Šta je novo?

Sta ocekivati od internet provajdera u buducnosti

Slazem se. Samo si zaboravio da kazes da skoro uvek postoji neka promocija kod nekog provajdera/operatera. Takodje, ako si bez ugovora, MNP nam je omogucio da lako promenimo operatera, a da zadrzimo broj. A to uvek funkcionise da dobijes mnogo bolju ponudu od trenutnog operatera.

Uostalom ne znam oko cega se vodi rasprava. Ponuda Telekoma je sasvim ok u odnosu na ono pre sto su nudili. Ja samo kazem da ovde nista nije revolucionarno, niti ce da podstakne recimo kablovske provajdere da nesto bitnije menjaju. Meni ovde deluje da ce jedino mozda orion da nesto menja u svojoj bundle usluzi (internet + iptv + voip) kako bi se izjednacio sa Telekomom. I mozda ostali adsl provajderi ponude malo bolje uslove i akcije (slicnu ovoj Beotelovoj). i to je to.

Poslednja izmena:
Mislim da je Nothingman u pravu, slicnog sam misljenja sve to relativno moze da se dobije za iste pare ili cak manje ukoliko vam ne treba 500 za pozive i 500 za poruke, ja realno posaljem dve poruke mesecno, ali recimo moj brat posalje sigurno 500+, zato ne mozete tako da pricate jer nase potrebe nisu iste mislim potrebe svih nas kome odgovara odgovara kome ne i cao svako zna za sebe sta mu je najbolje , ja realno nikada nebih ovo potpisao nekome se cini recimo da je VRH ponuda i to je to.

Poslednja izmena:
Ako meni pises ja imam brzi net nemam adsl vec kablovski.

Pa bar 6 meseci godisnje Telekom ima neku akciju. Zar postoji veliki broj gradova u kojima je Telekom jedini adsl provajder (da nema bar jos neki drugi)?

Ja placam recimo kablovsku 800 kod pttkds-a i internet 3 Mb/s 1600. Nemam drugi izbor bar jos neko vreme. kad vidim sta za te pare dobijaju ljudi kod sbb-a i ostalih kablara mene dusa zaboli.

Danas su bili kod mene u zgradi predstavnici firme Targo telekom, za koju sam tada prvi put cuo. Na nekim forumima, posle pretrage, pise da je Targo isto sto u Nuba. Moguce da je to tacno, posto su mi i oni potvrdili da je opticka mreza koja je postavljena pripada njima, a po informacijama sa neta, iza njih stoje slovenacki biznismeni. Ono sto nude je analogna i digitalna televizija, fiksna telefonija i internet. Uz to sto ce im najslabija brzina neta biti 10 mb/s, a sve to po "bezobrazno" niskim cenama. Optika ce ici do svakog stana, a dalje koaksijalcem. Meni se cini da ce ovo biti bolja ponuda od bilo cega u Srbiji, ali trebalo bi da me kontaktiraju pocetkom sledece nedelje, pa cemo da vidimo sta i kako. Moj problem je sto je moj kucni savet vec potpisao ugovor sa Orionom, koji je vec postavio sanduk za DSLAM u podrum, ali ovi iz Targa kazu da ne moze Orion da koristi njihovu opticku mrezu. U svakom slucaju sto vise konkurencije , to bolje. Izgleda mi da vreme brzog a jeftinog interneta konacno dolazi u Srbiju.

Danas su bili kod mene u zgradi predstavnici firme Targo telekom, za koju sam tada prvi put cuo. Na nekim forumima, posle pretrage, pise da je Targo isto sto u Nuba. Moguce da je to tacno, posto su mi i oni potvrdili da je opticka mreza koja je postavljena pripada njima, a po informacijama sa neta, iza njih stoje slovenacki biznismeni. Ono sto nude je analogna i digitalna televizija, fiksna telefonija i internet. Uz to sto ce im najslabija brzina neta biti 10 mb/s, a sve to po "bezobrazno" niskim cenama. Optika ce ici do svakog stana, a dalje koaksijalcem. Meni se cini da ce ovo biti bolja ponuda od bilo cega u Srbiji, ali trebalo bi da me kontaktiraju pocetkom sledece nedelje, pa cemo da vidimo sta i kako. Moj problem je sto je moj kucni savet vec potpisao ugovor sa Orionom, koji je vec postavio sanduk za DSLAM u podrum, ali ovi iz Targa kazu da ne moze Orion da koristi njihovu opticku mrezu. U svakom slucaju sto vise konkurencije , to bolje. Izgleda mi da vreme brzog a jeftinog interneta konacno dolazi u Srbiju.

Ako nije problem u kom si delu grada,da znam da li da ih ocekujem:d ...i koje su to "bezobrazne niske"cene,moze neka informacija vise

Poslednja izmena:
Ako nije problem u kom si delu grada,da znam da li da ih ocekujem:d ...i koje su to "bezobrazne niske"cene,moze neka informacija vise
Ja sam u bloku 21, to je preko puta Hajata. Koliko vidim, oni su opticku mrezu postavili po celom Novom Beogradu, mozda i sire. I da, rekli su da sa uslugom pocinju u martu-aprilu.

EDIT: Sto se tice cena, jos uvek ne znam nista precizno. To da ce biti bezobrazno dobra ponuda, to mi je rekao jedan od njih. Trebalo bi da me pozovu sledece nedelje, pa cu znati vise.

Poslednja izmena:
Ja sam u bloku 21, to je preko puta Hajata. Koliko vidim, oni su opticku mrezu postavili po celom Novom Beogradu, mozda i sire. I da, rekli su da sa uslugom pocinju u martu-aprilu.

EDIT: Sto se tice cena, jos uvek ne znam nista precizno. To da ce biti bezobrazno dobra ponuda, to mi je rekao jedan od njih. Trebalo bi da me pozovu sledece nedelje, pa cu znati vise.

To komsija :0 takva vest mi je trebala ...da se konacno oslobodim onog pilicarskog kRadijus Vektor-a

Targo telekom definitivno jeste NUBA- provereno na sajtu APR-a...

Zanima me samo koje su sve BG opstine pokrivene njihovom mrezom.....

Poslednja izmena:
Hoce li kopati do svake zgrade ??

Kako ne mogu naci neki info za Targo Telekom, hoce li oni samo u BG nuditi usluge (sto ostavlja isuvise prostora za Telekom i SBB d ai dalje divlajju sa cenama) ili ce biti pokriveni i drugi gradovi? Sto se tice mreze optike koju je Nuba postavila ima ih od Bugarske do Madjarske.

Nema druge nego zvati Nubu... Pitanje da li ce hteti da se izlanu nesto vise od uobicajenih fraza- uskoro, samo sto nije, nesto nevidjeno do sada u Srbiji itd ali probacu...

ako kopaju, treba ce im 10 god. da pokriju 50% Srbije, ako idi s krova na krov kao SBB mogli bi za 2-3 godine...
ili neka wireless tehnologija ali tesko jersu sve manje vise trube

Za moj ukus previse informacija na jednom mestu:)

Ocekujem da ce biti kao u Engleskoj i nekim evropskim drzavama.
Takozvani fair play koriscenje neta. Onog momenta kada ustanove da je protok prevelik za licne potrebe,
pozovu te i kazu da im doneses modem, jer raskidaju ugovor. Znaci nema besomucnog downloada, nazalost.
Kolega je bio prosle godine u Londonu kod brata i kada je hteo da skine film, ovaj je skocio na njega u fazonu ,
da li je ovaj lud ?!

Tom logikom ne bi bilo seedera uopste iz engleske i sad-a...a ima ih kolko hoces :p

Ma price za malu decu. FUP je mnogo povoljniji, mozes da skines brdo filmova u HD ali ne neograniceno. Mislim da je neki prosek da za paket koji kosta oko 25 e FUP granica oko 150 GB.

Vrh Dno