Verovatno slično. Evo primer za Kanadu na 3,75٪ interes. Šurak je uzeo neku carton city kuću i na pola miliona će verovatno biti oko 270k interes koji će da ide gore u narednom periodu to je 100%. Ima sve više oduzimanja hipoteka i bankrota. Evo ti dole koliko je trenutno na 150k. Uz to ima i taksu "dobrodošlice" 12k$ u taj kraj kao "podsticaj" za mlade. Ovaj sistem je neodrživ. Većina uskoro neće moći više ništa da kupi. Ba*ru bankarsku i čitav ovaj "sistem" treba razoriti inače će naši potomci imati "zanimljivu" budućnost.Znači banka zaradjuje na stanu od 95K 40000 evra?
El ovo isto ovako u inostranstvu ili samo ovde ovi divljaci deru narod ovako?
Isto u principu, tako funkcioniše anuitet.Znači banka zaradjuje na stanu od 95K 40000 evra?
I šta su mi objasnili?I? Šta bi na kraju kad su ti pravi stručnjaci objasnili? Inače, da si čitao ono sa linka bilo bi ti jasno, valjda. 😕
Da se nisu “stručnjaci” pojavili s teorijama zavere vezano za hipoteku ne bih ništa ni pisao.
Veruju ljudi u svakakve gluposti, pa ni tebe ništa ne sprečava da veruješ u to.pa verujem da u praksi postoji obaveza da poverioca obavestiš i u slučaju "dobrovoljne" prodaje
Znači banka zaradjuje na stanu od 95K 40000 evra?
Ovde nije uradjeno etažiranje. Možeš uraditi elaborat etažiranja, opštinska uprava ti izda etažnu potvrdu i sa njom upišeš kvadraturu. Kvadrati iz ugovora o otkupu stana iz društvene svojine i kvadrati iz elaborata etažiranja se moraju slagati.@euanknik 0 kvadrata znači ili da nije otkupljen stan ili da jeste otkupljen a nije završen/započet upis vlasnika. ispraviće me neko ako grešim.
A ja tebe da pitam odakle tebi ideja da sam ja zelenaš?Opet da pitam, da li bi ti meni danas pozajmio 10.000 evra a ja da ti 2047. godine vratim 14.000 evra?
Zelenaš? Kamata 40% na 25 godina je po tebi zelenaška? Zelenaši uzimaju 40% godišnje, a da mi neko da novac na 25 godina uz 40 posto kamate bih potpisao sve što treba samo da to dobijem 🙂 To je izuzetno povoljna kamata koju će ionako da pojede inflacija, zato te pitam sta nije u redu sa tim, jer zvučiš kao da je to nešto nepovoljno, a u stvari je fantastično...A ja tebe da pitam odakle tebi ideja da sam ja zelenaš?
Za takve stvari i postoji osiguranje (zdravstveno) koje možeš da uzmeš i u banci u kojoj si uzeo kredit ali i ne moraš(možeš bilo gde).Ma razumem ja to ali ono sto ti ne razumes ili nisi uzeo u obzir je zivot. Zivotne okolnosti koje se nepredvidljivo menjaju. Ja sam do 2014 bio Hulk po snazi a onda je kicma odlucila da to tako nece moci vise i od tada u obe ruke ne smem da podignem vise od 5 kila. Da nisam kao pametan pa zaradjujem mozgom i da moram da fizikalisem ja bih izgubio posao i, sta bi onda bilo sa kreditom? Diskus hernija je u pitanju, nije za operaciju i nisam to radio ali da imam kredit ja bih morao pod noz pa sta bude. A vecina koji su operisali slicno imaju iste zabrane kao i ja sad, nema dugo sedenja, savijanja i 5kg u obe ruke, video vise izvestaja posle operacija. A mnogima se za 6 meseci vrati stanje na staro.
Ne verujem da ce banka da bude toliko dobra prema meni i da me ceka vec ajde ti na ulicu pa se snadji.
Izvinjavam se ako sam sad izbedacio sa ovim primerom ali cisto sam dao primer sta moze svakom da se desi. Inace nikakva povreda nije u pitanju, jednostavno podeljene su mi lose karte ili genetika 😉
Šta znači svaka valuta je otišla? Gde otišla? Kurs eur/RSD je stabilan a paritet u odnosu na druge valute se promenio koliko i odnos eur u odnosu na te valute. Tako treba i da ostane jer svaka nagla i nepredviđena promena (na bilo koju stranu) nosi užasne posledice.Daleko je to od realnog, svaka valuta je otisla samo evro je stabilan u Srbiji. Kako da ne.
Objasni nam sta se desava u situaciji u kojoj covek koji ti je prodao stan pod hipotekom prestane da placa kredit?Vi mozete da ugovroite sta god vi zelite sto ne znaci da stan pod hipotekom vlasnik ne moze da proda.
Hipoteka ne znaci da stan nije tvoj niti da istim ne mozes da raspolazes.
Naravno da mogu da se prometuju nepokrenosti sa hipotekom i naravno da je nepokrenost tvoja(svojina) makar imala 420 upisanih hipoteka.
To je nista, sto je duzi kredit i sto je visa kamata ra zarada banke moze da ide i do 170%.Znači banka zaradjuje na stanu od 95K 40000 evra?
Zašto bi tako kupovao stan? Ako ne znaš koje su ti opcije ti pitaj onoga ko je stručan (uzmi brate advokata ili angažuj neku agenciju, ne kupuješ kilo krompira na pijaci).Objasni nam sta se desava u situaciji u kojoj covek koji ti je prodao stan pod hipotekom prestane da placa kredit?
Ja licno nikad ne bih kupio stan pod hipotekom bez saglasnosti banke na koju je upisana hipoteka.
Za kraj, važno je naglasiti da kupovina stana koji je pod hipotekom ne predstavlja rizik, već je to dodatna prednost jer nudi sigurnost i proverenost nekretnine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari