Šta je novo?

Sta zadrzati (FX 8300 vs FX 6300)?

kub

Cenjen
Učlanjen(a)
05.08.2011
Poena
159
Zdravo,

Imam oba procosora i resio sam da jednog prosledim/prodam novom vlasniku.

Oba su u garanciji, FX 6300 korstim a FX 8300 sam dobio i nisam ga ni probao.

FX 6300 radi na 4GZ bez dizanja voltaze, ne znam da li je to moguce sa 8300?

Drugo, ako jeste da li bih ista dobio u onosu na 6300? S vremena na vreme se odigra nesto i to je sve, ne bavim se video produkcijom, grafickim dizajnom i sl.

Jedino sto ce 8300 garancija trajati 2 godine duze. Video sam temu FX 83xx owners club, ali zaista nemam vremena da prelecem 100-ak ili vise strana u nadi da cu naci zeljene odgovore.

Ako imate sugestija, izvolite.

Poslednja izmena:
Zdravo,

Imam oba procosora i resio sam da jednog prosledim/prodam novom vlasniku.

Oba su u garanciji, FX 6300 korstim a FX 8300 sam dobio i nisam ga ni probao.

FX 6300 radi na 4GZ bez dizanja voltaze, ne znam da li je to moguce sa 8300?

Drugo, ako jeste da li bih ista dobio u onosu na 6300? S vremena na vreme se odigra nesto i to je sve, ne bavim se video produkcijom, grafickim dizajnom i sl.

Jedino sto ce 8300 garancija trajati 2 godine duze.

Ako imate sugestija, izvolite.

Boldovano ti je najbitnije. Nekih velikih razlika u igrama i nema između 8300 i 6300, a boldovanim se ne baviš... prodaj onda 8300.

Ja bih zadrzao FX 8300, trebalo bi i on da moze da radi na 4ghz bez dizanja voltaze, plus imas duzu garanciju na njega.

Zadrzati FX8300, ionako ces FX6300 lakse (po realnoj ceni) prodati.

možeš sa mnom da menjaš fx8300 za fx6300 , tako ćeš imati dva fx 6300 i nećeš imati dilemu šta da prodaš.

Iz iskustva ti kazem zadrzi Fx 8300 nije bezveze skuplji od FX6300 u konacnici i jedan i drugi mogu raditi na neki 4.5Ghz uz adekvatno hladjenje i ostale komponente, a to za 4Ghz pa to je jasno ko dan da i FX8300 moze toliko.

LOL covek ne bi primetio razliku ni da stavi FX8xxx niti mu je potreban OC za bilo sta a vi se bavite time kako da utuce jos para za dobro hladjenje i eventualno i bolju plocu i napajanje????

Ako ti nesto znaci FX8,zadrzi ga. Ako ti nesto znaci 30e vise, prodaj FX8. Da klokujes po svemu sudeci neces, a i ne treba, jer nista ne mozes da dobijes istim pod uslovom da tako i dalje koristis PC. Posto nisi zahtevan korisnik, ja mislim da bi trebao FX8 da prodas.

Prodaj fx8300,ionako ces da prodas i taj 6300 sa sve plocom kad bude izasao Zen.

Ili jos bolje, proda obadva i predje na i5 :D

zovite kostu da mu predlozi sta da radi.

Zasto je bacanje para? Moze da se nadje za male pare a razbija kako radi.

Zasto je bacanje para? Moze da se nadje za male pare a razbija kako radi.

A zasto da ne saceka i kupi narednu generaciju,bilo da se radio o intelu ili amd-u,ovaj koji sad trenutno ima ce svakako da mu vrsi posao_Ovako proda taj fx8300,kad izadje nova generacija proda i taj 6300 sa plocom.

FX-8300 bi trebalo da je za trećinu jači procesor na istoj brzini pa ako želiš da sa njim pokriješ par generacija možda njega da zadržiš?

tvoj slucaj (render) je ako ne i jedini gde je se to isplati.

;)

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    106.6 KB · Pregleda: 360
Hektore koji i5?

Siguran sam da je i onaj ko ga je kupio prezadovoljan :D

Evo ja bih recimo jedan 6300 i to bi bilo to jer sam nezahtevan iliti prosečan korisnik. Ovaj x4 je slabašan i mator, moraće nekome da se uda. :)

Stavi ssd pa ces videti da i nije toliko slabasan. :)

Tebi taj slab a meni athlon x2 ????

Tebi je i taj 6300 mnogo, koju graficku imas? Prodaj 8xxx i cuvaj kesh, mada mozes i da ga potrosis jer fx6xxx cpu sa tvojim zahtevima sluzice te lepo u narednih 4+ god

Zadrzao sam FX 8300, najvise zbog preostalih 2,5 godine garancije, 6300 sam prodao.

Sto se klokovanja tice 8300 nije stanju da ode na 4GHz samo dizanjem mnozioca, tako da cu opet morati na FX 83XX owners club temu.

Radi fino na 3.8 i s obzirom da nisam imao nikakav CPU stress test instaliran, pustio sam 3D Mark Fire Strike, Sky Diver i Cloud Gate - jedva je primetna razlika u rezulatima u odnosu na 6300 @4GHz.

Ono sto im je zajednicko je da su oba mogla da dignu frekvenciju za po 500 MHz samo preko mnozioca, za vise mora ipak da se zna znanje.

Evo i screen shotova - ako ikome ikada ova informacija bude bila od znacaja.

Kao sto neko rece meni je i 6300 overkill, ali imao sam mogucnost da biram i izabrao sam.

FX 6300 graficki testovi.jpg8300.jpg

Fali njemu napona za vise..do 4.5GHz ne traba nista vise cackati sem mnozioca.

isključi cool and quiet u biosu, isključi green power opcije u biosu, isključi turbo/boost u biosu
u biosu uključi LLC na standard ili auto
u win podesi high performance u control panel/power options.

potreban ti je stabilan napon.

apsolutno svaki fx6 i fx8 radi na 4ghz@ 1.35v , za više će ti trebati 1.4v i preko.

Nazad
Vrh Dno