Šta je novo?

Sta se desava sa ADSL-om na Beotelu

Evo da potvrdim i ja da NE radi ni blizu kao sto treba, barem kod mene. 768/192, download ide max oko 20 Kb/s (uglavnom oko 15), odakle god da skidam iz inostranstva. Znaci, ne samo p2p, nego i najobicniji download drivera sa ATI sajta, npr.

Ja već danima nisam dobio ni jednom adresu iz bogon opsega. Ne verujem da je slučajnost, verovatno su uradili ono što je neko već na topiku o tome rekao da je trebalo, privremeno odustali od tih adresa dok se ne proglase za regularne.

Nisu samo bogus adrese koje su na listama zabranjenih, kao publiser i dalje su im adrese iz 194.106 opsega u listama. U razgovoru sa nekim Site-master opovima najvecih torrent kanala, na samu spomen o Sezampro-u, hvatila ih je takva agresija da nemam reci, a nikad ih ne hvata za dzabe. U sustini to znaci da su ucestvovali kao provajder u prkupljanju dokaza ne samo protiv svojih korisnoka vec i protiv torrent trekera.

Najakse se provali da si na listama zabranjenih (ne koriste svi peergurdian liste, postoji citav niz lista, neke su public a neke su private) ukoliko vidis da recio ima 50 peerova a jasno vidis da nisi konektovan sa svima na listi, odnosno da postoji par ili citava grupa korisnika cije konekcije uopste ne vidis, a treker jasno javlja nijihove IP-jeve, to jasno govori da si blokiran.

Nisu samo bogus adrese koje su na listama zabranjenih, kao publiser i dalje su im adrese iz 194.106 opsega u listama. U razgovoru sa nekim Site-master opovima najvecih torrent kanala, na samu spomen o Sezampro-u, hvatila ih je takva agresija da nemam reci, a nikad ih ne hvata za dzabe. U sustini to znaci da su ucestvovali kao provajder u prkupljanju dokaza ne samo protiv svojih korisnoka vec i protiv torrent trekera.
Hm, hm, ovo je više nego zanimljivo...

Sad vidim da se menja tema, nije više tema link Beotela ka svetu, već pitanje brzine na osnovu razlike NAT i /IP što naravno može da bude uvod u "seču" iz raznih razloga.

Njihovo je izgleda da seku, a naše da se snalazimo. Pa ko prvi odustane :)

Nesto se cudno desava.... pratim ovu raspravu od sinoc (na benchu i na beotelovom forumu). I kod mene se desava da otvara strane sajtove sporije nego inace, ali mi rezultati merenja pokazuju da je sve OK. Dakle... imam 512/128 kod Beotela i speedtest.net mi je sinoc izracunao:
Munich: 166 kb/s / 106 kb/s
Beograd: 431 kb/s / 107 kb/s
onda sam pustio neki torrent i poleteo je sa 45KB/s u proseku... Nije bas kao na 512 ADSL ali je blizu.

Malopre sam ponovo pustio speedtest.net:
Beograd: 431 kb/s / 76 kb/s
Munich: 431 kb/s / 106 kb/s

Izgleda da su nesto popravili...

Situacija se popravlja, admin nam je odgovorio na forumu (pogledajte onaj topic sa Beotel foruma ima link u ranijim postovima).

Kaže da imaju problema sa linkom i da dokupljuju još ovoliko koliko imaju i da ne bi trebalo biti problema posle. Problemi će potrajati još par dana.

aha, and pigs can fly... bas ce zbog adsl korisnika da dupliraju link :)

pre ce biti da im treba jos malo vremena da rekonfigurisu SCE, cupava je ono igracka...

Ja samo prenosim šta je čovek rekao, nisam tvrdio nigde da su stvari takve.

Ubacio sam im još par pitanja čisto da budemo sigurni :).

Poslednja izmena:
Evo i ja da prijavim, ni meni nije radio Beotel (Zvezdara centrala) kako treba, isti simptomi kao kod vas. Jedino sto je juce radilo kako treba, mada nisam puno bio kuci!

Sad vidim da se menja tema, nije više tema link Beotela ka svetu, već pitanje brzine na osnovu razlike NAT i /IP što naravno može da bude uvod u "seču" iz raznih razloga.

Njihovo je izgleda da seku, a naše da se snalazimo. Pa ko prvi odustane :)
Offtopik, kakve veze ima što ti skidaš punom brzinom kad skidaš preko news protokola, a ovde se ljudi žale na P2P? Mogao si da im kažeš i da skidaš full sa http-a, istovetna je upotrebna vrednost :)

Ima veze što ti ne čitaš šta piše :). Čovek se žalio da mu iz sveta sve ide sporo, p2p je kasnije ušao u priču.

Poslednja izmena:
Situacija se popravlja, admin nam je odgovorio na forumu (pogledajte onaj topic sa Beotel foruma ima link u ranijim postovima).

Kaže da imaju problema sa linkom i da dokupljuju još ovoliko koliko imaju i da ne bi trebalo biti problema posle. Problemi će potrajati još par dana.

evo sta kazu

Vladan
Site Admin

Pridružio: 10 Okt 2006

PorukaPoslao: Pet Jan 12, 2007 11:04 pm Naslov: Odgovoriti sa citatom
Pozdrav svima,

Razlog sto se niko od nas ne oglasava je taj sto nismo imali pravu informaciju da vam pruzimo.
Ono sto je istina je da imamo nekih problema u radu i to delimicno zbog Telekom a delimicno zbog naseg linka. Radimo na tome da se ovo sto pre resi i ja se iskreno nadam da ce problem biti resen u narednih nekoliko dana (dace Bog da ne bude vise od 7). Elem problem se sastoji u tome da se tokom prepodnevnih casova javlja vece variranje protoka. Znam da je ovo veliki problem i da zna da spadne protok na vrlo niske vrednosti. U popodnevnim satima bi trebalo da bude bolja situacija i da se ova stvar ne desava. Ako vam se ipak desava probajte molim vas da se konektujete obrnuto od onoga kako ste bili konektovani, tj. da li sa user@beotel ili user/ip@beotel. Ovo ce sigurno pomoci da samo neko vreme budete konetovani jer dolazite na razlicite servere i moguce je da je na drugom u odnosu na prvi bolja situacija. Znam da svi vi najvise zelite da skidate i to konstantno da bude tokom celog dana max protok. Ovo inace nije moguce a u narednom periodu (koji ce biti vrlo kratak, nadajmo se) bice prakticno nemoguce. Ako se prebacite na user@beotel i tako budete na vezi neko vreme posle vracanja na user/ip@beotel trebalo bi da vam protok bude vise nego ok.
Da rezimiram, imamo problem i najgore je sto nije sve do nas tako da ne mozemo sve odmah da resimo. Uskoro cemo imati duplo veci link ka inostranstvu i to bi trebalo da resi i sve buduce probleme koji bi se mogli javljati.
Najgora stvar oko adsl-a je sto je to posredna usluga koju provajderi nude. Da je cela tehnologija u provajderskim rukama bilo bi mnogo drugacije. Posto moramo da zavisimo od Telekoma (koji nas inace dere za zakup portova) na zalost desavaju se i ovakve stvari. Ali posto nam i drzava ne valja nije ni cudo sto se ovakve stvari desavaju.
Da li ce vam ovo znaciti ili ne, ne znam ali molim vas za malo strpljenja i to je sve sto mogu da uradim i da vam kazem.
Svi koji ste pisali na mail evo ovde sam vam odgovorio, pa necu preko mail-a.

Ako ste nam verovali do sada, izdrzite jos malo i bicemo jos bolji nego sto smo bili.
Veliki pozdrav.
Alexa i Vladan.

znaci okruglo pa na cosak!pop djaku djak crkvenjaku.dere ih lelekom:d

Poslednja izmena:
Ja na Sezamu skidam veliki torrent (blizu 2 GB), prosečna brzina je 16,5 kB/s (za poslednja 24h otprilike), ali tu treba uključiti i da sam dosta surfovao, skidao nešto preko http-a, te povremeno smanjivao protok na min. zbog slanja nekih fajlova preko ICQ. Sve u svemu, nije sjajno ali nije ni katastrofa (seed-ova je dosta, ali peer-ova je mnogo više, pa može biti i do toga). Kad krene 23-24 onda ide tako, nema nikakve naznake da neko nešto filtrira (evo, baš sad sam gledao).

evo ja sada skidam sa RS i radi normalno

Meni se u zadnjih par dana desavalo da mi protok sa rapida u popodnevnim casovima
opadne na nekih 15KB/s, a nocu i ujutru radi ok . Inace BitComet i DC++ mi rade full .
Primetio sam i da mi se stranice sporije otvaraju nego pre .
Imam 512/128 konekciju na centrali Zvezdara . Nadam se da ce se srediti, jer su
stvarno bili vise nego ok .

Poslednja izmena:
Meni se u zadnjih par dana desavalo da mi protok sa rapida u popodnevnim casovima
opadne na nekih 15KB/s, a nocu i ujutru radi ok . Inace BitComet i DC++ mi rade full .
Primetio sam i da mi se stranice sporije otvaraju nego pre .
Imam 512/128 konekciju na centrali Zvezdara . Nadam se da ce se srediti, jer su
stvarno bili vise nego ok .

ja sam na Beotelu i danas je ocajna konekcija prema inostranstvu. Ne znam vise sta se desava, ali ako se ovako nastavi ja cu definitivno odjaviti adsl.

Mozda bi trebalo da budete oprezni sa odjavljivanjem Beotelu. Ja sam inace na Veratu i u poslednje vreme mi se desava da net ka inostranstvu ocajno radi, pingujem google a on izgubi 25-35% paketa. Posto mi se cini da svi imamo te slicne simptome jedino ostaje da je problem do Telekoma, verovatno do radova koje izvodi na prikljucenju novih korisnika.

Polako ljudi, beotel je do sada bio odlican, dajmo im malo vremena da se stvari srede. Odgovorili su na forumu u cemu je problem i rekli da nece da rade nikada kao beocity.
Na osnovu dosadasnjeg iskustva imaju kredit kod mene i verujem da ce sve da se uskoro normalizuje.

Hm, ja nemam nikakvih problema sa Beotelom za sada, sto ne znaci da ih u buducnosti mozda nece biti. :p Konekcija je 256/64, P2P ide punom brzinom, naravno tamo gde je dovoljan broj seedera.

Prilozi

• Image1.png
    Image1.png
    14.9 KB · Pregleda: 122
ADSL Njesra

Sta se desava sa mojom takozvanim " GOLD" paketom koji je do 2007 radio super a sada kada su ubacili ove nove pakete net nikako ne radi ,ortak kod beocity-a se isto zali ,katastroffa skidam 3-4 k a ranije 20-25 na 256

Da li se desava jos nekome da skroz izgubi signal za liniju? Znaci na modemu samo svetli lampica za Power, a ostalo sve pogaseno. Ne moze modem(ruter) da se konektuje pa to ti je. Kod mene se ovo desava izmedju 7-8am i 1-2am sledeceg dana. Dakle, samo nocu imam net. Ovo traje vec nekoliko dana. :wall:

EDIT: Da, i ja sam na Beotel-u. Imam Sagem F@ast 1200.

Poslednja izmena:
Zovi tehničku podršku i vidi sa njima šta se događa.

Malopre sam zamenio ispravljac i za sada radi. Videcemo da li je samo do njega...

'Ladno je bilo do ispravljaca. :lupko:

Poslednja izmena:
Kakva je trenutno situacija na Beotelu?
Da li se ponavljaju ovi problemi iz januara ili su to sredili?
Treba da uvedem ADSL ovog meseca, a Beotel mi je u uzem izboru.
Molio bih neke 'taze' informacije...

PS Moze li kod njih da se uzme ruter za 256/64 FLAT?

Ruter moze da se uzme ako si pravno lice sigurno, dok za fizicko zavisi da li ih imaju, ako ih imaju mozda ces morati da platis nekih 1000din najbolje da ih kontaktiras, a sto se tice brzine kod mene na Zvezdarskoj centrali flat 256*64 radi odlicno od samog pocetka ako se izuzmu 3 dana kada je Telekom nesto radio na centrali i kada je pukla oprema za aDSL na centrali.

Od skora imam Beotel ADSL 512/64 i imam veliki problem nemogu da skidam nishta sa Rapidshare-a, uvek dobijem istu poruku:

Download session invalid. Please click here.

Possible reasons:
Download session expired. Direct-links last a few minutes for free users.
You requested this download session from a different IP than yours. If you use AOL, try a different browser.
If nothing helps, getting a premium-account will override the IP-check, which means it will solve this problem.

Da li josh neko ima isti problem i ima li reshenja?

Hvala unapred!!!

Bilo mnogo pisanja o tome, loguj se tvoj _korisnicko_ime/ip@beotel, jer si u suprotnom iza NATa i nemas javnu IP adresu, tj. delis jednu sa vise korisnika, pa dovoljno da jedan nesto skine, RS ne daje nikome da vise skida.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno