Šta je novo?

Sta za crysis

zoksula

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
319
Ako uzmem:
e4300+ok plocu + klokovan na 3Gh , 2 gb ram-a.

Koja mi onda graficka treba da bi mogao da igram crysis na 1280*1024 i na high.

Tj dal moze da prodje 8600gt ili moram da uzmimam 8800 gt za koliko vec 230+E.

I dal je bolje neki core2duo sa 1 mb cashe-a + 1 gb rama +8800 gt ili
e4300+ 2gb ram-a+8600gt ?

Hvala

Poslednja izmena:
Jeste, ali taj test koji ste vi okacili kaze da 8800GTS 320 daje 3-5fps vise od 8600GTS-a? I onda kazes da je to real test. Al ne bitno, vjerovatno niko od nas nije u pravu.
Pa ne znam ni ja vise sta da kupim, puna mi je glava. Kopka me ta 9*** nvidie ako se pojavi u febraru-martu. Sta ako bude dosta brza od 3870? Sve u svemu sad je najbolje pazariti GT ili 3870 ali ni one ne mogu vrtiti crysis na max setovanjima.

@edit- pa nije samo bacanje para za crysis. Sad ce se pojaviti i Far cry2, pa posle opet mozda neko cudo cryteka. Mislim da sadasnje karte to nece moci gurati, kao ni crysis na max.
A ne bi sad kupovao 3850, uzecu od brata 8800GTS kad budem nesto igrao. Da ne bacam 150e dzaba. A 3870 crossfire bi me izasao malo manje nego kad sam kupio 8800GTS 320.
Evo tvrde da su sredili SLi i CF u Crysis-u.

ma zaboravi 8600 seriju. thats history. kosta, a ne daje 3850 ga je sahranio. kao i 2600XTGDDR4.
kupi sta hoces, samo zavisi kada bi ti da se igras. prosto. ako sada - imas sta da kupis. za buducnost - niko ne zna.... JA HOCU SADA. gotovo.

Jeste, ali taj test koji ste vi okacili kaze da 8800GTS 320 daje 3-5fps vise od 8600GTS-a? I onda kazes da je to real test. Al ne bitno, vjerovatno niko od nas nije u pravu.
Pa ne znam ni ja vise sta da kupim, puna mi je glava. Kopka me ta 9*** nvidie ako se pojavi u febraru-martu. Sta ako bude dosta brza od 3870? Sve u svemu sad je najbolje pazariti GT ili 3870 ali ni one ne mogu vrtiti crysis na max setovanjima.

@edit- pa nije samo bacanje para za crysis. Sad ce se pojaviti i Far cry2, pa posle opet mozda neko cudo cryteka. Mislim da sadasnje karte to nece moci gurati, kao ni crysis na max.
A ne bi sad kupovao 3850, uzecu od brata 8800GTS kad budem nesto igrao. Da ne bacam 150e dzaba. A 3870 crossfire bi me izasao malo manje nego kad sam kupio 8800GTS 320.

Zar nije crysis=far cry 2 ?

Ja bih ti preporucio da ne menjas tu 8800gts,mozes da dobijes nekoliko frameov-a a sa velikim monitorom ne mozes da dobijes dobru sliku ni sa jednom grafickom.

Jedino sa 8800gtx znaci moras da imas najjacu karticu koja postoji da bi igrao u native rezoluciji - isto kao sto je bilo i za far cry..

Poslednja izmena:
Crysis je Crysis a Far Cry2 je Far Cry2, nisu iste igre. Znate li mozda kad se ocekuje 9*** serija?

Poslednja izmena:
Moja preporuka , za te pare za proc sto dajes (racunam oko 130E), bolje da zumes AMD X2 6000+. 2gb rama obavezno.

Graficka ispod 8800 nemoj ni da razmisljas.

Interesantno, video sam komentar na itsvet.com. Lik kupi 8800 asusovu karticu, i to sa 640MB. I ostavio komentar "razocharan sam, secka mi na maximalno kad stavim". Ta kartica inace kosta oko 350 evra.

Tako da igrica je ultra zahtevna. Ono sto ja vidim da bi bila najbolja kombinacija, je 3850 kad se pojavi kod nas (za mesec dana max nadam se), ali crossfire, znachi 2 takve kartice na plochi. I to ce ti raditi kao da imas 8800ultra koja kosta 650 evra.

Ali ako ti se ne daje 320 evra za te obe graficke (od prilike racunam da toliko kostaju), obavezno 8800, ako hoces da igras igru u punom uzitku.

covece jel si lood, 8800gt 512 ram je bolja od 8800gts sa 600 i kusur jer je 8800 gt novija tehnologija g92 cip naspram g80. Nema veze oko 100 i kusur mb rama vazan je clock gpu-a , shadera i memorije (i cip naravno dal je noviji). A 8800gt sije svuda 8800 gts cilo 320 ili 640 mb ramma. Tek 8800gts koji izlazi januara sa 512 mb ramma je bolji od 8800gt. Da se ne zbunis oko cene ove gts drze po 300 evra da bi se ljudi za#ebali da ih kupe po fazonu skuplje bolje ali tako nije trenutno.

ljudi iskreno oko ati nvidija sada cene sve govore (mislim o modelima 3850, 3870 i 8800gt) tako ide od najjeftinjie 3850 nudi koliko i kosta 160 e, pa 3870 10-20% sporija od 8800gt a toliko i kosta. Zakljucak ne zanosite se sa testovima. Negde je bolja nvidia negde ati a kad se sve sabere za pare koliko puknes toliko dobijes.
3850- dobra za sve igre sem Crysis na high u nekoj 1000+ rezoluciji, 3870 bolje "klizi" u Crysisu a najbolje radi najsuplja 8800gt.
toliko od mene:type:

@DarkHorus
Covece ti si uleteo ovde na forum sa przackom pricom, a ja sam kupio sada karticu koja je iste brine kao vi sto ste kupili pre par meseci (ja moju GTS kupi pocetkom avgusta). Pa koga briga za to...
Cekanje je pogresna stvar kod kupovine hardvera (izuzetak je kada je nesto izaslo, a tek treba da stigne, kao ovaj 8800GT).

Mene je moja 8800GTS 320MB sluzilia vec 4 meseca, igrao sam sve igre na 1280x1024 na max uz sve ukljuceno - AA i AF. Sad je dosao Crysis i njega sam igrao na 1024x768 na high AA 2x. Ne vidim sto bih menjao karticu u narednih godinu dana. Sto jel ce izaci nesto zajtevnije od Crysis-a, sumnjam.

E sad ko ima 22" monitore (kao whiplasher), e pa je.bi ga, on ce morati da menja ako hoce da se igra na native rezoluciji, ali za sta da menja ???
Znaci ko ima 22" mointor i zeli da igra Crysis u native (1680x1050), pa njemu nece pomoci ni 3870 ni 8800GT, a o 3850 da ne pricam :wall:.
Videcemo kakva ce biti novi GTS u Crysis-u na toj rezoluciji.

Sve one slike sto je Goran dao, su za mene glupost. Plus sto su to bile sve kartice pretpostavljam na deafultu uz ko zna koje drajvere.
Pa ja sam overklokom graficke i sa novim drajverima dobio mnooogo bolje performanse u Crysisu. Nekih 10-tak frejmova, malo li je kada mi je sada prosecan fps- 30 ;).
Popodne cu da okacim skor u Crysisu, i hocu i ti DarkHours i ti Gorane da lepo okacite svoje rezove i da ne spamujete bezveze. Imate lepo temu Crysis benchmark 1280x1024 high Dx9 AA off, i tamo pohvalite svoje 3850, ako mozete :p.

Skorove na uvid, odmah !

@DarkHorus
Covece ti si uleteo ovde na forum sa przackom pricom, a ja sam kupio sada karticu koja je iste brine kao vi sto ste kupili pre par meseci (ja moju GTS kupi pocetkom avgusta). Pa koga briga za to...
Cekanje je pogresna stvar kod kupovine hardvera (izuzetak je kada je nesto izaslo, a tek treba da stigne, kao ovaj 8800GT).

Mene je moja 8800GTS 320MB sluzilia vec 4 meseca, igrao sam sve igre na 1280x1024 na max uz sve ukljuceno - AA i AF. Sad je dosao Crysis i njega sam igrao na 1024x768 na high AA 2x. Ne vidim sto bih menjao karticu u narednih godinu dana. Sto jel ce izaci nesto zajtevnije od Crysis-a, sumnjam.

E sad ko ima 22" monitore (kao whiplasher), e pa je.bi ga, on ce morati da menja ako hoce da se igra na native rezoluciji, ali za sta da menja ???
Znaci ko ima 22" mointor i zeli da igra Crysis u native (1680x1050), pa njemu nece pomoci ni 3870 ni 8800GT, a o 3850 da ne pricam :wall:.
Videcemo kakva ce biti novi GTS u Crysis-u na toj rezoluciji.

Sve one slike sto je Goran dao, su za mene glupost. Plus sto su to bile sve kartice pretpostavljam na deafultu uz ko zna koje drajvere.
Pa ja sam overklokom graficke i sa novim drajverima dobio mnooogo bolje performanse u Crysisu. Nekih 10-tak frejmova, malo li je kada mi je sada prosecan fps- 30 ;).
Popodne cu da okacim skor u Crysisu, i hocu i ti DarkHours i ti Gorane da lepo okacite svoje rezove i da ne spamujete bezveze. Imate lepo temu Crysis benchmark 1280x1024 high Dx9 AA off, i tamo pohvalite svoje 3850, ako mozete :p.

Skorove na uvid, odmah !

danas cu da metim novi Win (ovaj je razvaljen nacisto, ne mogu da pokrenem nista sto zna da uradi o/c kartice, jos neke stvari brljaju... pa da vidim kako ce da zasija sa malo kloka... xexe)
I JOS NESTO: ko kaze da je przacka prica????
a) niti sam rekao da bilo ko ko ima 8800GTS320 TREBA da je prodaje (jedino rekoh da je takarta rame uz rame sa mojom - svidelo se to nekome ili ne, a ko je "pljunuo" krsa para na nV)
b) ne bi se moglo reci da sam ja cekao da kupim h/w. prodao sam X800XL AIW pre oko mesec dana. toliko.
c) bice post sa testom u Krizi ne brini (samo ima nas tu na forumu koji radimo do 4, i imamo i druge obaveze XD)

off
Radim i ja do 4:D Slusaj okaci high schootove ali ne na game boy rezuluciji (1024*768). Bas me interesuje kako se ponasa u igrama. Clockovi su joj fini, samo tih 256 rama...

@Zdravko - igram na 1440*900. Podesavanja su onaj yovilend-ov tweak (dal se tako zove user) i fps ne pada ispod 25-26 (kad je najveca akcija). Prosjek je od 32-35. Clock grafe je 620/1800. Mislim, Crysisa sam se bas naigrao (uzivao sam) i uopste mi nije stekao, seckao ili nesto slicno. Posle sam izbacio taj tweak i na orig podesavanjima teksture med, shadow med, sve ostalo high i imao sam iste rezultate. Kad stavim sve na high i na rez 1680*1050 imam min 20fps, prosjek 25-27. Uglavnom sa overclockom grafe sa 513 na 620 dobijem oko 7-8fps-a. Mada mi je radila stabilno i na 650Mhz.

Poslednja izmena:
teze da cu u 10*7. pogledaj pod "moja masina". 940N. sto ce reci - native je 1280. ispod toga se ne ide.
ajde nek mi neko da link na neko mesto gde ima da se povuce taj patch (sta li je vec) za krizu. (yovilend-ov tweak?).

fala unapred

teze da cu u 10*7. pogledaj pod "moja masina". 940N. sto ce reci - native je 1280. ispod toga se ne ide.
ajde nek mi neko da link na neko mesto gde ima da se povuce taj patch (sta li je vec) za krizu. (yovilend-ov tweak?).

fala unapred

huh na poslu sam. Cim dodjem kuci okacicu ga u ovoj temi da znas gdje je (zip fajl par kilobajta).
@Edit- Evo link http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=145568&page=11 Samo zamjeni taj folder sa postojecim i u podesavanjima stavi Teksture, Physic, Volumetric, Shaders i Post procesing na high

Poslednja izmena:

fala unapred

Prvo ti istestiraj sa high podesavanjima na 1280x1024.
Sumnjam da ce ti raditi dovoljno brzo kada budes stavio very high tweak, mada znam da ces probati i uveriti se sam :p.

@whip
Da se ti nisi malo za.jebao. Pa i ja imam 8800GTS 320MB oc na 650/1950 i drajvere 169.04, doduse sporiji procesor, ali graficka je ovde bitnija.
Pa je igranje na 1280x1024 bilo na granici igrivog i zato sam stavio na 1024x768 sa AA 2x.
A na 1280x1024 (dakle veoma slicno sa 1440x900) na very high, pa da li si ti lood, pa tu je bilo ispod 20 fps-a :wall:.
1680x1050 - misaona imenica...

Cek cek, jel taj Jovylandov fajl predstavlja sve na very high ili se on malo igrao nesto na very high nesto na high... ?

Poslednja izmena:
@zdravko - ne nije onaj very high tweak vec onaj drugi. Nesto ima iz very high ostalo ko zna sta je:D ali izgleda bolje nego sve na high.

Jel zna neko gde je nestala ona tema gde se kace skorovi (Gpu i Cpu test) iz Crysis-a.
Ne mogu da je nadjem, trebao sam da skrenem desno kod Albukerkija :D.

Okacicu ovde skorove, pa kad nadjem onu temu prebacicu tamo :D.
Ajde vi vlasnici 3850 da vidimo ciji je konj brzi ;).

Dakle rezolucija 1280x1024 (ko ima wide za njega je 1440x900, mada je ova rezolucija malcice manja od 12x10), detalji na high DX9, dakle bez DX10 tweaka, AA off.

Evo mojih skorova:

1.) CPU test:
min fps 19,16
average fps 32,54
max fps 42,29

2.) GPU test:
min fps 24,60
average fps 34,87
max fps 41,59

Znaci ovo je najbolji test za poredjenje brzine grafickih kartica (pod uslovom da je procesor na istom ili barem slicnom kloku), ali naravno da nije test koji pokazuje kako ce neka graficka (kompjuter) raditi u crysis-u, jer su kasniji nivoi (pogotovo sa alienima) dosta zahtevniji, prvi nivo je ipak najmanje zahtevan.
Ali, kao sto rekoh dobro je za poredjenje.

Prilozi

• CPU Test 1280x1024 high no AA.jpg
    CPU Test 1280x1024 high no AA.jpg
    66.7 KB · Pregleda: 49
  • GPU Test 1280x1024 high no AA.jpg
    GPU Test 1280x1024 high no AA.jpg
    67 KB · Pregleda: 49
Jel zna neko gde je nestala ona tema gde se kace skorovi (Gpu i Cpu test) iz Crysis-a.
Ne mogu da je nadjem, trebao sam da skrenem desno kod Albukerkija :D.

Okacicu ovde skorove, pa kad nadjem onu temu prebacicu tamo :D.
Ajde vi vlasnici 3850 da vidimo ciji je konj brzi ;).

Dakle rezolucija 1280x1024 (ko ima wide za njega je 1440x900, mada je ova rezolucija malcice manja od 12x10), detalji na high DX9, dakle bez DX10 tweaka, AA off.

Evo mojih skorova:

1.) CPU test:
min fps 19,16
average fps 32,54
max fps 42,29

2.) GPU test:
min fps 24,60
average fps 34,87
max fps 41,59

Znaci ovo je najbolji test za poredjenje brzine grafickih kartica (pod uslovom da je procesor na istom ili barem slicnom kloku), ali naravno da nije test koji pokazuje kako ce neka graficka (kompjuter) raditi u crysis-u, jer su kasniji nivoi (pogotovo sa alienima) dosta zahtevniji, prvi nivo je ipak najmanje zahtevan.
Ali, kao sto rekoh dobro je za poredjenje.

Fino onda obavezno kupujem 3850 jer ce on ici bar na average fps 40 sto je jos bolje nego far cry kada sam kupio 9800 za vise od 155E:)
Salim se ...hvala na testu nadam se da ce 3850 ici bar na isto ili mozda malo manje zanci opet igrivo

Poslednja izmena:
jel neko testirao crysis na 3850 do sada ?

Pa ima GoranM, vec sam mu dosta puta rekao da to uradi, npr u temi Crysis benchmark, ali vec par dana ne stavlja rezultate, mozda su malo losiji nego ocekivano :D.

Ima i DarkHours, a i on se ubi od postavljanja rezultata :).

Poslednja izmena:
Pa ima GoranM, vec sam mu dosta puta rekao da to uradi, npr u temi Crysis benchmark, ali vec par dana ne stavlja rezultate, mozda su malo losiji nego ocekivano :D.

ajd nek neko od njih dvojice to istestira...moze i demo to je valjda 2 minuta za instaliranje i testiranje ?

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLOLOLOLOL
bangdesk.gif

Druze, prijatelju, ne stizem. Dark Horus je imao Crysis, a onda mu je pukao HDD i sad ga opet "pribavljamo". Tuzna je nasa sudbina. Karte su tu, a igru nemamo :wall::wall::wall:

ma ljudi, ovo je ZAVERA !!! od koga god da trazim Krizu - "nema", "dao je nekome ko je dao nekome", "dolazi mu devojka bas sad".... UZAS !!! indikativno je sto su to sve okoreli nVidijasi !!!! jel to ja tripujem ili je to ZAVERA? NEMAM KRIZU. i to tako me zavlace vec danima !!! ne mogu da je probam. imao sam demo, probao i obrisao kad je stigla kriza u medjuvremenu. ne lezi vraze, meni se u istom tom medjuvremenu osusio (drugarov) WD 80 Gb - jos mu ni nisam stigao reci LOL, tako da krize nema. e, bas je KRIZA.
... tako da cekamo i dalje ....

ja resenje nemam

eto

Poslednja izmena:
LOL !

citaj tamo pod "moja masina" - na kraju imas "net", e vidis, tamo stoji WiFi. sve je receno. ja da to povucem preko WiFija, trebalo bi mi
a) 10 dana
b) 100mb = 100dinkica, sto ce reci da je kriza u tom slucaju > 5000din. onda bi vec kupio original.
jasno?

Nazad
Vrh Dno