Šta je novo?

Sta mislite o ovome

koji su to bolidi u ITMu. Naravno da ih imaju na lageru kada nisu nista prodali i nece po tim sumanutim cenama. Sada, za te pare, mozes u Engleskoj, koja je takodje sumanuta sa cenama, da kupis Pioneer 5090, dakle poslednju generaciju Kuro televizora i to u 50 incnoj verziji, koja kod nas kosta oko 270.000 RSD.
Po ovim cenama, ja nikada kod nas ne bih kupio Pioneer-a, iako je najbolji. Na zalost, kod nas nema konkurencije i to cini svoje.
Jos jedan primer, Pioneer 6090 je u Megastoresu kostao do pre mesec dana 475.000. Sada ovaj TV kosta 650.000 dinara. Dakle, 40% povecanja cene, a zbog cega. Oni su pri uvozu racunali kurs od 85 (ovo znam jer radim sa ITM-om), dakle na kursnim razlikama su izgubili oko 10%. Cemu onda povecanje od 40%. I tako dalje da ne nabrajam. U svakom slucaju, 4280 je najbolja 42 koja postoji na trzistu iako je stari model.

Pa sta cete, takva nam je drzava, mala konkurencija i slaba traznja za ovakvim stvarima dovode do toga da i cena bude "odgovarajuca".

Ja sam razmisljao da uvezem 6090 iz Amerike, ali sam shvatio da je to tezak posao, ako ni zbog cega drugog, onda samo zbog cinjenice da moze da se desi da je tv defektan, a onda bi bio problem vratiti ga nazad.

Prosto je nerealno tako nesto narucivati da dodje i da se nadas da ce raditi bez greske

Nazad
Vrh Dno