Beotel ne radi isto kao sto je radio, ja licno znam 4 korisnika ( 3 su na centrali Centar jedan je na centrali Sime Milosevic, jedan je na centrali Zvezdara), a i ja sam peti. Kojima isto radi.
Ovde sam video jos 4 usera koji se zale, znaci za sad nas je devetoro.
Kako bi se uverili da nije problem do Telekoma, pozajmite neciji ADSL account, sa bilo kog provajdera (samo ne sa Beotela) i logujte se na njega, te proverite transfere, ukoliko prodise bice vam jasno koliko je sati.
Svi gore navedeni su isprobali tu metodu i dosli su do zakljucka da Beotel sece kada im je opterecenje na maksimumu.
Ukoliko bi neko iz Beotela tvrdio drugacije, apsolutno bi vas obmanjivao i lagao bez postovanja.
Klasika je da padne transfer koji varira izmedju 3-22kb-s, ukoliko stavite osvezavanje merenja protoka na 1 sekund, videcete ove oscilacije. A kad je najgora situacija protok verira izmedju 3-12kb.
Tacno se zna vreme kad se pojavljuje ovaj problem sa protokom.
Inace ukoliko se otkacite sa dinamicke IP adrese i ukoliko predjeta iza NAT-a (bez /ip), videcete da je transfer napucan do maksimuma. Recimo i to da torrenti prosto lete ukoliko ste iza nata, sve zakucano na maksimum, jedino postoji problem da ce mnogi trekeri odbacivati taj IP kao nedozvoljeni. Tamo gde radi radice do maksimuma.
To je cist dokaz da su drasticno sasekli sve sto su mogli u trenucima kada im je opterecenje na maksimumu.
Kada ne postoji opterecenje onda je sve koliko toliko uredu osim torenata.
Zamislite jos goru situaciju na Sezampro-u, pa njihove sve IP adrese su u svim zabranjenim listama, ili su u bogus opsegu ili su u publisher opsegu. A licno ne poznajem ni jednog advance korisnika koji ne koristi neki vid peer cuvara, tako da ukoliko licno ne edituju liste kako bi dozvolili sezamove opsege, sezamovci mogu samo da se slikaju sa peeringom.
Jedina dobra stvar za sada je to sto je Beotel zaduzio jednog operatera da prati sva pisanja o Beotelu na Benchu i Elitu.
Ukoliko se ljudi masovnije ne jave, oni ce to podrazumevati kao da nemaju nikakvih problema na njihovim ADSL linijama.
Ukoliko protok padne diskonektujte se sa dinamickog opsega i predjite na opseg iza NAT-a, to je za sad jedino resenje.
Zovite ih i konstantno se zalite.