Šta je novo?

Sta uzeti do 150e?

Pa najbolje bi bilo da prvo napises ostatak konfiguracije, da bi ljudi mogli da ti predloze nesto sto ide u skladu sa ostatkom. koji ti je procesor, ploca i koja je velicina monitora?

XFX 9800GTX+ bi trebalo da je oko 14500din. Ako hoces malo jeftinije, onda neki 4850 sa ok hladjenjem. Ako hoces jos vise da ustedis kupi XFX 4830, po meni trenutno najbolja kupovina ako se gleda cena/performanse.

EDIT: Naravno, podrazumevam da imas adekvatno napajanje i ostatak konfiguracije da isprati ove kartice...

Poslednja izmena:
nVidia - 9800GTX+

AMD - 4850 dual slot

po meni xfx 4830 daje najvise za ulozeno... mislite da 4850 vredi razliku u ceni u odnosu na xfx 4830? ja ne mislim tako... do duse sve zavisi od trenutne komfiguracije...

gainward 4850 GS je best buy :)

zavisi koliko se igras,mada i 4830 i 4850 ce ti super sluziti,samo pazi na proizvodjace zbog hladjenja,neke kartice znaju da prave probleme sa temperaturom...:type:

Da ne otvaram novu temu. Kakva je ATi Radeon HD 2900 XT 512MB-512BIT GDDR4?
Jel bolja od 8800gts 512? Citao sam da dosta trosi struje i da se greje... Jel bi mogla da upadne u moju konfu? Inace, nude mi je za 100e.

A ni od odlicnog XFX 4830 koji moze da se nadje za 108e, a kida taj 2900XT samo tako. Njemu bi sasvim odgovaralo da nadje polovni 8800GT za ~80-85e i malo klokne procesor, mada mu je napajanje :smash:.

A jel ima razlike u 8800gts 512mb g92 izmedju Gigabyt-a i Gainward-a? Konkretno, Gainward je nov 107e a Gigabyte sam nasao polovan sa garancijom za 100e. Ili je bolja za te pare XFX 4830 nova?

Poslednja izmena:
Pa tu je negde 8800gts sa 4830, mozda za nijansu sporiji, zavisi od igre do igre. Licno bih verovatno isao na XFX, mada neces pogresiti ni sa novom Gainward 8800gts, sta znam, nekako mi se Gainward vise svidja nego Gigabyte.

Da ne otvaram novu temu. Kakva je ATi Radeon HD 2900 XT 512MB-512BIT GDDR4?
Jel bolja od 8800gts 512? Citao sam da dosta trosi struje i da se greje... Jel bi mogla da upadne u moju konfu? Inace, nude mi je za 100e.

pa pazi,ako cesh da puckash kokice,przish jaja,i spremash vecheru na njoj onda je uzmi :d
ta kartica je matora,4830/8800gts512 je daleko bolja kupovina ;)

Pa tu je negde 8800gts sa 4830, mozda za nijansu sporiji, zavisi od igre do igre. Licno bih verovatno isao na XFX, mada neces pogresiti ni sa novom Gainward 8800gts, sta znam, nekako mi se Gainward vise svidja nego Gigabyte.

Odakle ti to ? 8800 GTS ( g92 ) je brža karta, 5% do 7%, u zavisnosti od igre.

A jel ima razlike u 8800gts 512mb g92 izmedju Gigabyt-a i Gainward-a? Konkretno, Gainward je nov 107e a Gigabyte sam nasao polovan sa garancijom za 100e.

Ne postoji razlika, obe su referentnog dizajna. ( Ako izuzmemo nalepnice proizvođača. )

Poslednja izmena:
Pa sta da uzmem onda, Gainward 8800gts g92 ili xfx 4830? Ista je cena.

Posto sam neodlucan ajde jos ovo da pitam: Koja bi mogla bolje da se proda kasnije, za neko vreme, kad budem menjao graficku? Sta mislite?

Poslednja izmena:
zavisi da li si pripadnig A ili nV tabora u svakom slucaju sta god uzeo od te dve kartice neces pogresiti...a sad posto sam ja pobornik Ati-ja predlazem ti 4830 :D

Pa sta da uzmem onda, Gainward 8800gts g92 ili xfx 4830? Ista je cena.

Posto sam neodlucan ajde jos ovo da pitam: Koja bi mogla bolje da se proda kasnije, za neko vreme, kad budem menjao graficku? Sta mislite?
Garancija na XFX je 2 god., ako je na taj Gainward 3, onda uzmi njega, posto duza garancija znaci kada kasnije budes prodavao kartu.

Jeste 512bit, R600 je unutra, ali se nikako ne isplati.

U pravu si, moja greska. Mislio sam da je RV670 samo umanjena verzija R600, ali eto jedne razlike. I dalje su vrlo slicna jezgra po mogucnostima, ako se ne varam (opet) :)

Ring bus j e 512 bita, dok je magistrala prema memoriji samo 256.
:wave:

Ja se secam price da je 38x0 zamena za te starije furune i da je to vrlo slicno, ako ne i isto. Mada, sad sam pogledao na jednom sajtu i pise "memory bus type - 512bit". Moze da pise sta hoce, ja to ne bih uzimao :D

Poslednja izmena:
Ring bus j e 512 bita, dok je magistrala prema memoriji samo 256.
:wave:

Cek, otkud ti to. Ubedjen sam da je 512bit, karta je imala ogroman BW, vise od 100GB/s, ali joj ni to naravno nije pomagalo, buduci da sve ostalo u cipu nije radilo kako treba.

Kako god, ovo je samo teorijska rasprava, 2900XT ne vredi 100e ni po jednom parametru, kada toliko kostaju nove 9800GT/4830 karte.

XFX je najtrazeniji trenutno pa ti savetujem da nabacis njihov model(4830 ili 8800) ako nista bar mis se njihove kartice vizuelno vise svidjaju od konkurencije

Nazad
Vrh Dno