Šta je novo?

Sta se desava sa fanovima MPX200

deky, aj' se sad malo opusti, udahni duboko, nema razloga za napetost. ;)

Haludza je lupio što se brzine procesora tiče, ali mislim da je mislio na brzinu celokupnog aparata. Činjenica je da je njegovih 133MHz veliko ko kuća bilo u odnosu na sve tadašnje aktuelne, pa i znatno novije Nokie. U stvari, praktično su morali da naviju Symbian mašinu na preko 200MHz da bi tu negde bili sa MPx200 što se brzine odziva tiče. Izuzimam iz priče novu E seriju kojoj skidam kapu - a ujedno su ti oni dokaz koliko je platforma do njihovog izlaska bila slabo optimizovana, pošto je CPU sličan, ako ne isti, kod svih njih.

Kad se povuče crta - ako ti ne treba blutut i kamera, do skora nijedan noviji aparat nije mogao da se meri sa njim. Posebno što je mogao da se kupi za onoliko male pare, a ljudima uglavnom radi i dalje ko sat.

Praviti poredjenje izmedju mpx200 koji bi po tebi trebao da je p3 na 1GHZ (sa sve SD ram-om) i novih telefona koji su danasnji kompijuteri (evo ja furam core2 e6600 1066 ddr2) je budalastina. P3 vs E6600 mozda ti ne kapiras koliko je to PUTA brze.. Porediti brzinu razvoja deskop procesora i mobile je tek zesca budalastina. Nokia 9500 eee comunikator - processor 150 MHZ - toliko o p3 na giga + znas li koliko je puta skuplja 9500? . Ove bas nove sto furaju 220 mhz to furaju izmedju ostaloga i zbog kamera, tj videa, u aplikacijama nema shanse da su ni 2x brzhe od mpx200 a pitanje je dal su brzhe uopste. U svakom slucaju poredjenje ti nebuloza i ne postoji ta nokia koja je 2x brza od mpx-a a kamoli vise koliko su novi kompijuteri i procesori (ne samo core2) brzi od p3.. A sledeci put pazljivije postuj, jer ja sam uzasno osetljiv na dezinformacije i klinacko lupetanje. Jer ovo mozda cita neki lik, koji je jedva skupio neku crkavicu i ima shemu da kupi mx200 ili 220 i onda procita kako su to P3 na 1 giga, razocara se i ode kupi neko njesra - koje je novije, ali ima 5x losije performanse..

Cinjenica je da IMA telefona sa boljim ekranom (tj rezolucijom tipa 480\640), sa jacom baterijom (po meni glavna mana mpx200.... i da znam da ima da se nabavi jaca ali to ne resava problem u velikom procentu), sa brzim procesorom, sa novijim softverom

Nista od ovoga gore napisanog - nema veze sa mozgom:

1 - ima telefona sa vecim ekranom, ne i sa boljim - veci ekran utice na dimenzije celog aparata - eeee 640x480 znas li ti koja je to cigla i sta ti ovde poredis:lupko:.

2 - resava problem - meni resila..

3 - to sto imaju brzi procesor, neznaci da je ovaj p3 na 1ghz, jer se telefonska procesorska tehnologija ne razvija istom brzinom kao desktop, vec da su ove malo ali bas malo brze u realnim aplikacijama.

4 - novijim softverom? Pa za mpx200 imas win05 - de ces novije od toga - sad mi samo reci da ti imas win06?

Jednostavno to su telefoni koji su uzasno bili ispred svog vremena. Toliko ispred, da su i danas JAKO konkurentni.. A p3 na giga je konkurentan danasnjim racunarima milslim, znas koliko..

Poslednja izmena:
Sad vec ti preterujes!!Koji to drugi telefon ima 5 PUTA slabije performanse od MPx200 a da je jos u prodaji (znaci ne mislim na neke starudije tipa ericsson 628 i slicno...)!?
Covek je napisao da ima telefona sa BOLJIM ekranom,a ti pises da su telefoni sa VECIM ekranom,tipa telefon sa 640x480 i slicno,cigletine!?Covek misli na rezoluciju ekrana a ne na fizicku velicinu!?
Telefon moze da ima sasvim pristojne dimenzije i da ima ekran visoke rezolucije,trenutno mi pade na pamet,sad vec stara,Nokia N90,sa ekranom rezolucije 352 sa 416 piksela a sasvim pristojnih dimenzija (112x51x24 mm) i jel to bolje od MPx200 pa i MPx220?JESTE!!
I to vise PUTA bolje,a ako bi nesto jeftinije od nove MPx220 (da ne bude da je N90 gora zato sto je 50 eura skuplja) eno ti E50,ima sve sto i MPx220 pa i vise (recimo bas taj bolji ekran) za 70 eura manje,a tek je nakljukanija funkcijama od MPx200!!
Ako si ti alergican na dezinformacije i klinacko lupetanje,i mi smo!!
Ne shvati ovo (opet) kao pljuvanje po Windows-u i telefonima koji ga koriste,naravno da se i sam slazem da je Mpx200 (a i njen naslednik jos vise) konkuretan telefon,samo nemoj da tripujes da je pet puta bolja od konkurencije,da je neprevazidjena po ovome ili onome,jer nisi u pravu,superiornost tog modela je bila i prosla,a MPx220 je jos uvek jako dobar!! ;)
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Sad vec ti preterujes!!Koji to drugi telefon ima 5 PUTA slabije performanse od MPx200 a da je jos u prodaji (znaci ne mislim na neke starudije tipa ericsson 628 i slicno...)!?

Ne budi bas toliki bukvalista..

naravno da se i sam slazem da je Mpx200 (a i njen naslednik jos vise) konkuretan telefon,samo nemoj da tripujes da je pet puta bolja od konkurencije,da je neprevazidjena po ovome ili onome,jer nisi u pravu,superiornost tog modela je bila i prosla,a MPx220 je jos uvek jako dobar!!
Pozdrav

Kad se vec slazemo ;). Porediti mpx i tvrditi da je zaostao u odnosu na nove telefone kao p3 iz 2000 god za danasnjim kompijuterima je budalastina.. P3 je van svake konkurentnosti u odnosu na danasnje kompove a mpx je i te kako konkurentna..

Covek misli na rezoluciju ekrana a ne na fizicku velicinu!?

Sto se tice ekrana - tu si se malko izlupetao - naravno da nemislim 640x480mm :D. Si ti normalan!? Vec upravo mislim na rezoluciju od 640x480 a rezolucija je ako nisi znao ipak povezana sa velicinom ekrana. Dimenzije 112x51x24 mm uopste nisu male (toliki je i moj m600) i to za tek 352 x 416 - prihvatljive jesu ali ne i male u odnosu na mpx200 koji je ipak dosta manji (89 x 48 x 27 mm) - si ti nekad video, drzao mpx200 u ruci? To ti je ono - mali fon.. A da bi telefon furao rezoluciji od 640x480 - znas li ti sa postojecom tehnologijom izrade koliki ekran treba za to? I znas li koliko to utice na velicinu aparata?

Sredinu tvog posta necu da komentarisem, jer bi smo otisli u off i jos jednu win ws symbian raspravu, sta je brze, bolje, isplatljivije itd.. Ovde se govori o fanovima mpx fona sto podrazumeva gotivljenje win mobile-a. Po meni najveci za*jeb je bio kad sam sa mpx-a i win-a presao na symbian i motorolu A1000, koja je iako noviji fon cak istog proizvodjaca (posle mpx-a sam zagotivio motorolu), sporija, dosta skuplja, izbagovanija, gluplje resena itd - prosto neverovatno koliko su win i mpx odradili ozbiljno toliko su symbian i A1000 odradili neozbiljno - hladan tus posle mpx-a. Tako da o isplativosti i svemu ostalom ne vredi raspravljati..

Poslednja izmena:
MPx220 je koštao 150 evra dok ga je bilo. U pitanju je aparat koji je THE phone je za sve Symbiane do ovih poslednjih Exx.

Nje jos ima u prodaji,a cena joj je 300 eura!!
2 Haludza:
Polako,nemoj opet sa tim:"Si ti bre normalan"komentarima,smiri se!
On jeste lupio za telefone sa tolikom rezolucijom,a jos ne postoje (bar ne kod nas) ali ja sam ga ispravio kao dokaz da ipak postoje telefoni sa ekranom visoke rezolucije i opet NISU cigle,a posebno stoga sto imaju ekran 3 PUTA bolje rezolucije a koliko je veci N90 zbog toga?Nesto preko cm duzi i par mm siri a tanji od nje,znaci ipak nije cigletina sa tako dobrim ekranom,razumes poentu i u cemu gresis?
Sto se tice velicine aparata,znam da utice i velicina ekrana visoke rezolucije,ali pogledaj koliki su trenutno najjaci mobilni telefoni po tom pitanju kao N80,N90,neki iz E serije... pa sumnjam da ce i buduci telefoni biti bas znacajno veci i kad dostignu VGA rezoluciju!
A da li je Windows Mobile i dalje mnogo jaci od Symbian-a,to ne mogu da tvrdim jer jos nigde probao WinMobile 2005 pa da uporedim kakvi su takvi telefoni u poredjenju sa najnovijim Symbian-om,mogu samo da uporedim po pricama da je Symbian sada otprilike na slicnom nivou kao Windows (pricam samo o udobnosti u radu sa recimo MPx220 i,recimo,N73) pa da naglabam nesto sire o tome,ali i dalje ne mozes tvrditi tako nesto,sem ako nemas u ovom trenutku MPx220 i N73 pa da ih uporedis i na osnovu toga dajes ocene da je jos uvek"ovo ovako a ono onakvo"!?
Da ne idemo u offtopic i opet u Win vs Symbian teme samo sad sa druga dva telefona,zato nek ostane na tome,da nije vise nijedna MPx vrhunski i neprevazidjen telefon,ali konkurentan jeste,i sad ljudi imaju vise izbora za slicne (doduse velike) pare pa je sad na njima izbor a mi necemo vise da generalizujemo,ok!? ;)
P.S. Vec mesecima gledam da nadjem negde Eten M600 ili M600+ (jos pre onog treda,svideo mi se i pre tvog ubedjivanja) :D ali nigde ga nema,sem preko grane na eBay-u (zadivljujuce povoljno) ali nemam uslova da uzmem tako,niti mi neko iz Nisa moze pomoci,kako ste onda vi nabavili svoje (videh da ga bar trojica na forumu imaju,po onom sto kazu) jer se smorih i potrosicu pare na nesto bezveze!?
Pozdrav ,)

Nista od ovoga gore napisanog - nema veze sa mozgom:

1 - ima telefona sa vecim ekranom, ne i sa boljim - veci ekran utice na dimenzije celog aparata - eeee 640x480 znas li ti koja je to cigla i sta ti ovde poredis:lupko:.
2 - resava problem - meni resila..
3 - to sto imaju brzi procesor, neznaci da je ovaj p3 na 1ghz, jer se telefonska procesorska tehnologija ne razvija istom brzinom kao desktop, vec da su ove malo ali bas malo brze u realnim aplikacijama.
4 - novijim softverom? Pa za mpx200 imas win05 - de ces novije od toga - sad mi samo reci da ti imas win06?

Jednostavno to su telefoni koji su uzasno bili ispred svog vremena. Toliko ispred, da su i danas JAKO konkurentni.. A p3 na giga je konkurentan danasnjim racunarima milslim, znas koliko..

Prvo ne razumem zasto si se uhvatio za primer koji sam naveo za p3 koji doduse ne opisuje sliku onako kako sam zeleo da bude, ali naveo sam ti par cinjenica koje ne mozes da opovrgnes a ti opet "ko o cemu, baba o ustipcima" pa i ti o tom p3.

1. Telefoni sa rezolucijom 480x640 vec postoje, primer za tako nesto je sharp 904, koji ima tu rezoluciju i NIJE CIGLA kako si ti naveo... Zasto sharp 904 nije cigla? Evo odogovora: u tehnologiji proizvodnje display-a postoji jedan termin koji se zove "dot pitch" ili narodski receno razmak izmedju tacaka. Tj prostor izmedju pixela na ekranu, e sad razvojem tehnologije prozivodnje display-a taj razmak se smanjuje i omogucava proizvodjacima da na istu ili malo vecu povrsinu smeste veci broj pixela....zato danas imas na telefonima tipa e60, e61, e70 i e50 fantasticne razolucije ekrana tipa 3xx X 4xx, takodje je poznato da nadolazeci N95 takodje treba da ima takodje 480x640 rezoluciju a takodje nije cigla... Moj bivsi telefon Sharp tm200 je imao 320x240 tj obrnuto i on takodje NIJE cigla... Tako da tvoja teorija o velicini telefona koja je direktno vezana za rezoluciju ekrana i ne pije vodu bas....Jos jedan primer? Jesi li mozda video ekran telefona nokia 5500 sport.... rezolucija 208x208 znaci on ima baznu "sirinu" (mereci u rezoluciji) ekrana vecu od mpx200 iako mpx200 ima vecu "duzinu" ekrana i to za bednih 12 pixela.....a znas li koliko je ekran tog telefona manji fizicki od ekrana mxp200?? Necu vise komentarisati.......

2. nesto si pobrkao, verujem da si dao odgovor na tacku 3 ;) Mada ta baterija u prvih godinu dana bivstvovanja tog telefona na nasem trzistu nije mogla ni lupom da se nadje....al ajd sad...

3. Uopste ne shvatam odgovor na tacku 3 (opet prica o p3), ja sam ti naveo direktnu paralelu izmedju mxp200 i telefona koji je bio STARIJI od njega i koji je imao procesor na 104mhz jer je tvoj komentar bio da i danasnje najnovije nokie nemaju brzi procesor.....U pricu kako se izvrsavaju aplikacije na 134mhz na mpx200 i na toj nokiji od 104mhz nikada nisam ni ulazio! Ako si mislio na nesto drugo onda trebas da budes precizan u tome sta pricas... Ja sam ti DOKAZAO da je nokia imala na STARIJEM telefonu pribilizan procesor (po brzini ponavljam) zbog ovog -----------------> "Najskuplje nokie danas - retko koja ima brzi procesor od mpx200" komentara...... ne razumem sta tu nije jasno..... ponavljam ako si mislio na brzinu izvrsavanja aplikacija u to vreme na win2002/3 onda to trebas da naglasis..... Izmedju ostalog tad je win mobile bio za 3 koplja ispred symbian-a (jedan od razloga sto sam i uzeo mpx200) ali danas to vise i nije bas tako.....

4. Postojao je razlog zasto je na mpx200 stizao win mobile 2002 eventualno budzeni 2003.... Svaki novi operativni sistem trazi jaci hardver (licno sam video par primera gde je win2005 pravio probleme u radu sa mpx200, ako tebi radi perfektno, svaka cast....)

Poslednja izmena:
deky, aj' se sad malo opusti, udahni duboko, nema razloga za napetost. ;)

Haludza je lupio što se brzine procesora tiče, ali mislim da je mislio na brzinu celokupnog aparata. Činjenica je da je njegovih 133MHz veliko ko kuća bilo u odnosu na sve tadašnje aktuelne, pa i znatno novije Nokie. U stvari, praktično su morali da naviju Symbian mašinu na preko 200MHz da bi tu negde bili sa MPx200 što se brzine odziva tiče. Izuzimam iz priče novu E seriju kojoj skidam kapu - a ujedno su ti oni dokaz koliko je platforma do njihovog izlaska bila slabo optimizovana, pošto je CPU sličan, ako ne isti, kod svih njih.

Kad se povuče crta - ako ti ne treba blutut i kamera, do skora nijedan noviji aparat nije mogao da se meri sa njim. Posebno što je mogao da se kupi za onoliko male pare, a ljudima uglavnom radi i dalje ko sat.

Haha , ma opusten sam ja :D , ali mi je bezveze kad se nadje neko da me proziva (i da me naziva lazovom) i "spamerom" ipak nije u redu... ali ajd sad, nismo svi isti :)

A druga stvar, ja pretpostavljam takodje da je covek mislio na brzinu celog aparata ali ako je to mislio onda treba da bude explicitan u tome sto govori ne moze da kaze termin "brzina procesora" i da pod time podrazumeva brzinu celokupnog aparata... izvrsavanja aplikacija i slicnih detalja... Ipak ovde ima ljudi koji su pocetnici u ovome ili onome i koji se ne razumeju previse u vezi tih stvari, ako vec pricamo o tome bilo bi lepo da onaj ko cita moze nesto i da nauci iz tih nasih postova....zato svi trebamo da vodimo racuna sta pricamo i da budemo precizni u tome, ali necu vise da davim....pozdrav :wave:

Ipak ovde ima ljudi koji su pocetnici u ovome ili onome i koji se ne razumeju previse u vezi tih stvari, ako vec pricamo o tome bilo bi lepo da onaj ko cita moze nesto i da nauci iz tih nasih postova....zato svi trebamo da vodimo racuna sta pricamo i da budemo precizni u tome, ali necu vise da davim....pozdrav

Upravo to - kad neshto postujes na benchu, bazirano na LICNOM iskustvu, moras biti zesce precizan. Ja sam zbog toga jednom popio horor, i od tada sam moze se reci - brutalan. Pricah vec, kad mi likovi rekose da sve igre na 9600xt "LETE" pa ja poslusah klince koji su odusevljeni kartom kupljenom za sav dzeparac, kupih 9600xt a imadoh para za nesto bolje, pa popih na uvodnom screenu 15fps u halo-u :D. Od tad, priznajem - preterujem. Al koga zmija ujede.. Tako da kad rece P3 na 1 giga (znam da sam se uvatio toga ko pijan plota ;)) odmah sam se ubacio u 9600xt i 15fps mod :p.. Ne tvrdim da mpx nije ne prevazidjen fon, ja sam posedujem fon koji ga uveliko prevazilazi. Ali da je i dalje konkurentan u klasi smartphone aparata - jeste..

Poslednja izmena:
Nje jos ima u prodaji,a cena joj je 300 eura!!

Ma daj, ne loži se na Royaltone i takve firme. Za normalnog čoveka taj aparat za 300€ je ravan tome da - ne postoji. Isto kao i E61 za ~500€. Ko je bre operisan od mozga da da toliki novac za mobilni? Posebno onaj koji je do pre 5 dana koštao upola od toga.

Upravo to - kad neshto postujes na benchu, bazirano na LICNOM iskustvu, moras biti zesce precizan. Ja sam zbog toga jednom popio horor, i od tada sam moze se reci - brutalan. Pricah vec, kad mi likovi rekose da sve igre na 9600xt "LETE" pa ja poslusah klince koji su odusevljeni kartom kupljenom za sav dzeparac, kupih 9600xt a imadoh para za nesto bolje, pa popih na uvodnom screenu 15fps u halo-u :D. Od tad, priznajem - preterujem. Al koga zmija ujede.. Tako da kad rece P3 na 1 giga (znam da sam se uvatio toga ko pijan plota ;)) odmah sam se ubacio u 9600xt i 15fps mod :p.. Ne tvrdim da mpx nije ne prevazidjen fon, ja sam posedujem fon koji ga uveliko prevazilazi. Ali da je i dalje konkurentan u klasi smartphone aparata - jeste..

Aha....ok sad te razumem :D , naravno ja nisam ni rekao da on nije konkurentan, znaci skapirali samo se :) Aj uzdravlje cheers i pozdrav svima :wave:

Ovo ce biti zesci off od teme ali...Sta se vi stalno prepucavate o nekim GHz-ima.U svemirskoj tehnologiji se i dalje koristi 386 racunari.Kakvi P3 ili P4.Sta se tripujete.Ja i dalje koristim MPX200 i to je telefon i po ali iskreno i vreme ga podobro gazi.Kupujem nov telefon i to neki ne unistivi ali cu se potruditi dazadrzim mpx,prirasto mi srcu.

off: Jelte poznavaoci, moze li neko da mi kaze gde mogu da nabavim poklopac za bateriju za MPx200 i gde mogu da nadjem zadnji deo kucista (iza tastature) koji se srafi??

Puno hvala na odgovorima.

i meni bi trebao poklopac baterije - imao sam mali izlet sa superlepkom i ostavio fleku :d na poklopcu baterije. jednu manju fleku uspeo sam da uklonim grebuckanjem skalpelom, ali nije bas toliko lep prizor :d Inace pravio sam adapter sa 2.5->3.5mm i bas je ispao vrh (vrlo kompaktno), sem tog izleta sa superlepkom - lepio sam ga dok je bio uboden u telefon

ili ako neko zna neki dobar nacin da uklonim super lepak, a da dalje ne ostecujem masku?

P.S. mpx200 rules!! brat je posle mog mpx200 kupio sebi mpx220 za 160e i za sada smo obojica zadovoljni. na strani mpx200-ke je ekran, dok mpx220 ima bolju bateriju, jaci izlaz za slusalice, ali i win2003se, koji bih rado probao - ja se za sada drzim WM2003, WM2005m ne privlaci posebno...

inace koliko softvera ima za WM - nikad ne bih rekao - brat mi vec 2 meseca provodi skidajuci programcice i nikad kraja :d

Super lepak je navodno jako lako skinuti acetonom,sta ce ti novi poklopac!?
Pozdrav ,)

Extra je lako sa acetonom, tako ce da skine i lepak i poklopac :S:

Ljudi cime se vi bavite?Ja ne vidim nista korisno u novim nokijama, jednostavno mozda ima bolji ekran i par stvari...., ali nije doneo novinu kakvu je doneo MPX 200, tj.OS, i mogucnost njegovog modovanja, i instaliranja novih programa.Ja ga ne bih menjao da mi nije pravio problem sa karticm.Pozdrav

mene i dalje odlicno sluzi MPx200, da qcnem u drvo :)
i,jos uvek ne nadjoh zamenu za njega
ovi sve neki mega skupi

I dalje ima imenik i organajzer, tj. po meni ključni deo telefona, bolje odrađen nego bilo koji Exx. Mada moram da priznam da E50 izgleda veoma privlačno. ;)

i meni bi trebao poklopac baterije - imao sam mali izlet sa superlepkom i ostavio fleku :d na poklopcu baterije. jednu manju fleku uspeo sam da uklonim grebuckanjem skalpelom, ali nije bas toliko lep prizor :d Inace pravio sam adapter sa 2.5->3.5mm i bas je ispao vrh (vrlo kompaktno), sem tog izleta sa superlepkom - lepio sam ga dok je bio uboden u telefon

ili ako neko zna neki dobar nacin da uklonim super lepak, a da dalje ne ostecujem masku?

P.S. mpx200 rules!! brat je posle mog mpx200 kupio sebi mpx220 za 160e i za sada smo obojica zadovoljni. na strani mpx200-ke je ekran, dok mpx220 ima bolju bateriju, jaci izlaz za slusalice, ali i win2003se, koji bih rado probao - ja se za sada drzim WM2003, WM2005m ne privlaci posebno...

inace koliko softvera ima za WM - nikad ne bih rekao - brat mi vec 2 meseca provodi skidajuci programcice i nikad kraja :d

Posle par telefonskih poziva sam pronasao servis u Bul. Kralja Aleksandra (ex Bulevar Revolucije) koji mi je zamenio "ledja" telefona i dobio sam poklopac tako da mi je konacno telefon kompletan. Servis se zove "Profi Tel" i u passage-u je na adresi br. 136. lokal br.6, tel. 344-78-64.

Pozdrav svima, nadam se da sam nekome pomogao.

I ja sam prezadovoljan sa MPX200. Jedina mana mu je baterija, stvarno me nervira da ga punim na 2 dana. Al' da je čvrst, svaka čast. Klinac ga baca na pločice svaki dan i još je čitav. Šta ćeš, zna dete šta je dobro :crash:
Nego, izgleda da mi je crko onaj ženski miniusb na njemu. Oba kabla, za PC i originalni punjač, uopšte ga ne pune. Treći kabl, na poslu, puni preko usb-a, ali ActiveSync ni da bekne, kao da telefon nije ni prikačen. Bio u servisu, kaže zamena jack-a 1100 dinara, ili da uzmeš ovaj kineski punjač za 500, probao na njemu i on puni. Majstor pretpostavlja da je jack u pitanju.

Poslednja izmena:
Mozda bih trebao da probas da ocistis taj dzek na telefonu jer ja sam imao slicnih problema i to je resilo moj problem. Mislim ili radi ili ne radi. Nemoze sa jednim punjacem da radi, a sa drugim ne. U pitanju su kontakti na pinovima. Proveri da li se i kontakti nisu malo vise razlabavili.

Jedno pitanje za vlasnike mpx220 - kolika je maximalna veličina kartice koju ovaj telefon može da primi? Da li je ovo određeno windowsom ili? Na netu sam našao više različitih podataka od 512 do 2gb pa me interesuje iz prve ruke siguran podatak. Ako je određen windowsom, recimo da me interesuje za 2003 i 2005.

Fabricki je 512mbali se u registryju lako prepravi na 2gb.Nikakva druga intervencija nije potrebna.
malo igranja (Preko Registry Editora)
--> HKEY_LOCAL_MACHINE

--> SOFTWARE

-->Microsoft

--> Shell

--> LowMem

Tamo ces naci DWORD value za "storage limit" i ukucaj 1024000 i moci ces da korististis i 1GB kartice (Dupla vrednost za 2GB)

Poslednja izmena:
Umm neki poseban razlog za to? Ima li uopšte nekih velikih razlika između 03 i 05?

Nisam još uvek korisnik WM-a pa sam nov u ovoj sredini :).

Hvala za registry tip!

I još jedno pitanje vezano za karticu, doduše HW prirode -- koje mini SD kartice uzimati (koji proizvođač)? Tj bolje bi bilo pitanje treba li izbegavati neke posebno? Da li je sa nekima bilo problema u ovom telefonu?

Umm neki poseban razlog za to? Ima li uopšte nekih velikih razlika između 03 i 05?

Nisam još uvek korisnik WM-a pa sam nov u ovoj sredini :).

Hvala za registry tip!
Nisu (jos) napravili veziju za MPx220, a ako dosad nije izasla, nece je ni biti. Ova koja postoji za MPx200 je bootleg. Ima dosta razlika, a jedna od glavnih je ta sto sa WM5 nema vise podele na PocketPC i Phone verzije - limit je samo hardver. Na MPx220 imas WM2003SE koji ce biti sasvim dovoljan jos dobar broj godina.
I još jedno pitanje vezano za karticu, doduše HW prirode -- koje mini SD kartice uzimati (koji proizvođač)? Tj bolje bi bilo pitanje treba li izbegavati neke posebno? Da li je sa nekima bilo problema u ovom telefonu?

Karticu probaj pre kupovine, pa ako radi - radi. Nekompatibilnost moze da se javi, iako po teoriji ne bi trebalo. Doduse, nisam cuo da je neka marka ili model pravila problem sa MPx220, pre je sa 200.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno