Šta je novo?

Sta mislite za moj score ???

M3

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
690
Evo konacne konfiguracije:
Maticna : Epox 8RDA+
Graficka : Sapphire 9600XT 256MB
Procesor : Barton 2800+ ( hladi TT Volcano 12)
Memorija : 512MB Kingston-400Mhz
Evo i konacnih rezultata :

http://community.webshots.com/photo/136993524/136994042cGZzzK

http://community.webshots.com/photo/136993524/136994631ivyLXE

http://community.webshots.com/photo/136993524/136995206SgKctX

http://community.webshots.com/photo/136993524/136995793rLmCxf

http://community.webshots.com/photo/136993524/136996302NdQmdp

p.s. Da naglasim da ovo nije max iz moje masine !!! ;)
PoZ... :cigar:

Par pitanjaca:
-----------------------------------
1. Kako to mislis: NIJE MAX ???
Sta mislis sledece da uradis, da dignes voltazu procesora na 3V? :D

2. Na kojem taktu ti prolazi Prime95?

3. Koliko dugo mozes da izdrzis u sobi pored TT12 na 6000rpm? :D
Pitam, jer ga i sam imam i drzim ga na 3000rpm!

A sad malo da podjeb**am! :D
1. Secem glavu ako ti na ovoj voltazi prodje CPU Burn 10min, a da ne spuca masinu ili spali nesto! :smoke:

2. Malo si se zeznuo kod snimka za temperaturu!
Temperatura cipseta moze da bude tako niska (21C) samo jako kratko vreme po ukljucivanju kompa i to ako je vrlo hladno u sobi! Nemo' da varas! :mad:

p.s. Ja se bas ne bih zezao sa tolikom voltazom! Ubices ga k'o zeca !!! :D

ma može taj procesor opušteno do 3 giga,samo još malo napona da se doda ,a i grafička ima rezerve snage....

Ma koje 3 giga sa TT12,i dje ce napon preko 2.1?I to je dosta,ali nema govora o spaljivanju.(temp je ok ali se ne bih zakleo da bi prosao CpuBurn i Prime95(najvise sat vremena)

Moze jos da se izvuce iz CPU i iz graficke !!!
Nego necu ja da se raspravljam sa vama , pitao sam jeli za sad ok score ?

M3 je napisao(la):
Moze jos da se izvuce iz CPU i iz graficke !!!
Nego necu ja da se raspravljam sa vama , pitao sam jeli za sad ok score ?
Slabo je to!
Hmm, sta si ocekivao da ti kazemo? Potsetio si me na cini mi se Vocka iz nekog threada, kad rece da je to ona prica "tata vidi kako ja skacem na glavu" :d Evo ja se prijavljujem da te prvi potapsem po ramenu :D
Za kraj, NHF. Cepaj samo i uzivaj, ionako mi ostali nemamo nista od toga sto tebi radi brze komp, vec samo ti.
Dobronameran pozdrav :wave:

1. Nisi mi odgovorio na pitanja!
U principu, ako ne zelis, ni ne moras, ali kako onda mislis da neko ceni tvoje rezultate?

2. Ajd', majke ti, da vidim da izvuces jos iz tog procesora! Da si mogao vise, postovao bi, tako da...bolje da cutim...ali vuces me za jezik :D

evo ja smem da se kladim u hektar gibanice da može na 3 giga da ide,samo ploča mora da ima opciju povećavanja napona do 3V,logično je li 3ghz=3V,a ne bi bilo loše i kad bi kuler mogao da se zavrti na desetak tisuća obrtaja(tisuću gore-dole),mislim može da koristi=>ne šteti...hihi

Jel' si ti LUUUUUD ???????????????? :zgran:

Ili si samo zaboravio smajlije? :D

Floyd je napisao(la):
evo ja smem da se kladim u hektar gibanice da može na 3 giga da ide,samo ploča mora da ima opciju povećavanja napona do 3V,logično je li 3ghz=3V,a ne bi bilo loše i kad bi kuler mogao da se zavrti na desetak tisuća obrtaja(tisuću gore-dole),mislim može da koristi=>ne šteti...hihi

Nije losa ideja. Evo bas sad modujem plocu i dovodim direkt 12V iz napajanja na CPU. Ima da leti na 12GHz.
A ima i usisivaca da rasturim pa da napravim ladjenje nevidjeno. :D :D :D :D :D :D :D

beba si stojcha,ja sam doveo iz štekera 220V direktno u ploču(modovan konektor na ploči,naravno),ali nisam imao adekvatno hlađenje tako da mi nije uspelo da mi cpu proradi na logičnih 220ghz !!! ostvario sam manje nego polovičan uspeh-cpu mi sada radi samo na 100ghz,kažem samo jer znam da mu to nije krajnji domet,ali za koji dan mi stiže isporuka iz utve(dobijam dva propelera pa ću da ih stavim da duvaju sa dve strane hladnjaka).Onda su mi komšije jedina prepreka do top skora(kažu da dopire nesnosna buka iz mog stana,meni ne smeta jer nosim slušalice),doduše imam ga i sada ali baš hoću da dam zadaću za sva vremena...

:bottle: :p :D :d :banana: :party: ,) :beat:
ovo je za one koji ne kapiraju da se zezam...izgleda da mora da ide smajli i kod ovakvih apsurda.

Moj komentar je napisan uglavnom zbog tvog prvog posta, a drugi je i shvacen kao zezancija!

p.s. Ne mogu da sanjam sta neko misli! Ima nas svakakvih!

Delija je napisao(la):
Par pitanjaca:
1. Kako to mislis: NIJE MAX ???
Sta mislis sledece da uradis, da dignes voltazu procesora na 3V? :D

2. Na kojem taktu ti prolazi Prime95?

3. Koliko dugo mozes da izdrzis u sobi pored TT12 na 6000rpm? :D
Pitam, jer ga i sam imam i drzim ga na 3000rpm!

A sad malo da podjeb**am! :D
1. Secem glavu ako ti na ovoj voltazi prodje CPU Burn 10min, a da ne spuca masinu ili spali nesto! :smoke:

2. Malo si se zeznuo kod snimka za temperaturu!

Temperatura cipseta moze da bude tako niska (21C) samo jako kratko vreme po ukljucivanju kompa i to ako je vrlo hladno u sobi! Nemo' da varas! :mad:

p.s. Ja se bas ne bih zezao sa tolikom voltazom! Ubices ga k'o zeca !!! :D
Rekao sam da za sad nije max iz moje masine posto cu za mesec dana ako bog da da kupim vodeno hladjenje,temperatura je ovolika kolika je posro je izmjerena posle svih testova...
Sto se tice buke meni ne smeta u masini je jos 4 dodatna kulera pa vi vidite !!!
Ljudi jos jedanput ja nemam namjeru da se nikome pravdam,iznio sam grafove sa temperaturu,3DMark2001-03 kolk kartice i ne znam sto treba vise? ,)
Za sad toliko...poz.. :mad:

Poslednja izmena od urednika:
Sta ima da se pravdas vidis da se sale, rezultati su ti dobri, pazljivo samo sa naponom ne dizi vise da ne bi bilo :mad: Dobro dosao u svet overclokera :p

Floyd je napisao(la):
Slusaj za gabanicu cu ja to da uradim :) Modovacu sve zivo al nemoj da ne bude hektar gibanice inace :smackbum: i to samo da bude vruca non stop !

Kokos-e, ajde cisto posto se ti bavis klokovanjem mnogo duze od nas!
Koje su sanse da temperatura cipseta posle vise od 10min rada bude 21C. Meni je pri samom ulasku u Win, znaci max 1min posle ukljucenja 24C, dok je temp harda 16C, znaci 'ladno je u sobi! Trenutno mi je 34C u leru, ista ploca 218x11=2400MHz, 1.568V na cipsetu, 1.85 na procesoru (nebitno).

E da, kad sam vec tu, koja im je to fora sa 8RDA+ 1.6V pa 1.8V za cipset (na drugom mi se odmah spuca windows, ni ne udje). Za koj' ***** nisu stavili 1.7V kao na Abitu? Pih!

Delija je napisao(la):
Koje su sanse da temperatura cipseta posle vise od 10min rada bude 21C. Meni je pri samom ulasku u Win, znaci max 1min posle ukljucenja 24C, dok je temp harda 16C, znaci 'ladno je u sobi! Trenutno mi je 34C u leru, ista ploca 218x11=2400MHz, 1.568V na cipsetu, 1.85 na procesoru (nebitno).
Nikakve ali je velika sansa da se ne ocitava temperatura cipseta kako treba,a ako se hladi van standardnim metodama moguce je svasta.

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):

E da, kad sam vec tu, koja im je to fora sa 8RDA+ 1.6V pa 1.8V za cipset (na drugom mi se odmah spuca windows, ni ne udje). Za koj' ***** nisu stavili 1.7V kao na Abitu? Pih!
Bilo je par puta spomenuto na forumu da system temp nije chipset temp.
A da je screenshot uzet odmah po paljenju kompa - jeste. Pa nema sanse da cpu bude 50C na tolikoj voltazi

Mladen je napisao(la):
A da je screenshot uzet odmah po paljenju kompa - jeste. Pa nema sanse da cpu bude 50C na tolikoj voltazi

Na toj voltaži i tom clocku se prži na više od 80C. Kad bi imao ploču koja meri temp preko termalne diode samog procesora garant bi pokazao preko 80C ako ne i svih 90C.

Kokos je napisao(la):
Slusaj za gabanicu cu ja to da uradim :) Modovacu sve zivo al nemoj da ne bude hektar gibanice inace :smackbum: i to samo da bude vruca non stop !
da,da,ali bez vapochilla i bilo kakvog obliga tečnog hlađenja(kućište i ventilatori,ajde dobro-mogu i ladnjaci)......hihi

Mladen je napisao(la):
Dobro kad ti kazes :sceptic:
Pa covjece nemam razloga da lazem,posto sam otvorio ovaj topik cisto radi rada da cujem vase misljenje o mojoj masini .....
Reko sam TEMPERATURA JE IZMJERENA ODMA NAKON ZAVRSENIH TESTOVA A TESTIRAO SAM GA MINIMUM 3 SATA !!!!
TO MOZE DA POTVRDI I W12 KOJI JE SAMNOM RADIO O/C !!!
I da napomenem u kucistu mi se jos nalazi 4 ventilatora 80x80...
Ma kome se ja ovdje pravdam nije mi jasno :wall:

Poslednja izmena:
JA TVRDIM DA TO NIJE MOGUCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I kladim se da ce to da kaze svako sa ovog foruma ko se iole malo razume u materiju!
Ovo vazi za temp. i ta 3h "testiranja", rezultate ti niko ne spori!
Ako 3h poteras Prime95 ili CPU Burn na toj voltazi, sa vazdusnim hladjenjem, skidam ti kapu!!! (podseticu te da imam isti kuler!)

p.s. Jedino kako je moguce, je da ti nisu ispravne temp sonde, kako kaze i Kokos!

Prime95 sa potjerao oko ne sjecam se 45min i nije mi se resetovalo,mada je temperatura bila znatno visa,oko 55-56 ..nisam ga mogao vise pustiti jer nisam mogao vise cekati!!!
A za CPU Burn,njega nisam ni probao posto sam gledao da procesori cak izgore posle izvjesnog vremena , tako da se ne usudjujem...
p.s. sada dolazi ljeto tako da cu spustiti ovaj klok CPU zbog vrucina koje ovamo u Podgoricu idu i do 50 stepeni !!!

Evo i mog rezultata
20031.jpg

Da chujem Kokose... :bottle:

Sa kojom masinom?
Postavi grafove isto kao ja pa da vidimo!!!

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
Evo i mog rezultata

Da cujem Kokose :bottle:
Ma nemoj me teras da ubacujem 9600 Se za vas mi je i to dosta :guitar:

Poslednja izmena:
Mashina je Epox 8RDA+
Barton 2500+
TT Xaser III
1024 Mb PQI DDR400
Saphire Radeon 9800PRO
BOX Cooler