Šta je novo?

Star Wars Jedi: Survivor

Hipi 200%, igram ovo cudo cim izadje, jedva cekam.

Probao sam da trazim da li neko prodaje kljuc (kupci AMD procesora serije 7000 dobijaju key za Origin tj EA-app kao poklon), ali mrka kapa..

Isgleda da je najpovoljnije uzeti EA Play Pro na mesec dana i preci tako (jos ako neko nije odigrao Dead Space Remake, njemu se pogotovo isplati)

Biće odmah dostupna? Pf, top ako je tako, probam isto.

Hoce sigurno, ima na EA sajtu i u launcheru. Naravno ona skuplja Pro pretplata, da ne misli neko da je obicna EA play pretplata.

I treba napomenuti da je to day one zauzece ,a bice u medjuvremenu posle jos tek...

Dobre vesti za one Series S , zauzima 100 giga manje u odnosu na X verziju! 🤨
Zar je moguće da su hi-res teksture toliko velike…
Nadajmo se da će ovakva razlika biti u svim igrama :ROFLMAO:
Nije što je imam ali je S ubedljivo najzanimljivija konzola jer ostaje u nekim - kako da kažem, Last gen granama, u smislu da kada se već uveliko ide na 1440p i 4K sa famoznim Ray Tracing-om, ona ostaje u nekoj 1080p rezoluciji sa nešto smanjenim detaljima i opet lepo pogoni sve igre. Neki developeri je i pljuju jer misle da koči napredak igara.
Samo da se zadrži 60 fps mod, samo... :sneaky:

^Tako nekako :) Od najave verzije S, odmah sam hteo jednu za sebe. No se upleo u novi PC, pa tako nisam "skrenuo s puta" :sneaky:
Inace STAR WARS Jedi: Survivor stiti DENUVO?

IMG_20230422_231014.jpg

Kupljeno! Ispadne oko 34 evra kod Argentinaca, to je najjeftinije što ima za Xbox (kod Turaka je skupo-oko 60 evra). Kod nas vidim košta 9.500 din, 80 evra.

Odmah je dostupno na EA Play Pro za 15 evra mesečno, ja sam već preloadovao. PC, nema za konzole.

Ok, javi kakve su ti performanse, citam da je igra sjajna ali da ce morati da je sredjuju.
I ja sam uzeo EA Pro za 15e ali taman cu da predjem Dead Space dok ne izbace neki patch za dzedaja. Pa makar morao da platim jos 1 mesec.

I ja sam je skinuo danas , na Series X .
134 giga
IMG_20230426_230108.jpg

Evo ih review-i od danas:

Ok, javi kakve su ti performanse, citam da je igra sjajna ali da ce morati da je sredjuju.
I ja sam uzeo EA Pro za 15e ali taman cu da predjem Dead Space dok ne izbace neki patch za dzedaja. Pa makar morao da platim jos 1 mesec.
Za 5-6 sati izlazi pc patch. Valjda ce drasticno popraviti stvari, posto su performanse bas lose.

Oh Brother Facepalm GIF by reactionseditor

The German outlet reviewing this game was on a 4090 and 5900X with 32GB of memory. Yet, at 1440p all the game could muster was a measly ~45 FPS in the open areas. 45 FPS. At 1440p

Klasika, svaki port upropaste na početku i onda 10 patcheva da se upegla.

Ovo već postaje glupo. Prvo TLOU pa sad SW. Ljudi trpe sve zato im i prolaze ova ******. Daš 70e i čekaš da okrpe igru. Kao da odem u bioskop i čekam da se izoštri slika na projektoru i da usklade ton sa slikom.

Ljudi ne razumijem se previše u gejming industriju ali mi jedna stvar pade na pamet.Jeste razmišljali o tome kada izdavači izbace nešto što je realno poluproizvod što se zadnjih 5,6 godina desilo stotinu puta, imaju umjesto stotine, hiljade ako ne i stotine hiljada beta testera koji sledećih pola godine godinu prijavljuju razne propuste koji se vremenom peglaju. Da su u stvari early addopteri na neki način beta testeri.

Ljudi ne razumijem se previše u gejming industriju ali mi jedna stvar pade na pamet.Jeste razmišljali o tome kada izdavači izbace nešto što je realno poluproizvod što se zadnjih 5,6 godina desilo stotinu puta, imaju umjesto stotine, hiljade ako ne i stotine hiljada beta testera koji sledećih pola godine godinu prijavljuju razne propuste koji se vremenom peglaju. Da su u stvari early addopteri na neki način beta testeri.
Jednostavno sve ove AAA tentpole igre se prave pre svega za konzole jer je tu najveća prodaja i iz toga onda sledi brute-force pc port. S obzirom da je ovo igra pravljena samo za nove konzole samim tim su i hardverski zahtevi za pc mnogo veći. Dodaj na to i problematični UE4 (semi) open world kao šlag na tortu.

ovo je bilo ocekivano, najvise zbog unreal engine, apsolutno svaka igra ima problem na pc kada je radjena u njemu - hogwarts legacy, callisto protocol, gotham knights itd.

@redsi260 Odgovorio ti je Alex u postu iznad: "Ljudi trpe sve zato im i prolaze ova ******."

C2077, jedan od najgorih launchova u istoriji gejminga, na kraju je prodao preko 20 miliona primeraka.
Ljudi na sve strane lupaju preorder kao da im zivot zavisi od toga, bez obzira na to kakvu reputaciju ili proslost studio/izdavac ima.
Na raznim forumima citas bisere poput "briga me cak iako je igra prepuna bagova, samo neka sutra izadje" i "Izgleda da je studio/izdavac X konacno naucio lekciju, to treba podrzati pa cu da preordujem." (little Johnny would later learn they in fact did not learn their lesson.)
Zasto studio da baca pare na testiranje kad moze da izbaci igru u bilo kakvom stanju, i najverovatnije bez vecih posledica? Posle sledi par patcheva, malo "we hear your concerns" i ajmo jovo nanovo.

Ukratko, kao sto rece jedan mudri covek na youtube-u, mi smo stoka i treba nas je...

@panther_ Pa i nema nekog opravdanja imajući u vidu koliko dugo je taj engine prisutan u industriji igara.
Takođe ima dosta primera gde je UE dobro optimizovan.
Dakle može se, kad se hoće, ali plašim se da dobra optimizacija nikom nije u cilju (osim igračima), ni developerima ni proizvođačima HW, kojima odgovara da ti za igranje poluproizvoda treba (pre)skup HW poslednje generacije, bez ikakvog realnog oprvdanja.

Mada danas nije to toliko lose jer imamo i refund policy, u roku od 2 sata moze se dobro ispitati kako igra radi ili (ne)radi. Ali najvjerovatnije da ce ovaj naslov biti uzasan sto se tice performansi uzimajuci u obzir da ni prva igra jos nije sredjena nakon toliko godina.

Nazad
Vrh Dno