Šta je novo?

Sta posle LG G2?

filipo96

Cenjen
Učlanjen(a)
02.08.2012
Poena
154
Drugari,prodao sam svoj LG G2 i sad gledam sta drugo da uzmem.Budzet je oko ~300 eura.Koji (polovan) telefon mi preporucujete?(samo android dolazi u obzir)

Nöje lossa kamera, tj slike, ali su na nivou prijateljevog Jiayu F2, jako zasicene boje. Npr Meizu MX4 ima jedno pa 5 puta bolju kameru od G2. Dobro noviji je telefon, ali zaista G2 je po meni ruzan, plastican, i ne vredi te pare. Ako vec hoces LG onda bolje G3 , lepsi je od G2 ako nista drugo. Samsung ni ja ne volim, ali tako je kod nas svi padaju na reklamu pa zato i kupju Samsung. HTC ne znam, dobra izrada, mozda dobra kamera ali do sada vidjeno ni ona nije nesto woow, jedino ti zvucnici i kvalitet zvuka koji ima. Mada ne znam Bolji je od Samsunga, i o LG-a. Sony njih ne volim, imam odbojnost prema toj marki, nista njihovo ne volim ( nekad su bili sinonim za kvalitet ( pre jedno 25-30god) sad vise nisu).

Ovakve teme stvarno treba zabraniti ili uvesti neko ograničenje ko u njima piše ...
S3, S4, Note 3 savršenstvo bez mana - još ako se stavi rom 😀, G2 kamera u rangu sa nokijom od pre par godina !!! :smash:

G2 u uslovima dobrog osvetljenja pravi fenomenalne slike, kada je osvetljenost loša (inale ne postoji telefon koji pravi dobre slike kada je osvetljenost loša) treba instalirati aplikaciju koja rešava taj problem 😉
Ovde imaš brdo fenomenalnih slika napravljenih sa G2-om u svakojakim uslovima i samo su one merodavne, a ne mišljenja nekih klinaca paćenika po forumima - https://www.flickr.com/photos/119145808@N03/

Nema bolje kupovine od G2-e za 230-250 € (eventualno Nexus 5) i to je milion puta ispričana priča, preko tog iznosa gledaj OnePlus One, Meizu, M8 i to ti je to ...

Poslednja izmena:
Jesi imao ti g2,pa znaš?
Koristio ga svakodnevno jedan kraci period.

Imao 2, ne krcka ni jedan. Ali zato svaki Samsung do S5 krcka. LG G2 je solidnog kvaliteta izrade, nije vrh,ali svako potcenjivanje istog vise govori o neznanju kriticara nego o kvalitetu telefona. Od poznatih brendova, Samsung ima najnizi kvalitet izrade premium modela.

Blago tebi. 2 probao, oba krckaju malo ispod kamere. A ovi tvoji pokusaji omalovazavanja neistomisljenika su bas jadni.

*** danas je jako tesko odabrati proizvodjaca. LG puca ram, samsung puca ram, ljusti se, amoled burn in, htc klasika (ne moz nabrojati koliko problema), apple sa sam krivi. Jedino ove kineze i soni nemam pojma

Poslednja izmena:
Slazem se sa konstatacijom da se sad najvise isplati kupiti nekog kvalitetnog kineza za do nekih max 350eur. Ne znam da li LG, Samsung, i ostali koji se mogu kupiti kod nas, da li je to neki losiji kvalitet nego za druga trzista, ali oni stvarno su losije odradjeni od vecine kvalitetnih kineza, a iste cene ili cak duplo skuplji.
@danijell da S4 bi trebalo da kosta max 180eur u radnji, telefon kojeg je vec pregazilo vreme S5 nekih 250eur ipak je jos ajd konkurentan iako je izisao s6, Note 3 bi trebalo da je oko 300max, i tako. Po meni bi trebalo da cene idu ovako npr S6 600eur S5 upola cene tj za 300nov sa 2 god garancije, a svi modeli kao S4 tj koji su u ovom poredjenju treca klasa za nekih max 150-180eur

Da je dolat i dalje oko 90din najvise bih se isplatilo naruciti mi4 za 305$ iz kine. Ovako sa pot. dranjem od strane carine i dolarom koji je 111din nikako se ne isplati.

Moje misljenje je ukoliko neko želi baš dobar telefon, a ne želi da mu samsung, iphone, operateri i ekipa deru kožu sa ledja. Najbolja opcije u ovom trenutku su:

-mx4 sa oglasa, nov kupljen od operatera, 1 dan star
-Jiayu S3 ili M1 note iz Kine
- One plus one ako imaš nekog u eu da se naruči na njega i da donese bez carine.

Poslednja izmena:
auuu odosmo daleko, ljudi stavljaju fotke sa g2 sto su slikali negde nekada ... kakav je to telefon gde moras da mu stavis fix da bi bile jos gore fotke, ne razumem, e da si imao note 3 pa da slikas to isto pa da imas sliku za uspomenu, ovako one fotke kao umetnicka fotografija koja je uramljena iznad kreveta keba krabe... ja vise volim moj s3 nego 10 lg g2 ******stina. moje misljenje koje ne pase drugima... a g3 kao revolucionarni uredjaj godine... pih i domaci uvoznici tehnike placaju recenzije za neke uredjaje da bi se to bolje prodavalo, lg je znaci platio na globalnom nivou za reklamu da bi uopste prodao jedan uredjaj. krasni apple i samsung, ne fermaju nikoga ... !!!! HAHA !!!

S3 i G2, pa ovo nema nigde, mislim objektivnosti malo nije na odmet. G2 je meni isto ništa posebno ali šta se sve ovde piše i sa čime se poredi je nebulozno.

hah salim se ljudi naravno, svako dobro zelim, da smo blize pa da odemo na kahvu i da se ispricamo ko ljudi, ja da ponesem s3 a vi g2... sigurno nam ne bi bilo dosadno!!! pozz

A ti si se bas zalepio za samsung, da si koristio neki drugi od tog S3 video bih da ima i boljih kao sto ima i boljih od G2. Npr nexus4, LG G2, samsung S3 i S4 su otprilike isti sto se tice specifikacija, A Xiaomi mi2 koji je izisao skoro godinu dana pre njih jede za dorucak kako po radu tako po izradi. A gde su tek Mi3 i Mi4 , miljama daleko ispred konkurencije iz LG i samsunga.Zato za mene Xiaomi uvek pre LG i Samsunga

Nista strasno, ima za mi2 jedan vagon custom romova ( cyanogen zvanican), za mi3 isto ima mnogo custom romova, za mi4 malo manje, ali ima cyanogen unoficial i jos poneki. A pored toga moze se staviti drugi launcher i vozi 🙂

Kako moze da krcka kad nema zamenjiv zadnji poklopac? To je retkost. Imao dva, jos sa jednim se igrao pola sata, i zategnuti su kao pracka. S3 krcka. S4 takodje. Ali i to je malo,takoreci beznacajno. Jedino ako su ti zapali neki losiji ili otvarani/razdrndani primerci. Idi na G2 temu pitaj da li nekom krcka. Ima ga pola foruma, lako ces da izvuces prosek.

A ti si se bas zalepio za samsung, da si koristio neki drugi od tog S3 video bih da ima i boljih kao sto ima i boljih od G2. Npr nexus4, LG G2, samsung S3 i S4 su otprilike isti sto se tice specifikacija, A Xiaomi mi2 koji je izisao skoro godinu dana pre njih jede za dorucak kako po radu tako po izradi. A gde su tek Mi3 i Mi4 , miljama daleko ispred konkurencije iz LG i samsunga.Zato za mene Xiaomi uvek pre LG i Samsunga

Rece covek koji je ubio Meizu:

"Dobio sam danas pismo od servisa, na koje treba da odgovorim sa da li prihvatam ili ne da urade servis. Cena je 150eur.
Nisu normalni, sta bi tek bilo da je polomljeno staklo preko displeja ili tako neki kvar, kad za samo fleshovanje treba ovoliko.
Nemam opcija, jedino da kazem da necu, i cekam da se meizu smiluje i izbaci neki tool za reflash firmwarea, ali ko zna kad ce to biti. Da cekam 2 meseca dok se ne vratim kod nas da vidim, a telefon mi treba. Sad imam neku staru motorolu samo za pozive i sms."

Ne slusaj gluposti i preporuke da kupis kineza bez garancije. Jer vrlo lako mozes doci u situaciju kao doticni gospodin gore. Pa, da se ne bi cesao i tamo gde te ne svrbi vidi da uzmes neki model koji dolazi sa garancijom. Jer ti kinez bez garancije ne vredi puno kad crkne. A, da ga vracas u Kinu ne verujem da imas zivaca i da ti se isplati. Znaci od ovih kineza jedino sto bi moglo da se provuce jeste ovaj MX4 da ubodes sa Telenora. Naravno launcer ces morati da menjas jer je fabricki softver ocaj.

Kako moze da krcka kad nema zamenjiv zadnji poklopac? To je retkost. Imao dva, jos sa jednim se igrao pola sata, i zategnuti su kao pracka. S3 krcka. S4 takodje. Ali i to je malo,takoreci beznacajno. Jedino ako su ti zapali neki losiji ili otvarani/razdrndani primerci. Idi na G2 temu pitaj da li nekom krcka. Ima ga pola foruma, lako ces da izvuces prosek.
Uzet u Vipu, kolega prvi otvorio kutiju. Cisto sumnjam da je bio otvaran telefon.

Rece covek koji je ubio Meizu:

Kakve veze ima sa ovom temom to što je brickovao telefon?
Pritom, čovek je nesebično podelio svoje iskustvo sa svima nama da se to ne dogodi nekome drugom. Zbog toga mu treba biti zahvalan a ne potpuno besmisleno koristiti tu informaciju u potpuno nepovezanoj raspravi.
Deluješ kao ozbiljno loš čovek.

Kakve veze ima sa ovom temom to što je brickovao telefon?
Pritom, čovek je nesebično podelio svoje iskustvo sa svima nama da se to ne dogodi nekome drugom. Zbog toga mu treba biti zahvalan a ne potpuno besmisleno koristiti tu informaciju u potpuno nepovezanoj raspravi.
Deluješ kao ozbiljno loš čovek.

Nema veze sto je covek birkovao, zelim mu to da popravi i da sredi a da ne daje servisima pare za obican refles. Problem je zatvorenost Mediatek cipseta i problem u koji mozes upasti ako pozelis da promenis softver.
Imao sam Alkatela i nista zivo nisam smeo da mu diram jer isto poseduje glupi mediatek.
E, sad ko je tu ozbiljno los covek? Ja ili vi koji na sva usta preporucujete kineze bez garancije, a da ne upozorite cveaka u kakve probleme moze da se uvali kupovinom.
Ok, slazem se da prave ozbiljne telefone i da nisu igracke ali puci pare na nesto sto moras da servisiras u Kini nije bas pametno.

A što bi servisirao ako sve radi kako treba? Pa nije njemu telefon crkao sam od sebe, već je sam čačkao a na to niko ne daje garanciju.

Nazad
Vrh Dno