Šta je novo?

Sta mislite za moj score ???

mitnick je napisao(la):
Mashina je Epox 8RDA+
Barton 2500+
TT Xaser III
1024 Mb PQI DDR400
Saphire Radeon 9800PRO
BOX Cooler
E pa sa tom masinom nemoj ni da se javljas ispod 7 i kusur markova, pokrij se usima sad :p

mitnick je napisao(la):
Mashina je Epox 8RDA+
Barton 2500+
TT Xaser III
1024 Mb PQI DDR400
Saphire Radeon 9800PRO
BOX Cooler

Ahahahahahahaha :D :D :D

Cuti bre vuno i stvarno se pokrij ushima ,,:)

Bojane, woono, u tome i jeste fora...Makina je default! - ziv bio...

mitnick je napisao(la):
Mashina je Epox 8RDA+
Barton 2500+
TT Xaser III
1024 Mb PQI DDR400
Saphire Radeon 9800PRO
BOX Cooler

Meni to izgleda kao da si je downclockovao ;)
Znas li ti da namestis komp uopste ? :)

Poslednja izmena:
U cemu je poenta onda bacati pare za 9800pro i drzati sve na default-u?
A i tako ti je smesno mali rezultat!

Ma jok bre, default, chekam neko zahebanije hladjenje...

Mislis leto! :D

Delija je napisao(la):
U cemu je poenta onda bacati pare za 9800pro i drzati sve na default-u?
A i tako ti je smesno mali rezultat!

Dobro bre, josh cesh da se naljutish na mene shto mi je mashina josh na default-u :bottle:

Nekada davno kad sam imao 9800 pro to je ovako izgledalo

Score: 7712

Date: 2003-11-01
CPU: Intel Pentium 4 3902 MHz
GPU: ATI RADEON 9800 PRO
527 MHz / 405 MHz
Res: 1024x768@32 bit
Active

Published

Delete

Dynamic Compare URL

Compare URL: http://service.futuremark.com/compare?2k3=1509322

mitnick je napisao(la):
Dobro bre, josh cesh da se naljutish na mene shto mi je mashina josh na default-u :bottle:
Ma ne ljuti se on nego hoce da kaze da ti je neko prodao 9600 xt i nalepio nalepnicu 9800 pro, pa si ti ubedjen da imas 9800 pro a nemas :)

Poslednja izmena:
Kokos je napisao(la):
Ma ne ljuti se on nego hoce da kaze da ti je neko prodao 9600 xt i nalepio nalepnicu 9800 pro, pa si ti ubedjen da imas 9800 pro a nemas :)

Ju, vidi stvarno....
:wall: :wall: :wall:
heheheheh

mitnick je napisao(la):
Mashina je Epox 8RDA+
Barton 2500+
TT Xaser III
1024 Mb PQI DDR400
Saphire Radeon 9800PRO
BOX Cooler
Od svih komponenata, najbitnija stavka za O/C ti je taj Xaser III... :d:d

Misli da ti je skor ok, jednako mislim da je i OC vise nego ok, jedina stvar koja nije ok je CPU temp. Imam nesto bolji kuler od tebe( slk 900a i tornado 92mm)
i masinu koja je klokovana kao tvoja u kucistu chieftec toweru sa 4 osmice i sto je jos bitnije barton mobile procesorom i mogu da garantujem da posle prime-a nema ni teoretske sanse sa TT12 i na 15k obrtaja da ga drzi na 49. Toliko

A da otvorimo sobu Defaulting & nonmoding :d ili jos jace neotpaking & bulking computers & components :p

Sutra postujem skor neukljucenog compa i ocekujem preko 19000 grama na 3DKantar PRO (skinuto sa sajta www.tezga na pijaci.co selj. :d

:d:d:d

NTMcse je napisao(la):
Misli da ti je skor ok, jednako mislim da je i OC vise nego ok, jedina stvar koja nije ok je CPU temp. Imam nesto bolji kuler od tebe( slk 900a i tornado 92mm)
i masinu koja je klokovana kao tvoja u kucistu chieftec toweru sa 4 osmice i sto je jos bitnije barton mobile procesorom i mogu da garantujem da posle prime-a nema ni teoretske sanse sa TT12 i na 15k obrtaja da ga drzi na 49. Toliko
Napisao sam da mi posle Pime-a ide temp. znatno vise 56-58 stepeni ako me sjecanje dobro sluzi!!!
Prosao je prime 45 min bez resetovanja , dalje ga nisam vise testirao posto minje bilo muka!!! :eyebrows:
PoZ... :bottle:

Poslednja izmena:
Sve jedno!
Temperatura cipseta ne moze da bude 21C!

Nego cega je?

Kako god, ne moze da bude tako mala, jer mi je pod prstima proslo bar 10 konfiguracija sa EPOX 8RDA+ plocom, sto overklokovanih, sto ne, i NI NA JEDNOJ nije posle 10-ak minuta rada bila niza od 25C! O Prime-u da i ne pricamo!

Eee qq mene skim se ja raspravljam....
Pa i logicno da mi i sistem temperatura skoci posle prime-a (e sad ne znam kolika je bila da me ubijes)posto kazem ti temp. procesora mi je posle 45 min.(bez resetovanja) isla maksimum do 58 stepeni koliko me sjecenje dobro sluzi...
A ove gore navedene temperature su posle 3DMarka 2001-03 odma izmjerene, a temp. posle prime-a nisam mjerio !!!

Poslednja izmena:
Da si 100% iskren, ne bi ni bilo rasprave! :D

Kljucna temperatura (system), za koju sam se ja zalepio :), ima veze sa opterecenjem procesora, ali ne za vise od 5C. Jednostavno, ako ti je ispravna temp. sonda, ne verujem ti da si taj shot napravio posle 3D Marka, vec odmah po ukljucenju kompa i ulasku u WinXP. Prosto kao pasulj! :D

p.s. Mozes i da trazis od moderatora da naprave poll, pa da vidis koliko ti ljudi veruje za datu informaciju!

p.s.s. Sto se tice rezultata u 3DMarku, svaka cast, to ti niko ne spori!

AAAAAAA vala ste me nacerali opet cu ovih dana da izmjerim temperaturu,mora da sam se zeznuo posto sam radio testove kazem vam puna 3 sata pa nisam stavio pravu temperatutu...
Probacu ponovo pa cu da vam kazem...mada cisto sumnjam ;)
PoZ...

Vidim da se ovde pričaju svakave stvari oko temperatura procesora pa nije zgoreg da ponovovi još jednom.

Sve ove temperature koje ste naveli su totalno irelevantne ako ne definišete vrstu senzora koju poseduje vaša ploča. Npr. Abit KD7e ima dva senzora za merenje temp. procesora.

Jedan je klasičan čini mi se winbond-ov senzor koji se ugrađuje u većinu ploča i koji pomoću diode, "jezička" ili "kuglice" koja se nalazi u sredini socketa meri praktično temperaturu na poleđini procesora.

Drugi senzor LM90 meri temperaturu proceosora pomoću termalne diode koja je sastavni deo procesora.

To praktično znači da će razlika između ove dve temperature uvek postojati nekad u manjoj nekad u većoj meri sobzriom na inplementirani tip prvog senzora (dioda, "kuglica" ili "jezičak"). Međutim jasno je jedno da će temperatura na poleđini procesora UVEK biti manja od temperature koja je u jezgru proceora i koju pokazuje LM90 senzor!

Odatle dolaze tolike razlike u temperaturi između dva ista procesora koji u realnim uslovima (sobnoj temperaturi i npr. otvorenom kućištu i prosečnom cooleru, i ako uzmemo grešku koju prave same ploče) ne bi trebali nikako extremno da se razlikuju.

Evo npr. trenutne moje temperature sa otvorenim kućištem, približno sobnoj temperaturi, bez uključenog hardwerskog hlađenja!!! procesora na Abit KD7E ploči. Procesor XP1700+ @ 2255Mhz 1.675v cooler Spire FridgeRock:

Winbond: 46,5C
LM90 : 57C

Sad zamislite da je neko u ovom thradu (a verovatno je bilo takvih) očitao stanje LM senzora, a neko Winbond-a. I posle LM-aš hoće da skoči sa zgrade što mu je temp 10.5C veća :D, a u stvari su to iste temperature očitane različitim senzorima!

Neke ploče imaju senzor u obliku "kuglice" koji relativno sporije reaguje na naglu promenu temperatura u odnosu na senzore u obliku jezička, a posebno u odnosu na termalnu diodu u samom procesoru. Povrh svega toga "kuglica" ili "jezičak" mogu uopšte da ne dodiruju donji deo procesora pa se onda praktično meri temperatura vazduha između socketa i procesora. To je slučaj sa Chanitech AJA2 pločom koja laže za bar 6C u odnosu na ploče na kojima "kuglica" naleže direktno na procesor.

PS: Moj procesor sa LM senzorom i max opterećenju i nešto višoj voltaži radi bez problema na 70C i više (maximalna izmerana je 78C) dok winbond pokazuje oko 58-59C.

1. Kako citas temperaturu sa LM90 senzora?

2. Zato sam i pomenuo da sam imao dosta iskustva sa 8RDA+ plocama (imam ih i sam 2 komada: rev1.1 i rev2.2 - prakticno ista merenja), koja je i ovde u centru paznje, pa bi rezultati trebali da su priblizni!

Nazad
Vrh Dno