Šta je novo?

Star Citizen: Squadron 42 (space sim)

Za nekog je simulacija za nekog nije, nekome je strategija, nekome rpg, nekome pucacina u svemiru... Zar je bitno sad u koji zanr igra spada?! Da nece mozda to uciniti da jedna igra bude bolja ili losija od druge?! Ajde ne sprdajte se.

Meni nije vazno sta je, nek je i cista arkada kao WC a da je igriva i ima atmosferu...
Ovaj pokusaj simulacije je cista pacenicka opsesija Cris R....

Za nekog je simulacija za nekog nije, nekome je strategija, nekome rpg, nekome pucacina u svemiru... Zar je bitno sad u koji zanr igra spada?! Da nece mozda to uciniti da jedna igra bude bolja ili losija od druge?! Ajde ne sprdajte se.

Pa učiniće igru boljom ljudima koji vole da bude simulacija i voze sa dva custom made džojstika u pedalama i čime sve ne. Prosto ko pasulj.

Svako ima neke lične preferencije nekom se sviđa nešto što se drugom ne sviđa.

Na moju žalost, najglasniji su ovi "fanatici" koji obožavaju simulacije, a iskreno, svaka im čast kako pilotiraju brodovima.
Najverovatnije da su upravo takvi likovi najviše para i potrošili na igru a odluka developera je kakvu će igru napraviti.

Tek će se kontrole podešavati, ima tu dosta prostora za promene, možda čak i da se udovolji svima, videćemo.

Pa zar nije bolje kao u Elite da ti treba skill da znas da juris protivnika u dog fight. Da tacno procenis koje ces thrustere da koristis i pod kojim uglom da okrenes palicu, pored toga da ciljas metu i uz pomoc Z ose da to sve fino ispratis. To je draz borbe.
Nego kao u Citizenu da se se okrenes za 1 sek pun vertikalni krug i da ti je igranje na dzojstiku i sa misem jedno te isto... I posle svog tog okretanja pojavi se nasumice G sila. Ako vec prave tako sta ce im G sila :)

Igra je pay to win, nema tu neke vestine :)

Elite je arkadna simulacija dog fighta, Star Citizen pokusava da bude simulacija sa dog figtom (po meni 100% nemoguce)

Elite je arkadna simulacija dog fighta, Star Citizen pokusava da bude simulacija sa dog figtom (po meni 100% nemoguce)

Znaci po tebi je Flanker arkadna simulacija a Ace Combat simulacija?

Flanker je simulacija, naravno. Samo sto su u svemiru drugaciji uslovi nego u zemljinoj atmosferi i zbog toga Elite ne simulira svemirski brod jer se u toj igri brodovi ponasaju isto kao da su u zemljinoj atmosferi.

Star Citizen navodno nesto kao simulira ali sama ideja dogfightinga u svemiru ionako nema nikakvog smisla van igara i filmova, tako da nije ni bitno.

Pored Kerbal Space Program, najblize simulaciji je Rogue System, igra u razvoju.

Naravno slazem se svemir je posebna prica ali kao sama igra, sam engine igre ED je prava simulacija.
Kao sto i u svemiru nema zvuka. U ED je Braben to objasnio da nema zvuka, zvuk koji se cuje u kabini je u stvari emulacija kroz zvucnike. Chris bi verovatno objasnio za SC da je to zvuk bas iz samog svemira :)

Hocu da kazem da je Elite prava fiizka, kretanje nebeskih tela, detalji...itd bas je simulacija samoga svemira. Dok je Citizen drugi pravac. Ja sam obozovao Freelancera, volim Chrisa da ne bude zabune. Ali neka napravi malo to realnije za te pare, da svima udovolji.

ED je SF simulacija fizike i svega ostalog... to sto nam se svidja emulirama, ono sto nam ne odgovara za dogfight to spekulisemo ... samo to ocu da kazem, da je u svemiru dogfight nemoguc, ED ima OK dogfight sto znaci da nije realna simulacija vec arkadna

Astrix, upravo se u SC simulira svaki truster, i orijentacija istih, ako ti unište truster adekvatno se gubi kontrola, ili ako ti odvale komad letelice menja se centar mase, u ED toga nema.

Mnogo mi je drago sto sam se suzdrzao i ostao na najosnovnijem paketu. Ova igra ce koristiti Google Compute platformu a to znaci da cemo mi u Srbiji imati losiji ping nego sto bi smo imali kada bi koristili klasicne servere u Nemackoj. Ako SBB internet ne napreduje u narednih godinu dana, mi sto smo kod tog provajdera se necemo naigrati Star Citizena. Kako stvari u poslednje vreme stoje, kvalitet interneta je sve gori i gori, kao i sve ostalo u ovom regionu.

Wait, what? Zar nisu rekli da ce biti Single playera?

Bice, zato i kazem da mi je drago jer cu za 30 dolara dobiti dobar singl i private servere (valjda). Ali kako stvari stoje, necemo se naigrati na tom Google oblaku.

A onda ok, posto si rekao da se necemo naigrati SC-a, pomislih da nije neki ***** tipa Elite dangerous

Stići će valjda do tada Google baloni sa Internetom i u naše krajeve :p

stici i dalje nece ici :p

Ne volem Microsoft ali bi mnogo vise voleo da koriste Microsoft Azure umesto Google Compute mreze. Sa Microsoftom barem postoji sansa da nekada i ovde bude neki cvor pa budemo imali ekstra ping. Za sada samo Amazon ima cvor u Frankfurtu koliko vidim, ostali u West Europe sto je verovatno Francuska.

Ovako je ~46 ping do Srbije pa na to dodas kasnjenje u oblaku sto iako kazu da je fiber optika nece izaci malo. Meni to bas ne zvuci kao igrivo.

Ako bude loše na zvaničnom igraćemo na nekom privatnom koji je u nemačkoj. Bez veze mi je to što su tako odlučili jer mnogima pravi problem. Mene zanimaju privatni serveri na kojima svi kreću od nule bez kupovine brodova. Ima još mnogo vremena do izlaska pa se možda nešto i promeni sa zvaničnim.

Probao sam demo za ED i flight model je 500% jednostavniji i pregledniji.... dok SC isti ne "olaksa" i optimizuje igru vise necu testirat

ED je ubo neku zlatnu sredinu, dovoljno je jednostavan za nubove poput mene a sa druge strane dozvoljava pravim majstorima da čuda prave :)

Mene ova igra sve više i više odbija.

Ovo je definicija one naše stare poslovice "prodaju muda za bubrege".

Imaju gomilu narkomana koji daju neviđenu kintu za lažnu drogu i "obećanje Raja" - koji treba da dođe. Kad vidim onog debelog sa špicastim cipelama, kako vodi one prezentacije ... muka mi je - doslovce :vomit:

Mene ova igra sve više i više odbija.

Ovo je definicija one naše stare poslovice "prodaju muda za bubrege".

Imaju gomilu narkomana koji daju neviđenu kintu za lažnu drogu i "obećanje Raja" - koji treba da dođe. Kad vidim onog debelog sa špicastim cipelama, kako vodi one prezentacije ... muka mi je - doslovce :vomit:

Pa on je do sada uvek davao to sto ocekujemo, ali ako ga je ego presisao ovog puta moze da flopsne zestoko

Ja sam vec rekao da samo neko bez mozga moze da ocekuje dogfight sa space shatleom

Probao sam demo za ED i flight model je 500% jednostavniji i pregledniji.... dok SC isti ne "olaksa" i optimizuje igru vise necu testirat

Ne znam sta ti je ovde toliko komplikovano da mora da se 'olaksa'?
SC nisam probao, ali ovako po klipovima borba ne izgleda komplikovanija od one u Freelanceru, ako ne i jos jednostavnija sa manje osecaja pilotiranja i voznje, i vise stajanja u mestu i vijanja krstica po ekranu...

SC looks like a mouse controlled turret shooter, The other one looks like a true dog fighter

Poslednja izmena:
Nemaju veze kontrole u SC sa freelancerom nikakve, na žalost.

Znam da svi proovi pljuju po kontrolama iz freelancera ali ja bih baš takve kontrole i želeo, naročito u SC gde ćeš dobar deo vremena biti van broda kada setup sa dva džojstika i kojekakvim custom made kontrolama nema nikakvog smisla.

Meni po klipovima izgleda kao freelancer.

Isti osecaj vrtenja u mestu i trazenja krstica, bez fizike i osecaja brzine, za razliku od ovog sto se moze videti i probati u elite. Osetis kao ubrzanje lepi za stolicu, inerciju pri naglom okretanju, slobodu pogleda po kokpitu i kroz prozore, zvuk, vibracije i ove cestice sto lete pri velikim brzinama...
Znam da bi SC trebalo da bude mnogo vise od dogfighta + nije zavrsena igra, ali voznja izgleda mnogo ubedljivije u ED. Nadam se da se ovo moje misljenje i poredjenje nece shvatiti kao hejt. I jos jednom, SC sam procenio samo po klipovima, nisam probao.

Poslednja izmena:
Freelancer zakon. I dalje ga imam instaliranog na kompu.

Ponovo se vracamo na to da li je igra simulacija ili arkada. E sad, kao nisanjenje je problem jer se odvija preko misa, topovi nisu onako zakucani kao u ED gdje moras da okreces brod kako bi nanisanio. Zamislite, u dalekoj buducnosti nece moci da se ujednaci pogled pilota kroz vizir sa topovima na letelici, da topovi prate pogled pilota - to je pase, bilo nekada davno u Apach helikopterima. Bilo je prelako ratovati sa takvim uredjajima, neki bi rekli to je varanje, ne vazi. Fora je sto topovi treba da budu fiksirani kao u 18. vijeku i da se nisani iskljucivo okretanjem cijele letelice, pa ako pogodis nesto pogodis. Mislim da su svi u buducnosti postali nevidjene HIPSTERCINE! :D

Mozda ce igra izaci bas u vreme kada medjuzvezdano putovanje bude moguce pa cemo videti na delu da li su uboli sa flight modelom :d

Vrh Dno