednih tih za*ebancija, Blizzardove igre su tu (ko voli, ja ne) ali je smesno vise pricati o hardveru jer je postalo bezobrazno, opravdavam kupovinu skupog hardvera samo onima kojima to treba zbog posla (3D modelovanje na primer) a zbog igranja ulagati u PC, teska glupost.. i klasicna srpska posla jer misle da ustvari prolaze jeftinije zbog torrenta... kakva zabluda.

Na koje igre mislim? Pa bas kao i sto sam rekao.Kontam tvoju frustriranost ako si imao takva iskustva ali nisi me razumeo, jer sam govorio o trenutnom stanju konzola i pc-a a ne govorim napamet, jer sam ne previše mlad a opet dovoljno mator da bih iznosio nečija tuđa razmišljanja i stavove bez sopstvenog iskustva i samoubeđenja. E sad ***, ja ne znam za tebe, ali ja 6gb skinem za 5 sati , ne pamtim kada sam morao da vraćam drajver? zbog patcha? ili da se nerviram zbog ne optimizovanosti(srecnog li mene ). Mislim, na kraju krajeva sta mi i onako oduzme patchovanje 10-tak min zivota i kao da konzole nemaju patchovanja i updatovanje firmware-a.:D) 8600 grafa po meni nikad nije bila za igranje ali sad... I mrzim da koristim onu auto-moto analogiju ali neko vozi kola da bi se kur**o, neko da bi se odvezao od mesta do mesta, neko da bi odvojio dobru ribu a neko zato sto to voli, može i sto zna u svakom sekundu da uziva u tome(a još moze da radi i sve ono stalo;)) I gresis, rekoh siilno grešiš sinko, jer ako mi srbi ako nesto znamo, to je onda sta je ,gde i zbog čega jeftinije. :D pozz

napisao sam gore "mogu da se kladim da nema igre za konzole koja ce biti portovana na PC koju 4850 nece terati na high"

Bilo bi divno i krasno kada bi to bilo tako... :)

Secas li se prvog R6 Vegas-a, seckao je ko nezdrav na tada ultra jakoj masini, secam se opisa, uparili su dve tada najjace kartice u SLI-u, mislim da su 8800 GTX bile u pitanju i opet nisu dobili prihvatljiv frejming...

Oces da kazes da ako sada uzmem 4850 da sam miran narednih 5, 6 godina sto se tice igara? :) Pa da je tako ja bi jos uvek bio na Duron-u 750 i Ge force 2 MX.. koji opet po PC logici su ubistveno bolji od PS2 hardvera (300 mhz CPU i 4mb-a na grafici ako se ne varam) a PS2 jos uvek izbacuje vrhunske igre..

Secas li se prvog R6 Vegas-a, seckao je ko nezdrav na tada ultra jakoj masini, secam se opisa, uparili su dve tada najjace kartice u SLI-u, mislim da su 8800 GTX bile u pitanju i opet nisu dobili prihvatljiv frejming...

Oces da kazes da ako sada uzmem 4850 da sam miran narednih 5, 6 godina sto se tice igara? :) Pa da je tako ja bi jos uvek bio na Duron-u 750 i Ge force 2 MX.. koji opet po PC logici su ubistveno bolji od PS2 hardvera (300 mhz CPU i 4mb-a na grafici ako se ne varam) a PS2 jos uvek izbacuje vrhunske igre..
Ih sad 5-6 god:D realno 2 god si miran,naravno da nije katastrofalni port kao sto je bio slucaj sa Vegas-om.PS3 ce trajati jos 5-7 god,ali kako ce igre izgledati za 3-4 god.Opet situacija nije ista kao u doba PS2,ne znam nisam analiticar :D Da li je potrebna bolja grafika od Crysis-a,MGS 4?Da li je potrebna revolucija druge vrste(gameplay,kontrole)?Jedno je sigurno ubaci 4850 u tvoju masinu i imas odlican PC za vecinu sadasnjih i buducih portova sa konzola.:)

Ih sad 5-6 god:D realno 2 god si miran

Pa o tome ti pricam :) Ej, PS2 sa 300mhz procesorom (doduse 64bit-nim) je izbacio remek delo zvano God of War, izmedju ostalih, vidis li absurd u poredjenu sa PC hardverom?

Ja sam druže imao i 8800gtx i 9800gx2 i namenjao se i ati-ja i nvidie za života ali ti opet pričaš o nečemu što si procitao a ne video. Seckanje u Vegasu kecu ... hehehe bez ljutnje ali stvarno si Lozac. A za 5 godina kako idu stvari mozda tjemo i da letimo kolima. Poenta je analogija između jačine konzole danas i neke mejnstrim 4850 grafe koja ju je nadj**ala.

Pa o tome ti pricam :) Ej, PS2 sa 300mhz procesorom (doduse 64bit-nim) je izbacio remek delo zvano God of War, izmedju ostalih, vidis li absurd u poredjenu sa PC hardverom?
I Blizzard je pre 10 god napravio remek dela zvana StarCraft,Diablo koja se i dan danas igraju.Ali to su dragulji,takve igre izlaze jednom u par godine,i nisu merilo za kompletnu situaciju.:)

Poenta je analogija između jačine konzole danas i neke mejnstrim 4850 grafe koja ju je nadj**ala.

:) Zabavno... ja ti kazem da ako gledas po toj logici onda moj stari Duron od 750mhz i Geforce 2mx od 32mb su trostruko ili petostruko jaci od PS2 hardvera? Odnosno da na takvoj konfiguraciji mozes da igras 5 puta bolje igre nego na PS2? :trust: Vidis li o cemu pricam ovde? :)

Ja sam pitao prosto pitanje, ako je 4850 "ugazila" nove konzole vec sada, onda je logicno predpostaviti da bi sve igre sa PS3 radile na njoj u Full detaljima u narednih 5, 6 godina?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno