Šta je novo?

Sta ocekivati od internet provajdera u buducnosti

Pa Bosna je ispod nas samo zato sto je Telekom kupio Telekom Srpske(pa pusta fibere i po Bosni)

u dve najgore zemlje na balkanu uvukla se najgora firma za te poslove :D

u ns-u se polako nazire plan informatike. pokrili su par delova grada sa hot spotovima i net radi jako dobro, probao sam par puta. optiku još uvek postavljaju tamo gde mogu i gde im telekom dozvoljava. sve je to od novca koji su dobili kada je prodat nis. samo se nadam da nisu sve potrošili pa da opet ne stanu sa radom na triple play usluzi. bila bi dobra fora da za koju godinu puste net+iptv+telefon preko te svoje optike u NS-u.

Poslednja izmena:
Bosna nije samo RS.
Prijatelj je u distriktu Brcko i tamo drzi HT "Mostar". Dobio je adsl pre mene, bio je u startu brzi i jeftiniji. Problem je bio sto su se tek od skora pojavili Flat paketi kod njih, inace su bili ograniceni u Gb. Pre prelaska na Flat, bio je na 10Gb i dosta su veliki penali za prekoracenje.
pozz

Kazu da u novom ugovoru kod PTT-a stoji :

"Ugovor se zakljucuje na 12 meseci sa mogucnoscu produzenja. Ukoliko se ne otkaze 30 (trideset) dana pre isteka Ugovora, Ugovor se automatski produzava na dodatnih 12 meseci, pod uslovima iz clana 6 stav 2 ovog ugovora".
Clan 6 stav 2 Ugovora glasi:
"Po isteku roka od 12 meseci iz stava 1 ovog clana, korisnik usluge placa naknadu za koriscenje usluge iz clana 3 ovog ugovora u skladu sa vazecim cenovnikom PTT Internet usluga Davaoca usluge".

Sta reci ako je ovo istina (zasto bi covek iznosio lazi)..??
Taman covek pomisli idu bolji dani za nas (korisnike usluga),oni (davaoci )odmah smisljaju kako da nas zaj...(ugovor 12 meseci +12 meseci (ako se ne setis 30 dana pre isteka))...Sto znaci da 3 meseca gratis kod EUneta uopste nije losa ponuda???..ili da ostanem kod Beotela 6 meseci na 24 meseca ...
Ja sam mislio preci kod PTT-a (sad se razmisljam).
Izgleda da mi je Telekom neizbezan,kao sto je svima nama neizbezno da se nadamo (ali samo nadamo )nekom osetnijem boljitku.

Reminder je odlicnan izum, ima ga skoro svaki mobilni, koristan je i kod rodjendana ukucana i familije i spasava te nepotrebnog ribanja kako si zaboravio neciji rodjendan. Godisnjice, vazni datumi itd. pomaze kod svega pa i kod toga da se setis mesec dana ranije da odjavis to ******.

Reminder je odlicnan izum, ima ga skoro svaki mobilni, koristan je i kod rodjendana ukucana i familije i spasava te nepotrebnog ribanja kako si zaboravio neciji rodjendan. Godisnjice, vazni datumi itd. pomaze kod svega pa i kod toga da se setis mesec dana ranije da odjavis to ******.

Da u pravu si,ali koliko nas ce da uradi tako nesto?Hocu da kazem igra se prljavo(jako)...postali su gori neko banke (udjes i ne mozes da izadjes(ako ne koristis "Reminder"))

To ti govorim jer trenutno placam (penale )beotelu 3 meseca po isteku ugovora ne mogu da raskinem tj.ne mogu da uzmem MIK.Kod njih je politika da Mik mozes dobiti samo ako zatrazis 5 dana pre isteka ugovora ili tekuceg meseca (posto su prepaid).Prvi put nisam znao pa sam trazio MIK 3 dana pre isteka.ONDA UPLATIM JOS JEDAN MESEC i odem na teren (vratim se 30.06).Pa uplatim i za jul(sad razmisljam da zrtvujem 15 dana i trazim mik na vreme inace.......(mada ocekujem neku zvrcku...

251027193027417415824100.jpg

Ovako to izgleda u Rumuniji, svaka bandera je ovakva ili jos gora. Eto zasto je brz net u Rumuna :d

Ajd dodji kod mene na Zvezdaru pa da vidis kako izgleda izdrzljiva bandera sa svim mogucim kablovina nakacenim na istu.

Da u pravu si,ali koliko nas ce da uradi tako nesto?Hocu da kazem igra se prljavo(jako)...postali su gori neko banke (udjes i ne mozes da izadjes(ako ne koristis "Reminder"))

Neznam zasto je to prljava igra... SBB to radi odavno samo sto daju 2 nedelje otkazni rok... pa smo svi sklopili ugovor kod njih. PTT ti daje mesec dana fore da najavis odlazak. SBB to cak ni ne stoji u ugovoru. Ako pitate call centar reci ce vam da morate da se najavite 2 nedelje ranije da raskinete. Svaki provajder gleda da se nekako ogradi, na neki nacin.

Neznam zasto je to prljava igra... SBB to radi odavno samo sto daju 2 nedelje otkazni rok... pa smo svi sklopili ugovor kod njih. PTT ti daje mesec dana fore da najavis odlazak. SBB to cak ni ne stoji u ugovoru. Ako pitate call centar reci ce vam da morate da se najavite 2 nedelje ranije da raskinete. Svaki provajder gleda da se nekako ogradi, na neki nacin.

Da ,ali da li ti SBB automatski produzava jos 12 meseci,bez pogodnosti(zbog kojih si potpisao).To je problem po meni.Ako ti produzi na neodredjeno OK,ali jos 12 meseci(automatski)+puna cena paketa?????(nije li to malo FUJJJ???)

Da ,ali da li ti SBB automatski produzava jos 12 meseci,bez pogodnosti(zbog kojih si potpisao).To je problem po meni.Ako ti produzi na neodredjeno OK,ali jos 12 meseci(automatski)+puna cena paketa?????(nije li to malo FUJJJ???)

SBB produzava na sledecih 12 meseci ... :smash:

Zasto je fuj?
I ti kao fizicko lice imas prava da da napises kakav god hoces ugovor,niko ne tera nikog da ga potpise zar ne?
Po meni je fer ponuda.
Ubedljivo najpovoljniji net u Srbiji,meni je danas Orion hteo da uvali 4Mb/s za ~2.200,00 din,a iyboxovao sam ovo:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?229973-Orion-Telekom&p=2611758&viewfull=1#post2611758
e to je fuuuj...

Napisi na A4 format crvenim markerom datum,zalepis ga na zid iznad monitora i sigurno ces se setiti posle 11 meseca...

A ja ocekujem od nasih provajdera ovo do kraja godine:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?262029-PTT-ADSL-50&p=2600592&viewfull=1#post2600592

sto naravno nece biti... a ja se tu natezem ceo dan za 4Mb/s za iste pare... uzas....

Poslednja izmena:
ADSL – još povoljniji Click paketi!

Prijavite se za Open ADSL u promotivnom periodu od 1. juna do 15. jula i otkrijte sve čari i prednosti Interneta po najpovoljnijim uslovima do sada!

Izaberite Click brzinu prema Vašoj meri i za vreme trajanja ugovorne obaveze od 12 meseci pretplatu ćete plaćati upola manje u odnosu na standardnu cenu pretplate za odabrani Click paket.

Pretražujte Internet opuštenije, povežite se sa svim prijateljima i poslovnim saradnicima i postanite i Vi deo velike internet zajednice.

Prijavite se na 9818, online ili u najbližoj poslovnici.

Prijavite se!

Telekom Srbija zadržava pravo izmene uslova ove ADSL promocije, čijim se početkom završavaju sve prethodne.

Koji *****i covece drugi put smanjuju vreme ze akciju...eto sta mozemo ocekivati od njih ...

Koliko ja vidim, najpovoljniji net trenutno ima IKOM. Kablovska + internet 3mbps koji radi odnicno za 1650 dinara. Odnosno 3mbps za 800 dinara :D

Ljudi pa samo PTT trenutno nudi nesto zbog cega vredi uzimati MIK....svi se stisliiiiiii strasnooo????? Da li je pred buru ili....?

Ahahahah ! Bura... Kako da ne :)

Ahahahah ! Bura... Kako da ne :)

U pravu si telekom je pokupio mnogo novih sa akcijom 50%,tako da sad nece ni mesec da casti... Oni cute, ostali nemaju kome da uzimaju korisnike ,tako da do nove godine tesko sta moze da se promeni na bolje.Ko je uhvatio neki popust uhvatio je jer su se svi operateri ucutali ko p.....

Zar Radujko ne rece da im je ratel stopirao akciju?

A ratel je primio naredjenje direktno od malih zelenih ... A moze biti da su ipak zuti ... Ko zna ?

Evo probudio se preposteni eunet ,pa mu nije jasno sto su svi 3x jeftiniji od njih????

http://www.eunet.rs/adsl-opis-servisa

mislim krajnje je vreme da nesto urade(mada i sa ovim popustom paketi od 6,8 i 16 Mb su skuplji nego kod nekih bez akcije)...

Odgovor na temu bi bio "Nista dobro ",bar ne toliko,dobro koliko bi mi zeleli,a zasluzujemo mnogo vise ...poslednje ponude telekoma govore da da su se nakupili na 50% akciji i sad lagano nude ugovor na 24 meseca za slabije uslove....tuzno...

Sreca da sam presao na ptt inace da sam jos cekao????

Poslednja izmena:
iskreno cim mi istekne ugovor selim se sa telekoma, ukljucujuci adsl i mob.

Dakle, mozda se nesto promeni od nove godine ?

Evo necega,ne znam dal je bilo negde...
Nuba Invest, u Srbiji, gradi optičku mrežu, koja će građanima obezbediti višestruko brži, kvalitetniji i pouzdaniji pristup Internetu.

Trenutni kapaciteti naše zemlje su znatno skromniji, od onih koje razvija ova kompanija - rekao je generalni direktor kompanije Nuba Invest Rasto Tomažič

Optička mreža će se sastojati od optičkih kablova kapaciteta od 72 do 144 vlakana, koji sadrže do 40 kanala. Svaki optički kabl održava protok od 10 do 40 Gb/s, po jednom kanalu. U slučaju da se ukaže potreba za eventualnim novim radovima i širenjem kapaciteta, duž čitave mreže postavljaju se rezervne cevi i kablovska okna koja omogućavaju jednostavan pristup.

Optički kablovi su najbolje rešenje: oni omogućavaju najsavremeniji i najbrži način protoka signala, koji prenosi veliku količinu informacija. Veza optičkim kablom je najsigurnija, u odnosu na alternative: ona je imuna na električne smetnje, vodu ili visoke temperature.

Mreža kompanije Nuba Invest pokriće celu Srbiju i sve tranzitne pravce. Pored ove, Nuba razvija i optičku metro mrežu u Beogradu, koja pokriva 95 procenata celokupne urbane površine grada. Na taj način, gradska uprava i kompanije imaće na raspolaganju brži i pouzdaniji Internet, namenjen protoku velike količine podataka.
preuzeto sa sajta http://www.nubainvest.com/

Kakvi su Vaši komentari i mišljenje o ovome?

Nešto se šuška da će recimo pristup internetu od 20Mb/s koštati oko 10eura, a televizija sa oko 90ak kanala isto toliko i da će recimo doplata za HBO paket i slične kanale biti oko 3 eura, ali da će moći da je koriste korisnici koji imaju digitalne tjunere. takodje se priča da će priključak na ovu mrežu biti besplatan i da uključuje 50 metara kabla.

E sad koliko sam ja razumeo ova firma radi samo kablovsku infrastrukturu i da je posle iznajmljuju internet i tv operaterima....

Trenutno zvuci nestvarno ali nase je da se nadamo ...

Nerealno dobre :)

Vrh Dno