Šta je novo?

Sta posle LG G2?

filipo96

Cenjen
Učlanjen(a)
02.08.2012
Poena
154
Drugari,prodao sam svoj LG G2 i sad gledam sta drugo da uzmem.Budzet je oko ~300 eura.Koji (polovan) telefon mi preporucujete?(samo android dolazi u obzir)

G3 svakako. Moze da se rootuje i pobrise djubre koje ti ne treba.
Cenim da ces se navici na velicini,mnogi se naviknu posle 15ak dana ,mada ja nisam uspeo i sa mnogo manjim uredjajima 🙂
Ne mogu da se naviknem da kuckam poruke sa dve ruke pa to ti je...

Jedno vreme sam koristio S3, i ta velicina mi jako odgovara. Imam male sake.
Dugo sam se igrao sa Nexus 5 (nije moj) i snalazim se, ali se bas bojim za ovaj G3. Moj prvi pik je Nexus ako prodam G3.
Vec 4 godine sam na S2 (Saletov (AOSP)NEAT), vreme je da se ponovom.
Razmisljao sam i o iP6, iOS mi nije stran (imam iPad2 vec par godina i prezadovoljan sam, takodje sam prezadovoljan i MacOS-om), ali nekako ne odgovara mi ta platforma za telefon a i skup je. Ortak u firmi ima S6 Edge, cacko sam ga jos pre nesto vise od mesec dana, i tel je prelep i jako fino radi. Ali je izvan mog novcanog domasaja (bar za sada).

Iskreno, cekao sam da se oglasis, ako me secanje dobro drzi imao si Nexus a sad imas LG.
A....mozda i gresim 😀
No, hvala svakako....🙂

Steta sto taj operater ne nudi veci izbor (povoljnih) telefona. Ali u svakom slucaju probaj G3, ako ti bude smetao taj phablet fazon mozes da ga prodas i pojuris neki manji android, Z3c bi ti mozda odgovarao a ima skoro sve najbolje od hardvera iz 2014. + odlicnu autonomiju (UI je relativno cist e jedino sto je xda podrska ogranicena). IP6 je takodje odlican ali je verovatno i tu skup i autonomija nije bas sjajna.

I meni je krivo sto nemaju Z3c, to bih uzeo sigurno. Vidim da su sredili problem sa gubljenjem DRM kljuceva prilikom root-a.
Necu zuriti sa odlukom. Sad kad razmislim, cesto idem bajkom na posao/fax, bojim se da ce mi biti jako nezgodno da baratam phabletom u voznji.
Da li je sa Z1c cista situacija oko root-a. Izvinjavam se sto sam lenj da googlam i trazim po forumu sada, kad vec krenula konverzacija. 🙂

Iskreno, cekao sam da se oglasis, ako me secanje dobro drzi imao si Nexus a sad imas LG.
A....mozda i gresim 😀
No, hvala svakako....🙂
Jesam, a pre nexusa S2 🙂

Za potpunu kontrolu ja sam i Nexus morao da koristim sa dve ruke. Na G3 jednom rukom mogu da kucam poruke, pozivam, javljam se... Te neke stvari za koje može da se desi da ih radiš u brzini/pokretu. Zavisi kako koristiš telefon, ako imaš tripove kao Loznica da telefon MORA da se koristi jednom rukom kao da si invalid, onda je možda problem veličina, ako koristiš kako ti je lakše i praktičnije onda je ok 🙂 uostalom taj aspekt najlakše proveriš, odeš kod provajdera i uzmeš tel u ruku (doduše može da smeta onaj privezak ako čačkaš izložbene modele). Što se ostalih stvari tiče, pošto vidim da ti čačkanje i hakerisanje nije strano, od mene preporuka za G3. Baterija za koju pitaš je možda malo bolja od nexusa, i naravno mnogo bolja od S2 🙂

Da, volem da cackam po telefonu (kad god nadjem vremena, mada sve redje). Verovatno ce biti LG na kraju.
Javicu se vec u odgovorajucoj temi, nadam se.
Hvala na sugestijama

Imam baš istu dilemu kao što naslov teme kaže...

Prvo da kažem sledeće... Lg g2 je telefončina. Kada je kupljen, koštao 20.000 skoro manje od S4 a osetno bolji... Najbolji odnos cena kvalitet verovatno ikad. Menjam ga jer i dalje mogu da uzmem ok kintu za njega te prelazak amortizujem što više.. I dalje radi brzo i tečno kao i prvog dana iako je korišćen godinu i po bez factory reseta, ne rutovan, sa sistemskim đubretom... Krckanja nikad ništa, naravno.

Malo sam gledao... Ja sam se zalepio za note 4. Jedino mi to ima smisla jer je telefončina i volim veliki ekran. G3 mi deluje da nije veliki upgrade, Z3 mi je solidan, gledao sam i M8, ne znam da li bi mi bio mali ekran.. I flex sam šacovao, ali vidim da se pregreva i da tada pada takt procesora te usporava i secka... Na mnogo mesta piše, ne znam da li je istina, ali prelazak na krivi ekran mi je malo kritičan.

Bitan mi je veliki ekran, baterija koja fura LAGANO ceo dan i ako se malo više aka /ništa posebno/, iskreno mi se više sviđa samoled od IPSa i to je to... Nekako vučem na note 4, samo je cena paprena. Baš...

Mate 7 ili Note 3 , LG G pro 2,ne vidim potrebu da skaces na N4
Skuplji je,ne nudi ama bas nista posebno ,naravno to je moje misljenje
Dobro si upoznat sa tematikom ,pa da te ne davim bez veze ,zasto ovaj,zasto onaj,sem ako ne insistiras i na tome

Mora da tog telefona bude u vipu... Uz moj paket jbni note 3 košta samo 8k manje od Note 4 a kontam da će 4 da bolje bude praćena softwerom, ima 3 gb rama i jači proc, koliko vidim. Ako bih išao na note, uzeo bih onda 4, kontam da će se te pare vrate u nekoj kasnijoj zameni.

Aha,nisi naveo da mora u vipu biti uzet
Pa ok ne znam koliko te izadje sa tvojim paketom,obzirom da je razlika izmedju N3 i N4 samo 8k onda naravno N4
Zatim mozda neka prodaja N4,pa uzimanje gore navedenih ili naravno zadrzavanje N4
Sad je to neka tvoja vomja ,zelja itd

Pare se vrate ali samo mali hint, 3gb rama imaju oba telefona i note4 za nase trziste koristi samsungov cipset a na njemu je malo losije uradjena optimizacija baterije nego na snapdragon verziji. Ako ti je samo 8k razlika uzmi n4, sve preko toga se ne isplati

Aha,nisi naveo da mora u vipu biti uzet
Pa ok ne znam koliko te izadje sa tvojim paketom,obzirom da je razlika izmedju N3 i N4 samo 8k onda naravno N4
Zatim mozda neka prodaja N4,pa uzimanje gore navedenih ili naravno zadrzavanje N4
Sad je to neka tvoja vomja ,zelja itd

Sa smart 1000, N3 46000, N4 54000...

Pare se vrate ali samo mali hint, 3gb rama imaju oba telefona i note4 za nase trziste koristi samsungov cipset a na njemu je malo losije uradjena optimizacija baterije nego na snapdragon verziji. Ako ti je samo 8k razlika uzmi n4, sve preko toga se ne isplati

Na VIP sajtu piše da N3 ima 2GB rama... Ne znam da li je greška ili nije.

Opet ja.
Ako se secate, pre par strana sam imao dilemu da li da uzmem G3 ili Z1c. Stvari su se malo promenile i G3 vise nije u opticaju.
Dilema je: iP5C (0€) ili Z1c (49€) Napomena: Oba telefona su sim free
Ja razmisljam u pravcu da uzmem iP (vuce me da probam malo), pa ako ne bude islo, mogu da ga uvaljam bar za 250+ marona i da kupim Nexus 5. Takodje, postoji mogucnost da ne budem ni Sony-em zadovoljan pa bih u slucaju prodaje imao malko vecu zaradu ako idem sada na iP.
Koristim iOS jako dugo (iPad2), i smatram da je jos uvek najbolja platforma za tablete. Ali sam malo skeptican kad je u pitanju telefon. Jos jedan drawback je sto sam na Androidu jos od pojave Tattoo-a i imam kupljene aplikacije u vrednosti ~100€ (mada nece da se baci, koriste ih i devojka i sestra).
Da li smatrate da je ipak pametnije da dodam u startu 50€ evra i pazarim Sony ili da se kockam i probam sa iP.

Iskreno, smatram sebe za naprednog korisnika velike vecine tehnickih uredjaja. Kad si ovo pomenuo, jedina stvar koja mi pada na pamet, a ko ja mi trenutno smeta kod zatvorenosti iOS-a je nemogucnost da se pristupi file sistemu (mada mislim da ni to nije problem vise). Nista drugo mi ne pada na pamet trenutno, a i ne secam kada sam u zadnje vreme imao potrebu da koristim neki file explorer bilo na tel. ili na tabletu.

Ali u pravu si, generalno, iOS je jos uvek prilicno zatvoren, a ja se jos uvek pitam da li mi to smeta ili ipak ne. Nekako u zadnjih godinu dana nemam vise ni vremena da se majem sa romovima, a imam utisak i da mi je postalo manje zanimljivo, jbm li ga. A sa druge strane na Androidu ne mogu da izbegnem barem roo (bloat), osim u slucaju Nexus linije (koju je tuga ne root-ovati). I kao sto vidis, prica krece iz pocetka, i vrti se u jednoj beskonacnoj petlji. 😀

Nazad
Vrh Dno