Šta je novo?

Stadionshop

BogdanB

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poena
390
Pozdrav ljudi,zanima me da li je mozda neko kupovao preko ovog sajta http://www.stadionshop.com ?
Posto ja nemam iskustva sa kupovinom preko stranih sajtova (inace ovaj sajt je iz Slovenije),pa sam hteo da narucim nesto. Najvise me zanima da li cu ja placati jos nesto pored ovoga sto su mi naveli na sajtu?
vr.jpg

Da li moze nekako carina da me zezne ili ne?

Naravno carina i pdv ti ne ginu.

Kako to? Zar se roba do vrednosti 50evra ne carini? ne placam tu nista?

Ne mora da znaci.
Meni su npr carinili wifi zvucnik od 20ak dolara sa 500din.

Posto sam bio dokon, uzeo sam da citam sajt carine. Znaci do 50 evra se ne carini ali ide pdv koji nije veliki. Cenu mogu da promene ako vide nesto skupo a tamo je navedena neka bas mala cena, obicno se to radi na robi koja stize iz Kine.
Najbolje je izgleda kada bi neko fizicko lice meni poslalo, ne bi mi naplatili ni pdv.

PDV nije veliki? recimo primer, ja kupio na aliju nesto 5$, oni procenili na 10$, udarili pdv od 250din...na to ide 50din provizija za uplatu i 100din taksa za otvaranje paketa, znaci ukupno sam platio oko 400din...za nesto sto sam platio 5$...

@BogdanB: Narucivao sam par puta stvari iz Slovenije i nikakvih problema nije bilo (ne sa ovog sajta). Carina je uvek postupala prema fakuturi i zakonu. Ne treba to porediti sa kupovinama reda velicine par dolara iz Kine. Moj je savet da platis PayPalom posto ces lakse dobiti povracaj ako bude nekih problema.

Recimo da poruci sa tog sajta vrednost 30 evra sa fakturom. Carina po fakturi obracuna pdv koji je 6 evra i na to ide otvaranje paketa i provizija za uplatu jos 3 evra...znaci 9 evra placa na 30 pod uslovom da mu je free shipping jer ako nije pdv ide i na troskove slanja. Tako da ako kupi za 30e i postarina 10e...to je 40e na to ide porez od 8evra i 3 evra otvaranja paketa i provizija za uplatu znaci na 30e...izadje ga 10e slanje i 11e pdv znaci vise pola od vrednosti...

Ako je iznos manji od 50 € onda postarina ne ulazi u obracun. Takav je zakon a pokretac teme sam moze da odluci da li mu se to isplati ili ne. Ne treba praviti neku mistifikaciju od kupovine na netu i plasiti ljude pricama sta sve moze da se zakomplikuje.

Kao sto rece @tiha,ne racuna se postarina na proizvode manje od 50 evra.
Znaci racunica ide ovako:
24.55 evra je proizvod i troskovi slanja 7.50evra sto daje 32.05 evra za placanje.
Posto se ne racunaju troskovi slanja,ima samo da racunamo pdv za cenu proizvoda i taj pdv bi izneo 491din. Sad,samo vi da kazete da li na ovo ide jos 50 din provizija za uplatu i jos 100 din zbog otvaranja (umesto oni meni da plate sto otvaraju,ja moram njima).
Mozda sam pogresio za ovu proviziju i otvaranje,to sam uzeo iz poruke sa ove teme.

Otvaranje paketa je 300 din a otvaranje pisma 100 din. Ne zavisi od velicine posiljke (do neke granice) i da li je kutija ili koverta nego kako je prodavac deklarise.

Kao sto rece @tiha,ne racuna se postarina na proizvode manje od 50 evra.
Znaci racunica ide ovako:
24.55 evra je proizvod i troskovi slanja 7.50evra sto daje 32.05 evra za placanje.
Posto se ne racunaju troskovi slanja,ima samo da racunamo pdv za cenu proizvoda i taj pdv bi izneo 491din. Sad,samo vi da kazete da li na ovo ide jos 50 din provizija za uplatu i jos 100 din zbog otvaranja (umesto oni meni da plate sto otvaraju,ja moram njima).
Mozda sam pogresio za ovu proviziju i otvaranje,to sam uzeo iz poruke sa ove teme.

ukoliko su koverte, otvaranje je 100din, ako je paket ili se tako vodi prilikom slanja onda je otvaranje 300, provizija za uplatu je 1% vrednosti, minimum 45din. Sto se tice postarine itd, jedno je po zakonu drugo u praksi, meni se uvek obracunavao pdv na ukupan iznos fakture sa troskovima slanja.

Svaki ozbiljan prodavac ce jasno na fakturi da razdvoji sta je cena robe a sta je postarina. Meni su uvek na carini to uvazavali.

Onda mi se ne isplati da narucujem. Na kraju ima da dodje na 40 evra :D

a moze biti da se ne plati nista posto je u pitanju 'samo' kacket
do sada iz Slo sa www.eurobike.si/ narucio 2 put delove za bajs ( oba puta neke kljuceve za pogon)
placeni sa postom oko 30e i jedan i drugi, u oba pisma bila faktura, jedan bio oko 300g i nije naplaceno nista
dostava nedelju dana dana od slanja,

skoro (sredina avgusta) sam narucio majice sa qwertee-a, 5 komada na akciji sa postom ispalo 34e (cena nalepljena na kesu/paket spolja odmah ispod moje adrese), poslato iz Irske, putovalo 2 nedelje i nije ni otvarano - a bio relativno veliki paket tako da moze biti da i 1 kacket dodje bez otvaranja

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno