Šta je novo?

Stampa .doc i .rtf fajlova C#

Eclipse

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
319
Treba da stampam sednu stranicu koja ima neku standardnu formu i mesta za podatke koje bih povukao iz baze.
Takvu stranicu mogu da napravim ili u rtf ili doc formatu.

Problem je sto ne znam kako da stampam rtf ili doc format.

Ajd ako neko ima ideju neka javi.

Pozz

Ma trazio sam na googletu nesto kao C# doc print ili rtf print ali nista konkretno nisam nasao.
Ajd pogledacu ove linkove.
Hvala

Procitao sam ovo sto si okacio.
Prvi link je odlican i odnosi se na bas ono osnovno sto se tice stampanja stringa, ali meni treba nacin na koji cu stampati rtf ili doc (sta je lakse :) )

Ova druga dva su za mene visa matematika, tj. nista ne razumem.

Imam dokument koji predstavlja kostur u koga se unose neki podaci i to treba da se odstampa.
Zamolio bih nekoga ko zna da mi objasni ili da napise kod kako da uradim ovo.

Stavio sam dokument u attach.
Treba iz baze da povucem neke podatke u string (ovo znam ,) ) i da ih ubacim na odredjena mesta u tom dokumentu, tako da korisnik ne treba da unosi nista nego da samo klikne na print i da se odstampa taj dokument.

Ne mogu da koristim txt fajl jer imam i jednu slicicu kao logo.

Nadam se da sam bio bar malo jasan :)

Prilozi

• Racun kopija.rar
    8.9 KB · Pregleda: 79
Niko nema ideju?

RTF ces lako odsampati ako koristis RichTextBox kontrolu i ugradjene print komponente iz .net 2.0

Lepo uzmem Crystal Reports i stampam do mile volje.

Crystal Reports se debelo placa, niko to ne koristi
probaj cisto radi vezbe da uradis sa onim sto su ti predlozili

Bez obzira na programski jezik, ako se ti dokumenti već nalaze na disku, a registrovani su u sistemu (tj. word je registrovao doc tip kao svoj dokument), može se sve poslati na štampu putem API-ja, recimo putem ShellExecute funkcije:

ShellExecute(handle, "print", "C:\\File.doc", NULL, NULL, SW_SHOWNORMAL);

Shell će u pozadini otvoriti aplikaciju koja je registrovana za ovaj tip fajla i narediti joj da štampa dokument (možda to i nije MS Office, nego OpenOffice, sasvim svejedno). U svakom slučaju je kraće od ručnog prolaženja kroz dokument i bacanja stvari na printer device context ili korišćenja trećih klasa. Podvlačim - ukoliko fajl već leži na fajlsistemu.

Nisam probao sa ovim sto je Silverglider rekao, ali meni je problem da napravim rtf ili doc koji imaju polja na odredjenim pozicijama na papiru i popunjavaju se iz baze.

jel moze to da se uradi na taj nacin?

Procitao sam ovo sto si okacio.
Prvi link je odlican i odnosi se na bas ono osnovno sto se tice stampanja stringa, ali meni treba nacin na koji cu stampati rtf ili doc (sta je lakse :) )

Ova druga dva su za mene visa matematika, tj. nista ne razumem.

Imam dokument koji predstavlja kostur u koga se unose neki podaci i to treba da se odstampa.
Zamolio bih nekoga ko zna da mi objasni ili da napise kod kako da uradim ovo.

Stavio sam dokument u attach.
Treba iz baze da povucem neke podatke u string (ovo znam ,) ) i da ih ubacim na odredjena mesta u tom dokumentu, tako da korisnik ne treba da unosi nista nego da samo klikne na print i da se odstampa taj dokument.

Ne mogu da koristim txt fajl jer imam i jednu slicicu kao logo.

Nadam se da sam bio bar malo jasan :)
Malo je off, ali ako ovo radis za neku firmu, a pretpostavljam da radis, da bi ti racun bio valjan, fali ti nekoliko stvari. Odmah sam primetio da fali jos neki datum i jos neke
sitnice, i porez za svaki artikal ponaosob....mozda jos nesto nisam stigao da pogledam detaljno...

:) To je bila samo okvirna skica, dosta je to prosireno.

Nazad
Vrh Dno