Šta je novo?

Sta posle A510?

Xith

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2004
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I9-12900K custom loop
Matična ploča
Asus Z690 Rog Apex
RAM
2x16GB G.Skill Trident Z5 6400Mhz
GPU
Gigabyte RTX 3080
Storage
Kingston KC3000 2TB, Adata SX8200 Pro 2TB
Kućište
Lian Li 011 Dynamic
Poz,
Nedavno su mi ukrali A510 a posto se odlazak na more priblizava treba da se pazari nesto drugo.
Znaci, nesto sto pravi pristojne slike (rang A510 i bolje), mora da ima SD kartice, da nije spor kao A510. Pozeljno bi bilo da je manjih dimenzija od A510.
Nesto mnogo manuelnih podesavanja mi ne treba, ionako sve sredim u PS-u ako ima potrebe.
Okvirna cena 200-220e. Ako bas ima neki best-buy za koji evro vise, nije problem.

Hvala unapred :wave:

Best-buy je trenutno Canon A620, doduse nesto je veci od A510. Kosta 225e, 7.1mpix, 4x zoom, rotirajuci display, super fotke, manualni modovi ma bombona :) Ima SD Kartice, pravi super brzo fotke. Znam jer imam njegovog mladjeg brata A610, a razlika kod njih je samo u mpixelima. Ako ti je problem velicina, uzmi neki manji tipa A430 ili neki Canon iz serije IXUS. Takodje imaj u vidu Nikon L3 ili Fuji S5600.
Korisni linkovi:
http://www.letsgodigital.org/en/index.html
http://www.steves-digicams.com/

Poslednja izmena od urednika:
Hvala na odgovorima :)
Mislim da je izbor pao na Canon Ixus (99%), jos samo da vidim koji model, Ixus 40 ili 50.
Hteo sam Nikon L4 prvo ali ne snima zvuk na video klipovima. L3 je skuplji a za te pare vec moze da se nadje Ixus. 5900 mi se cini veliki u odnosu na ove prethodne.

Jos jedno pitanjce, kakav je Olympus mju (osim sto je fancy ;))? Jel pravi iole upotrebljive slike?

:wave:

Evo jos jedno pitanje... ciju optiku koriste Benq aparati?
Vidim review u pretproslom Digitalu pa me zanima u kom rangu su ovi digitalci (pogotovu ako se uzme njihova povoljna cena)?

Xith je napisao(la):
Evo jos jedno pitanje... ciju optiku koriste Benq aparati?
Vidim review u pretproslom Digitalu pa me zanima u kom rangu su ovi digitalci (pogotovu ako se uzme njihova povoljna cena)?

Ne bi trebalo da su daleko od HP ranga (Ne-kupuj-ako-ne-moraš rang).
Neki BenQ modeli (X600, E520 i E510) koriste Pentaxova stakla. Ali džaba Yugu francuski menjač :)

Canon-----Canon

zaobidjite BenQ ako ima za slične pare,Canon ili Nikon. *Xith* ako si do sada zadovoljan A510 (ja je isto koristim) nemoj da okrećeš ledja Canon-u nego pazari samo klasu iznad. IXus je dobar,a može i A620. Bez dileme.

Citajuci o Fuji F10 rekao bih da bi bio idealna kupovina samo kad bi mu cena bila ispod 200e. Vido sam na netu cene oko 190$ a kod nas se drzi na 275e, preterano ako je F30 300e

Bolje fotke od A510 i mnogih skupljih aparata, manji, brzi, po mraku odlicne fotke, baterija izuzetna.

Imao sam u planu Sony W-30 (40) ali kada sam video kakav je to plastikaner, digla mi kosa na glavi. Na svakom aparatu koji sam pogledao vratasca za poklopac baterije su klimava. Ajde to i ne bi bio neki problem da se to ne nalazi bas na mestu gde obicno drzim palac dok fotografisem. Uzas jedan.

Izbor je pao na Ixus 40. Bio sam na letovanju i pokazao se kao odlican izbor. Pravi ok i slike i video clipove, robusne je izrade i malih dimenzija (ovo poslednje mi je presudno jer su mi prethodni aparat ukrali jer nisam imao mesta u torbici za njega). Mana mu je sto otisci prstiju ostaju kao nenormalni na kucistu i sto baterija ne drzi bas nesto dugo. Van toga sve ostalo je ok.

Xith je napisao(la):
Van toga sve ostalo je ok.

uf nocu je skoro pa neupotrebljiv (ne mrkli mrak nego sa ulicnim osvetljenjem, ili nekim drugim slabim izvorom svetla), ako blic nemoz da domasi. Kapiram da ce sledeca generacija ixusa biti pogodak u metu, slicno kao Fuji f30 samo Canon ;).

Kakav bre blic :D:D

I mozesh da se nadash da ce se Canon potruditi da napravi bolji senzor te velichine od onog u F30. Pa prodaju se ko ludi u odnosu na bilo koji drugi brend, zashto bi to radili ? :)

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Kakav bre blic :D:D

I mozesh da se nadash da ce se Canon potruditi da napravi bolji senzor te velichine od onog u F30. Pa prodaju se ko ludi u odnosu na bilo koji drugi brend, zashto bi to radili ? :)

pa zato sto je vec ixus IS pomak unapred u poredjenju sa ostalim ixusima sto se suma tice, kapiram da ce sledeca serija biti bolja.

Misko je napisao(la):
uf nocu je skoro pa neupotrebljiv (ne mrkli mrak nego sa ulicnim osvetljenjem, ili nekim drugim slabim izvorom svetla), ako blic nemoz da domasi. Kapiram da ce sledeca generacija ixusa biti pogodak u metu, slicno kao Fuji f30 samo Canon ;).

Imas pravo to za noc. Ali ni A510 se nije nesto proslavio po tom pitanju. :D
Ako znas nesto sto je za tu cenu (205e) i u toj klasi bolje, feel free to tell ;)

Pa nocu nisu upotrebljivi mnogo skuplji aparati, a ti ocesh za 200e :D

Prvi neprijatelj svakog aparata je svetlo, pa ima i dSLRova koji imaju losh ISO800 :)

A shto se tiche napretka, jesu oni malo napredovali sa novim Ixusom IS, ali pre toga nisu mrdnuli 5 generacija. Nije to sada da su to Canonovi senzori pa mozda naprave neshto bolje, vecina aparata koristi sonijev CCD, tako da tu napredak moze da bude samo u velichini senzora ili postprocessingu, u prevodu, ne onakav kakav je Fuji napravio za samo godinu dana. Napretku se mozesh nadati samo ako Canon pochne da pravi CCD za svoje aparate, a to teshko ce se desi :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno