Šta je novo?

Sta posle GTX 260 ?

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Imam ovu karticu. Nakon sto uzmem neki bolji procesor (pogledati konfiguraciju), zeleo bih da promenim graficku. Treba mi za igre, znaci da bude bolja od ove (sto i nije tesko s obzirom na starost iste) a da nije skuplja od 100e, nova, ako tako nesto postoji. Treba mi za rezolucije 1680*1050 . I da bude obavezno nVidia.

Hvala.

Ako mozes da nadjes GTX460 1gb, do skoro ih je bilo novih za tacno 100e, to ti je najbolja kupovina. Ako ne, onda prva naredna koja nesto valja je 650 Ti, ali ona ti je oko 130e.

A nesto tipa GT640, GT(S)450 ?
Ili mozda ipak bih mogao da predjem na ATI, citam da je 7770 oko 100 evra i da je odlicna ?

Poslednja izmena:
Samo mi je bitno da je DOSTA bolja od moje sadasnje.

Buni me i to sto je ova moja sadasnja tipa 448bitna ako se ne varam a sve ove novije su 128-256bitne !?

Ne treba da te buni... svakako su naprednije odnosno davace osetno visi fps. Realno ispod 460/7770/650Ti ne treba ici. Ja bi prvo uzimao 460 1gb pa zatim 7770 pa tek onda 650Ti ako nadjes ok custom model po ok ceni. Ispod toga ne treba ici u tom slucaju po mom misljenju.

Ja sam zamenio 260 asusovom 7770.Odlucio sam se za asus zbog hladjenja i nisam se pokajao, kartica je tiha i hladna pod punim opterecenjem.

Poslednja izmena:
I koliko je jaca / bolja 7770, realno ?

P.S. Uopste ne mogu da nadjem na netu dimenzije ove GTX 260, jedva sam je stavio u kuciste svojevremeno, morao sam da pomeram neke limove da bih uspeo... ogromna je... ne znam da li bih tu neku novu mogao da stavim... ono kada kaze XxYxZ, X je duzina, Y sirina, a Z "debljina" je li tako ?

Poslednja izmena:
Uzmi polovnu GTX460, ili povijaj neku 6870, ima za oko 90-100 evra da se nadje. Vredi uzeti 6870, iako vise volis nVidia, veruj mi :) Imam je, pa ti kazem iz iskustva.

I koliko je jaca / bolja 7770, realno ?

P.S. Uopste ne mogu da nadjem na netu dimenzije ove GTX 260, jedva sam je stavio u kuciste svojevremeno, morao sam da pomeram neke limove da bih uspeo... ogromna je... ne znam da li bih tu neku novu mogao da stavim... ono kada kaze XxYxZ, X je duzina, Y sirina, a Z "debljina" je li tako ?

Navedene kartice mogu biti skoro identicne ili manje. :)

Realno jaca sad ne znam tacno koliko imas tamo na linku sto kaze fingon82 plus dx11 vs dx9.

Kartica je kraca od 260 tako da ne moras da brines oko mesta u kucistu

1. 650ti najbolja opcija ako mozes da izdvojis dodatnih 30€
2. 6870 pobornik sam nVidije, ali za 100€ nema bolje iz tog razloga sam je i ja pazario (tada za 120€ nije moglo nista bolje da se nadje)
3. 7770 ako hoces novu u tom cenovnom opsegu
4. 460 ako bas mora nVidija, ali bi se dobro razmislio zbog velikog broja repariranih modela koji se pojavio na nasem trzistu u zadnje vreme

GTX 650-Ti je zaista najbolji izbor (i najskuplji) medjutim i 7770 je dosta jaca od ove moje, koliko vidim. Nego bukvalno imam neki bezvezan animozitet prema Radeon karticama zbog neke kartice koju sam imao pre XY godina kada je Radeon bio poznat po tome da mu drajveri nisu dobri.

Stavljanjem Radeona, dovoljno je da prethodno deinstaliram drajvere za nVidia-u i sve bi trebalo da radi kako treba ?

Mislim da moja ploca podrzava V2.0 PCI-E, da li je neka od ove 2 v3 ?

moj ti je savet da se snadjes jos malo za kes i uzmes 650ti jer generalno ti je najbolji izbor za te pare.

ajde da se i ja umešam kao mirodjija u ovu čorbu.

650ti je egal po snazi i apsolutnim oc/dometima sa gtx460 1gb . gtx460 je dosta jeftinija i 650ti vredi uzeti samo ako ti je napajanje slabo ili nekvalitetno. ili ako si enviromental friendli razmišljanja.

6870 je dobra kupovina, ako ti ne treba physx. za 100e nema bolje .

560 Ti je već podosta bolja od 650ti , a za nijansu i od 6870 , tako da je moj predlog za tee upravo ona, ukoliko te ne ograničavaju gore navedene stvari.

best baj kartica trenutno nije nijedna od ovih , a čak ni 7850, već kartica koja tek treba da se pojavi
pod oznakom hd 8850 najverovatnije , sa GCN arhitekturom šejdera, a na kojoj će biti ispravljeni trenutni mikrostater bagovi.
(sad zvučim kao Deep Thought iz autostoperskog vodiča :) )

izlaze nove konzole, tako da se treba spremiti na drastičan skok performansi gpu-a , kao 2007.

Poslednja izmena:
GTX460 1GB je nedvosmisleno najbolje resenje ako Civil ima dobro napajanje. Svaka GTX460 se klokuje minimum na klokove GTX560 tako da ti za 10.000 dobijas karticu na nivou HD6870.
HD7770 je jedna jako slaba kartica za ovo doba i nema sta da trazi pored GTX460.
HD7850 je najbolje resenje ako trazis nesto skuplje od GTX460, klokuje se kao luda i kao takva je na nivou GTX580.
Ako pak zelis da izbegnes overclock onda HD6870 ili ako hoces nesto skuplje GTX660(ili GTX660Ti), sve te su po default-u naklokovane do maksimuma.
Mislim da ne bi trebao da razmatras GTX650Ti.

Mogu da ti kazem da nemam problema sa low gpu usage na GTX460.

Poslednja izmena:
Zato sto je Radeon 7850 samo 15e skuplja od nje, a HD6870 je cak 5e jeftinije, a obe su bolje od nje, razumem da ti se vise svidja nVidia i da odlucis da uzmes GTX650Ti umesto HD6870, ali stvarno mislim da je glupo ne dodati tako sitne novce za HD7850, koja se, ponavljam, klokuje kao luda.

Poslednja izmena:
Generalno zelim novu karticu. GTX 460 prakticno nema vise nigde.
Zasto da ne razmatram 650-Ti ?

Moje misljenje nek se ostali ne ljute jeste da ti je bolje uzeti GTX650 TI nego GTX460 karte su slicni performansi, a sve ostale prednosti ima GTX650 TI, isplati se dodati love za GTX650TI jer dobijas hladniju, tisu, novu karticu ta GTX460 ko zna je li nova trziste je preplavljeno repariranim kartama.

Druze, da preformulisem sto su ti drugi rekli: zaobidji nVidiu u ovom cenovnom rangu ;) GTX 650 Ti je OK, ali, kako su ti vec rekli, za manje para od nje mozes naci 6870, a za malo vise 7850. Moj savet: isprsi se jos tih 2000 dinara i uzmi 7850 i miran si. Mozda polovna 560Ti, ali nema smisla uzimati je pored 7850, tako da ne bi trebalo uopste da razmisljas, 7850 je apsolutni best buy.

Hm, srecno druze, mada zasto Gainward? To je 99% reparirana kartica :(

Nazad
Vrh Dno