Šta je novo?

Sta ste izgubili od hw-a?

bakiba je napisao(la):
...Posto sam i ja postao overkloker a svake godine promenim konfiguraciju, nisam doziveo neke druge neprijatnosti. Ali plasim se sezone 2006/2007. Plata mi se realno smanjuje. :mad: Ne vidim kako cu preci 10000 u 3DMarku05 tj. izvrsiti apgrejd. Dooobro klokovani Venice 3200 i 7800GT izgleda nece biti dovoljni za max FPS uzitak u extra hitovima. Mogu samo da dokupim jos 2*512 rama (ionako mi ova memorija ne sljaka stabilno na 1T). Racunam na prohladno leto. :D

o god...
Ima li ovo veze sa temom?
Ali kad smo vec tu... mog'o bih i ja da dokupimjosh neshto od hardware-a... mozda neki nov mp3 player sa vishe falsh-a. :smoke:

jox je napisao(la):
o god...
Ima li ovo veze sa temom?
Pa ima indirektno. To je slutnja da cu zbog OC-a i ja doziveti da se jednog lepog dana sistem ne podigne. Otkud ja znam koliko sam ubrzao kraj radnog veka MDB,GPU i (ili) CPU. Ranije o tome nisam brinuo. Dobro de malo sam bio preopsiran.

JAh da dodam dva cd-roma sinoc jedan je pod izlivom besa slucajno pao sa 16 sprataa drugi mislim da sam igrao sa njim fudball...

Relativno skoro DFI NF4X ploca koja je ubila i procesor A64 3200+! A pre jedno 6 meseci MSI DVD-ROM, njega mi i nije bilo zao ali ovog A64...

Prvo mi je crkao Mitsumi CD drive (pa sam morao da kupim Teac 32X, platio sam ga 400 dem).
Onda mi je crklo napajanje u lice (BOOM). (reklamacija, nisam ga pipao, bilo je: vidi vidi, sta to sisti??)
Onda mi je crkao Maxtor 20 GB. (reklamacija)
Onda mi je crkao Maxtor 80 GB. (reklamacija)
Onda TV kartica MSI TV Anywhere. (nije bila u garantnom roku i reko sam sebi sledeci put kupujem Pinacle, i do sada nisam kupio novu)

Poslednja izmena:
nemoj da kupujes pinnacle ;) imam ja jedan i menjao bi ga za MSI PC anywhere

Moram da kazem sta je ortaku sve crklo.
Prvo mu je crkla web camera (security) jer se pregrejao adapter (mogao je da zameni adapter ali je rastavio kameru u delove da vidi sta nije u redu i u sustini to je bilo to sto je unistilo kameru, tek je posle proverio "istopljeni" adapter).
Riknula mu je tastatura jer je prosuo kafu na nju (opet, nije kafa unistila tastaturu nego je on pobesneo i onako mokru je izidarao sa pesnicom).

Tek sad videh ovu temu :),

Ne uzimajucu u obzir fizicka ostecenja kao i riknjavanje optike ili hdd vremenom sto se ipak racuna kao starenje.

Adi 15" monitor, riknuo trafo, vrlo brzo nakon isteka garancije od 1god.
Chaintech 7aja-uzrok jnc napajanje.
Abit kt7e, duron 700mhz,maxtor 40gb, jnc napajanje - uzrok jnc napajanje.
Duron 1000mhz- staticki elektricitet-uzrok preterana nervoza :).

I nije preterano da kucnem od drvo.

Grafichku....otpao fan sa hladnjaka...jedan tipl se otkachio jer je prethodno prijatelj kachio sondu pa ga nije lepo vratio...ajd da sam ja pa se bijem u glavu ali ovako-zamalo ga nisam skalpirao.kasno sam registrovao jer je crkla za par sec.

Ја сам изгубио неку socket A матичну и старог Durona 850 (Бог да му душу прости).

Ja sam nedavno izgubio Maticnu Acorp i intela na 1200 mhz. Neshto se prelomilo u njima :D a kako vidim i ove nove komponente nece dugo :))

Od 1991. i mog prvog PC-ja 286 riknuo mi je samo jedan color monitor no name i to posto je sluzio jedno sest, sedam godina samo se lagano ugasio.

Hvala Bogu nista krupno.Samo jedan modem pre 3 godine

Meni je do sada otisao jedan hard (doduse samo deo diska se ne moze koristiti) i jedna maticna ploca je pocela da daje znake izdisaja :(

pc imam od 1994 .I verujte ,da kucnem u drvo,nikada mi nije riknulo nesto krupno,Sada kada me potera baksuz.Menjao sam kabl za monitor(koga sam kupio polovnig)

'Vako: u PC eri, dva napajanja-jedno greskom spalih u pola noci, kad sam napajanje umesto u flopic ubo ko zna gde, a jedno se spontano... ugasilo. I deo maticne ploce, kad sam opet u pola noci resetovao cmos i spojio pogresno ko zna sta. Ploca i dalje... radi, ali je ocito crklo nesto vezano za bateriju (a i sama baterija) pa sad kopam po BIOS-u svaki put kad nestane struje.

Ne treba raditi u pola noci. :p

hmm crknuto do sada 2 napajanja kung fu zbog naseg dragog EPS-a dok sam imao konstantno 240V pa cim dodje malo jaca struja ode napajanje (tad nisam imao UPS), jedno napajanje sam spalio kao i HoochieMan ubo sam pogresno flopi, i jedan modem je otisao valjda od groma, da kucnem u drvo nista od skupljeg hardware-a

ps Gornji desni cosak! :crash:

Zadnje sto sam izgubio je ploca Gigabyte 8IP1000 proG pre 15 dana. Masina je normalno radila i samo se odjedanput ugasila. Riknula samo ploca i nista vise.

najbitnitije sto sam izgubio od hardwera je MOZAK

ja sam jednom izgubio maxtora od 2.4G..i nikad ga vise nisam nasao...:d

Poslednja izmena:
nf7-s2; k8n neo fsr;
I naravno sto rece okmijun, MOZAK!

Vrh Dno