Šta je novo?

Sta se desava sa ADSL-om na Beotelu

Ja vec 2 sata ne mogu se nakacim na Beocity... ni na dial up ni na adsl... A bas sam trebao da se dopisujem sa jednom cicom na krstarici ahahaa :D

Evo me na verat dial-up na 14.4kbps ... o boze...

Neki inside info kad ce da proradi?

meni nije radio od 19-22 Beotel. ne znam da li sam na centrali u centru ili na vracaru...Krunska ulica je u pitanju...

Meni isto na Sezamu, istureni stepen centrale Guberevac. Izgleda da je opet bila neka šira frka u Telekomu, ni SMIN mi takođe nije radio.

Da, u vezi toga na Beotel-ovom forumu mogu samo da kazem da je istina.
Meni je vec nekih nedelju dana saobracaj sa rapidshare-a limitiran na 15Kb.
Sad, izgleda da su to ogranicili samo po jednoj konekciji, tj. ako stavim jos par downloada sa rs-a nakupi se svih 50Kb/s koliko i treba da bude.

Nevezano sa BeoCity/Beotel provajderima, ovo ce izgleda da preraste u masovnu pojavu. Da li je tome glavni uzrocnik Telekom ili ne, saznacemo uskoro.

Koji ce mi moj adsl kad uvode ogranicenja na sve? Njih samo treba ovako :smash: :smash: :smash:

Poslednja izmena:
Da, u vezi toga na Beotel-ovom forumu mogu samo da kazem da je istina.
Meni je vec nekih nedelju dana saobracaj sa rapidshare-a limitiran na 15Kb.
Sad, izgleda da su to ogranicili samo po jednoj konekciji, tj. ako stavim jos par downloada sa rs-a nakupi se svih 50Kb/s koliko i treba da bude.

Nevezano sa BeoCity/Beotel provajderima, ovo ce izgleda da preraste u masovnu pojavu. Da li je tome glavni uzrocnik Telekom ili ne, saznacemo uskoro.

Koji ce mi moj adsl kad uvode ogranicenja na sve? Njih samo treba ovako :smash: :smash: :smash:

Potvrdjujem za rapidshare...15KB/s po konekciji(a posto nemam premium acc.,moram da se dovijam i trazim druge file sharing sajtove ..)

BTW ,DC++ apsolutno odbija bilo kakvu konekciju od spolja ka meni(connection timeout) kad sam u active modu..U passive nema sanse da se nesto skine tako da DC++ moze da se zaboravi za sada( DC++ koji sam gle cuda jedino i koristio kad je massive download u pitanju,vrlo zanimljivo!!!)

Poslednja izmena:
meni je juce tokom dana bio oko 15, a jutros u 08h je radilo normalno 26 kbps, ali zato sada ide oko 12kbps

Šta se dešava sa ADSL Telekoma Srbija? Ceo dan danas nemam konekciju ka mnogim sajtovima. Sve što ide ka inostranstvu sa domena .com je u blokadi. Ako neko zna da li je server pukao nek da neku informaciju.
Hvala unapred!!!

Poslednja izmena:
meni je juce tokom dana bio oko 15, a jutros u 08h je radilo normalno 26 kbps, ali zato sada ide oko 12kbps

I meni je juce na beositiju bilo ograniceno na 0.9 - 5 kb/s, ali od nocas ide 25-26 kb/s.
Trenutno, u 20:43, sa rapida ~25 kb/s :p Nesto petljaju :mad:

Ovo nece na dobro da izadje :-devil-:

Lepo, lepo... Onda možemo da se vratimo na dial-up. Ova zemlja u svemu ide u rikverc već bar 20 godina, pa što bi Internet bio izuzetak. Korak napred, pet koraka nazad. Svako ko je izabrao da živi u Srbiji i zaslužuje da mu rade sve što mu rade.

Vesti su sve gore i gore....

Nazalost p2p na Beotelu radi ocajno zadnjih par sati sa istim podesavanjima sa kojima je pre radio vrlo zadovoljavajuce. Welcome to Internet Србија paradise.

Meni od juce na Beotelu radi jedan *.torrent na 25 kb. Centrala Krunski V.

meni je jutros opet radio 25 kbps, a juce tokom dana nije prelazio 13 kbps

Mene beotel zeza vec neko vreme (zaglupljivanje veze pucanje itd.) situacija se popravila sa novim drajverima za modem ali p2p radi ocajno u odnosu na ranije. Nesto se definitivno dogadja , kada ce mo vec jednom osnovati neko udruzenje potrosaca ili sl. i pobuniti se ljudski :mad:

Zvao sam ih jedno 5-6 puta i svaki put dobijem odgovor da je problem kod njih i da ce ga uskoro resiti.

Nadam se da je tako...

Inace kod mene net ide preko rutera.

Preko dana net sa inostranstvom radi katastrofalno, preko noći (nekad tek posle 3AM) proradi normalno i tako u krug.

Ovo traje već dve nedelje minimum.

ti si postovao na beotelovom forumu? video sam citavu prepisku sa nekim tipom koji radi tamo.

Preko dana net sa inostranstvom radi katastrofalno, preko noći (nekad tek posle 3AM) proradi normalno i tako u krug.

Ovo traje već dve nedelje minimum.

Sve skidam sa iz inostranstva i tvrdim da radi kao i ranije. Znači 50 kBs min.

Dakle ne radi kao i ranije.
Ponekad radi ali samo na trenutke, ja licno mislim da prosto nasi provajderi pa cak mozda i Telekom nemaju dovoljne kapacitete i to je to, a moguce je da su neki poceli i namerno da guse saobracaj posto imamo klauzulu "negarantovano" i tako. Isti link vise korisnika :)...
Ja uglavnom skidam fajlove preko http-a i korisitm torrent za wow kada se skida patch (posto im tako radi uptade). Poslednje nedelje prosecna brzina je bila 15 kb/s max.
Inace imam 256/64 kod Beotela.
A da sam hteo dial up to bih i uzeo (mada kako vidim dodje mu na isto :)) tako da se plasim da ce situacija biti ista ako ne i gora sigurno nekoliko narednih meseci dok provajderi ne srede linkove.

Poslednja izmena:
Ja kažem još jednom da meni sve ide kako treba. Ne koristim p2p, a skidam preko 4 GB dnevno sa 512k kod Beotela.

sada sam stigao kuci, evo situacije ( oko 9kbps)

na poslu mi je beocity proradio, tako da je sa rapida skidao oko 70kbps

Evo ja ovog momenta skidam phpBB sa fantastičnih 7KB/s.

Tebi jednom radi kako treba, a 20 ljudi na forumu se žali da im ne radi, čudno mi tu nešto.

Kod mene se situacija vratila na normalu poslednjih 12tak sati radi kao i pre mozda rade na nekom upgradeu.

Evo ja ovog momenta skidam phpBB sa fantastičnih 7KB/s.

Tebi jednom radi kako treba, a 20 ljudi na forumu se žali da im ne radi, čudno mi tu nešto.

Moras da razlikujes pojam News-a i P2P-a :)

Beotel ne radi isto kao sto je radio, ja licno znam 4 korisnika ( 3 su na centrali Centar jedan je na centrali Sime Milosevic, jedan je na centrali Zvezdara), a i ja sam peti. Kojima isto radi.
Ovde sam video jos 4 usera koji se zale, znaci za sad nas je devetoro.
Kako bi se uverili da nije problem do Telekoma, pozajmite neciji ADSL account, sa bilo kog provajdera (samo ne sa Beotela) i logujte se na njega, te proverite transfere, ukoliko prodise bice vam jasno koliko je sati.
Svi gore navedeni su isprobali tu metodu i dosli su do zakljucka da Beotel sece kada im je opterecenje na maksimumu.
Ukoliko bi neko iz Beotela tvrdio drugacije, apsolutno bi vas obmanjivao i lagao bez postovanja.

Klasika je da padne transfer koji varira izmedju 3-22kb-s, ukoliko stavite osvezavanje merenja protoka na 1 sekund, videcete ove oscilacije. A kad je najgora situacija protok verira izmedju 3-12kb.
Tacno se zna vreme kad se pojavljuje ovaj problem sa protokom.

Inace ukoliko se otkacite sa dinamicke IP adrese i ukoliko predjeta iza NAT-a (bez /ip), videcete da je transfer napucan do maksimuma. Recimo i to da torrenti prosto lete ukoliko ste iza nata, sve zakucano na maksimum, jedino postoji problem da ce mnogi trekeri odbacivati taj IP kao nedozvoljeni. Tamo gde radi radice do maksimuma.
To je cist dokaz da su drasticno sasekli sve sto su mogli u trenucima kada im je opterecenje na maksimumu.
Kada ne postoji opterecenje onda je sve koliko toliko uredu osim torenata.

Zamislite jos goru situaciju na Sezampro-u, pa njihove sve IP adrese su u svim zabranjenim listama, ili su u bogus opsegu ili su u publisher opsegu. A licno ne poznajem ni jednog advance korisnika koji ne koristi neki vid peer cuvara, tako da ukoliko licno ne edituju liste kako bi dozvolili sezamove opsege, sezamovci mogu samo da se slikaju sa peeringom.

Jedina dobra stvar za sada je to sto je Beotel zaduzio jednog operatera da prati sva pisanja o Beotelu na Benchu i Elitu.
Ukoliko se ljudi masovnije ne jave, oni ce to podrazumevati kao da nemaju nikakvih problema na njihovim ADSL linijama.

Ukoliko protok padne diskonektujte se sa dinamickog opsega i predjite na opseg iza NAT-a, to je za sad jedino resenje.

Zovite ih i konstantno se zalite.

Zamislite jos goru situaciju na Sezampro-u, pa njihove sve IP adrese su u svim zabranjenim listama, ili su u bogus opsegu ili su u publisher opsegu.
Ja već danima nisam dobio ni jednom adresu iz bogon opsega. Ne verujem da je slučajnost, verovatno su uradili ono što je neko već na topiku o tome rekao da je trebalo, privremeno odustali od tih adresa dok se ne proglase za regularne.

Ne mogu da verujem, cekam adsl kod beotela od 20. juna 2006. i dobicu ga (hocu li?) sada kada su resili da uvedu restrikcije. A namerno nisam hteo da predjem kod telekoma, reko', da ne komplikujem stvari...Nadam se da ce se stvari srediti, inace, ako kod telekoma sve bude radilo kako treba, ni tih 5k dinara setup-a mi nece tesko pasti.

Nazad
Vrh Dno