Šta je novo?

Sta uzeti do 150e?

Ortak mi kaze da je 8800gts g92 starija serija grafickih karata i da kad je kasnije budem prodavao/menjao niko nece hteti da je kupi. Ja sam pre neki dan prodao 8600gt staru skoro 2. godine za 40e bez problema ali me zanima vase misljenje o ovoj konstataciji.

Tu je nVidia malo stvorila konfuziju. Prva karta koja se pojavila pod oznakom 8800gts imala je g80 cip i 640 ili 320 MB memorije, a kasnije su se pojavile znatno brze g92 verzije sa 512MB. Mislim da neces imati nikakvih problema da je kasnije prodas.

Vi ispucali dve strane o grafichkim a chovek je napisao samo shta uzeti do 150 € :d
Nije napisao shta zeli dali monitor grafichku ili tv kartu a mozda je i pogreshio podforum i hoce da kupi procesor za 150 € :d

Ortak mi kaze da je 8800gts g92 starija serija grafickih karata i da kad je kasnije budem prodavao/menjao niko nece hteti da je kupi. Ja sam pre neki dan prodao 8600gt staru skoro 2. godine za 40e bez problema ali me zanima vase misljenje o ovoj konstataciji.

Ne razumem logiku kojom se tvoj ortak vodi. KArtica ima dobro hladjenje, dobre performanse, korektan potrosac. Ime je matoro, ali nema kod nVidije nekih novina u tom segmentu.

Evo ja cu da ti otkupim taj 8800GTS posle godinu dana za 40e ako bas niko nece, nemas frke :d

XFX 9800GTX+ bi trebalo da je oko 14500din. Ako hoces malo jeftinije, onda neki 4850 sa ok hladjenjem. Ako hoces jos vise da ustedis kupi XFX 4830, po meni trenutno najbolja kupovina ako se gleda cena/performanse.

EDIT: Naravno, podrazumevam da imas adekvatno napajanje i ostatak konfiguracije da isprati ove kartice...

Da li se Thermaltake 470W može nazvati adekvatnim? Uz Phenom 9950 konfu i 2 harda?

Pa sta da uzmem onda, Gainward 8800gts g92 ili xfx 4830? Ista je cena.

Posto sam neodlucan ajde jos ovo da pitam: Koja bi mogla bolje da se proda kasnije, za neko vreme, kad budem menjao graficku? Sta mislite?

Ako moze na PM gdje si nasao 8800GTS G92 za te pare...

Da ne načinjem novu temu - kakva su vam iskustva sa bukom oko dotičnih kartica? Da li HD 4850 koji je u ovom cenovnom rangu mnogo bučan? Znam da to zavisi uglavnom od proizvođača (kakav cooler ugrade) ali eto npr. kod nekih najpopularnijih Gigabyte, Sapphire, Asus itd? Razmišljam da pazarim možda neku graf. sa HD 4850 ali mi je komp u sobu i nocu je ukljucen zbog donwload-a pa me interesuje koliko su "bučne" :)

Nemam predstave kako podnosi temperaturu, i kakav ti setup za cirkulaciju vazduha treba, ali cenim da gigabyte GV-R485MC-1GH/ GV-R485MC-1GH nisu preterano buchni... Da li si razmishljao o njima?

(imash i neki powerColor pasivni, ali ne znam ima li toga kod nas uopshte)

Ma ovaj Gigabyte je sjajan za ono što meni treba jaka grafička a maksimalno tiha (tj. praktično nečujna jer je pasivan cooler). E sad čuo sam da se strahovito greje, a ja se ne bih bavio nekim overklokom pa me zanima jel ima neko baš ovaj model?

A ovi drugi modeli koji imaju aktivno hlađenje - jer se iz drajvera može podesiti ono da kada je u desktop modu (samo windows aplikacije, gledanje filmova, slušanje muzike) smanji broj obrtaja cooler-a? Koliko pamtim neke nVidia-je su to imale....

Ugl. mozhesh, zapravo vecina (ako ne sve) novih ati kartica obaraju takt u 2d, poneke i napon, pa se manje greju, pa se hlade s manje buke...
(ali zavisi od proizvodjacha do proizvodjacha, od modela do modela, raspitaj se za konkretne modele kad budesh blizu odluke)

Shto se pasivnih varijanti tiche, inache, raspitaj se malo i ovde, imash thread bash o tom gigabyte-u, kog cenim da nema previshe ljudi s ovih prostora, mozhda ti tamo daju odgovore na konkretna pitanja koja imash...

Hvala na savetima narode. Mada ipak ako uzimam uzeću neku sa aktivnim cooler-om npr. XFX-ov (HD-485X-ZDFC) ili Gigabyte-ov model (GV-R485OC-1GH)... Nešto mi nije siguran taj pasivan cool-er na Gigabyte-ovom modeluu, svuda kažu da treba dosta dobro hlađenje unutar kućišta tako da mi dođe na isto...A ako neko ima na preporuku još neki dobar model neka javi. Inače gledam po netu - svi koji su "dual-slot" su tihi i imaju solidno hlađenje ako je verovati proizvođačima.

Po nekom mom iskustvu treba izbegavati Asus 4850 Glaciator, razlozi: ventilator na grafici suvise cesto otkazuje (ati i nvidia modeli), nema hladjenu naponsku, ne moze da prodje furmark Stability and Stress Test - crni ekran itd, Gigabyte model sa Zalmanom - preglasan vent, ne moze se kontrolisati broj obrtaja, na nekim modelima pod opterecenjem cvrci naponska i u odnosu na konkurenciju ubedljivo najvrelija kartica.
Ako bih ja birao uzeo bih XFX 4850, vidi se da nisu stedeli na njenoj izradi. Sve je na vrhunskom nivou, mozda je malkice kuler preglasan u 2D-u ali se to moze srediti uz Rivu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno