Šta je novo?

Sta od grafike bi moglo na ovoj mashini?

Stark

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2006
Poena
301
Imam praistoriju :

AMD AthlonXP 2400+ box
MB MSI KT4V VIA KT400 4x/8x AGP
2X512 Mb RAM
HDD Maxtor 250 gb+Maxtor 80gb
Pioneer DVD 111
400W Frontier (sigurno je kinez)
GF FX5200 grafika

Zamolio bih vas ,obzirom da nisam bas preterano upucen, da mi date savet.Znam da pitanje nije konkretno i da ih je gomila na forumu .Mislim da li ce moci ovo:
http://www.itsvet.com/proizvod/msi-nx7600gs-td256-256mb-ddr2/comp_comp_vga/24/355
obzirom na napajanje ili nesto sto je slabo iz moje konfig.Mislim igrao bih nesto tipa Total War serijala ili eventualno Battlefield 2142,Godfather,mozda GUildWars ili neki takav RPG.Nista napucano

E hvala svima

bilo koju jacu agp graficku mozes da stavis, ali te proc ogranicava malo... Ovde bi fino legla neka 9800pro, xt ili mozda 6600gt, zato sto ti je proc dosta slab... mozes i nesto jace da stavis tipa 6800gt ili x850xt, ali ce proc definitivno biti usko grlo, znam jer sam i sam imao x850xt na barthonu 2500+ (klokovan na 2.2) i osetio sam drasticnu razliku kad sam presao na c2d, a ostavio istu graficku....

Poslednja izmena:
Bez problema ce moci da se "ubudzi" i primetices razliku u igrama koje si naveo.

Mozes pogledati oglase na benchu cini mi se da je bila i koja polovna 7600gs .

a jel ne mozes da nadjes 7300gt sa ddr3 jeftinija mozda i malo brza od te i nema prikljucak za napajanje tj manje trosi struje

Poslednja izmena:
Za AGP, tesko je naci 7300GT sa DDR3, bolje da ide na 7600GT!

Dobro koliko kontam CPU mi je slab znaci sta bi bila optimalna kupovina da bi konfiguracija u celini bila iskoriscena.Mislim sta da radim sa jacom grafickom koja moze na moju plocu ako me procesor koci.Jel se isplati uzimati 7600gt tj da li cu moci da iskoristim njene performanse a da ne dovedem stabilnost mashine u pitanje (napon).Jel mi je pametnije da uzmem neki 9800pro,polovan naravno, ili nesto tipa 6600gt.Ne znam da li ste me razumeli ali po narodnoj "Da ne koljem vola za kilo mesa".Cime da preguram period do nove konfiguracije a da ima smisla.Thanks

Ja mislim da je 7600GT u AGP varijanti preskupa, preko 100evra. Neki 7600GS ti je taman. Ja sam do skora na takvoj grafickoj i T-bredu na 2GHz terao solidno vecinu igara osim najnovijih.

Poslednja izmena:
Taj galaxy 7600GS je prakticno kao GT kartica, uz malo overclocka i vise od toga.

Za 120e, to je odlicna kupovina za AGP!

Dobra kupovina (po meni) je Biostar 6800XT. Radi super, dobro se klokuje, mogu da se otkljucaju pixel i vertex shader-i. Dovoljna je za neko srednje podesavanje u novijim igrama.
Za 60e, dosta dobro.

Nije ni taj Biostar 6800 losa varijanta ali treba je potraziti jer na www.itsvet.com je nema u prodaji. vredi razmisliti ali najverovatnije ce da bude neki 7300 ili 7600GS.Hvala vam svima na pomoci

Poslednja izmena:
bilo koju jacu agp graficku mozes da stavis, ali te proc ogranicava malo... Ovde bi fino legla neka 9800pro, xt ili mozda 6600gt, zato sto ti je proc dosta slab... mozes i nesto jace da stavis tipa 6800gt ili x850xt, ali ce proc definitivno biti usko grlo, znam jer sam i sam imao x850xt na barthonu 2500+ (klokovan na 2.2) i osetio sam drasticnu razliku kad sam presao na c2d, a ostavio istu graficku....
Kako si ostavio istu karticu sa C2D,jesi li je menjao za PCI-e?

Ima C2D ploca sa AGP-om. Kao sto ima i S478 ploca sa PCIe-om!

Vrh Dno