Šta je novo?

Sta izmeniti, dodati?

Evo na brzaka - fontovi u headeru i footeru mi se ne svidjaju.
Pocetna - egazela online katalog da bude button bolje - adria gorup auto, facebook, like i follow rasporediti spacing da idu do kraja desno. Proizvodjace na hover da se pojavi boja.
Novosti - napraviti thumbove za video umesto da ucita youtube direktno, vec napraviti na popup da ucitava prilikom klika a thumb povuci image sa yt ( za popup upotrebis lightbox ili sta vec sa galerije).
Kontakt - lokacije poravnati levo tako da su u ravni sa ovim brojevima gore i da budu na istom razmaku od ivice kao desno. Ne znam takodje sto logoe nikako da mi ucita (grbove gradova) i sto su toliko providni. Dobro bi bilo da smislis nekako da ubacis mapu za svaku lokaciju - mozda klikom na lokaciju da se otvara strana sa ovim infom za lokaciju kao i google mapom sa ucrtanom lokacijom.

Eto to bi bilo ukratko :)

Ikone brendova> kad predjes misem da budu u boji
Dole sve sivo>zasto?
PDFovi, koji su totalno nebitni, na udarnom mestu, skoro>bezvze...
Jezik-language>zar je toliko bitno?
....
izgleda bas lose, najiskrenije, pogledaj neke slicne sajtove, stavi se u poziciju kupca koji prelece sa sajta na sajt i ostaje okjo 5sec, ako mu nista ne privuce paznju, ovo je bezlicno bez sadrzaja, teme, ideje, nista, kao generic najjeftiniji sajt.
...

Zastareo dizajn ali 'ajde.

HTML kod ti je los.
Meta description si stavio pogresne navodnike pa ti je taj ceo deo "pokvaren".
Sve <br /> si pogresno napisao (stavio si </br>)

Dizajnerski, lose i nepregledno. Igrom slucaja sam otkrio da je moguce kliknuti na neki od brendova, a onda kada sam kliknuo nemam pojma gde sam se nasao i kako da se vratim nazad. Nisi ispostovao nijedno pravilo tipografije, pa tako neke stranice nemaju naslove (od H1 do H4 recimo) vec su naslovi neki <span> ili <p> elementi.

Prodajni objekti - neintuitvno, kako mislis da dobijem informaciju ako, na primer, na brzaka otvorim sajt preko telefona?

Kod - katastrofa. Pun je inline CSS stilova kojima tu nije mesto, imas gomilu neispravnog HTML koda, to mora obavezno da se popravi.

Sveukupno - sedi, jedan.

Meni je previse ukocen i isto tako nekako zastarjelo izgleda. Navigacija mi se nikako ne svidja kad je na vrhu page-a, jer se gubi iz vida, uglavnom. Reklama sa strane odvlaci pogled sa sadrzaja, koji je ionako dosta nepregledno organizovan. Boje se ne uklapaju za auto sajt, prije za neki sajt sa namjestajem ili slicno. Font je takodje sitan, a slike u sadrzaju preogromne, to mora da se izbalansira malo. Uglavnom to je par stvar iz mog dizajnerskog ugla, sto se tice koda, nisam toliko strucan. Dosta krtike od svakog ponaosob , ali to je u neku ruku i dobra stvar, probaj to shvatiti na taj nacin..

Hvala ljudi na izdvojenom vremenu. Ajmo onda redom. Koje tacke bi valjalo prvo ispraviti? Najvise me interesuju greske u kodovima. Neispravan kod me interesuje. Hvala unapred!

Zasto mi ne valjaju meta tagovi kada svugde na netu pise tako? Sa duplim navodnikom.

Ne mogu ti reci sa strane koda sta je lose jer se ne bavim time ali vizuelno prezentacija ostavlja utisak neozbiljnosti i nedostatka kreativnosti i ideje. Greh je da ostavis ljudima ovako nesto, bolje kao vecina "web dizajnera" prekopiraj/ukradi neciji dizajn , jos ces i nauciti nesto.

Poslednja izmena:
Ne mogu ti reci sa strane koda sta je lose jer se ne bavim time ali vizuelno prezentacija ostavlja utisak neozbiljnosti i nedostatka kreativnosti i ideje. Greh je da ostavis ljudima ovako nesto, bolje kao vecina "web dizajnera" prekopiraj/ukradi neciji dizajn , jos ces i nauciti nesto.

Ma ne treba kopirati, pa prodavati. Ako ce vec kopirati neka to radi dok vjezba i kad se dovoljno nakrade da zna nesto sam uraditi, neka onda prodaje. Ionako je vrijeme kada ima vise web dizajnera nego posjetilaca sajta..

Ma ne treba kopirati, pa prodavati. Ako ce vec kopirati neka to radi dok vjezba i kad se dovoljno nakrade da zna nesto sam uraditi, neka onda prodaje. Ionako je vrijeme kada ima vise web dizajnera nego posjetilaca sajta..

Sad je kasno vec posto je uzeo posao i "zavrsio", sta ce da im kaze "Cekajte da naucim pa cu zavrsiti"...

Zasto mi ne valjaju meta tagovi kada svugde na netu pise tako? Sa duplim navodnikom.

Дупли наводник би био ””ово””

Наводници су ”ово”

Апострофи су ’ово’

Или ти на US keyboard layout "navodnici" ili 'apostrofi'

Нигде у HTML се не користе апострофи приликом одређивања атрибута одређеног елемента.
Дакле, исправно:
Kod:
<div class="some-name">some text</div>

Неисправно:
Kod:
<div class='some-name'>some text</div>

Неисправно:
Kod:
<div class=''some-name''>some text</div>
Ово изнад су по 2 апострофа.

Poslednja izmena:
gggggggggg.jpg

A nesto ovako? Kako vam se sad cini? Jos uvek je u fazi izrade, ali imao sam ovakvu neku zamisao.

Poslednja izmena:
Sta je razlika, drugacija navigacija i jednako losa organizacija i problematicna tipografija? Mislim da treba da malo koncept.

Pogledajte prilog 128730

A nesto ovako? Kako vam se sad cini? Jos uvek je u fazi izrade, ali imao sam ovakvu neku zamisao.

Ne bih da te previse dekuraziram, pogotovo ako si pocetnik u poslu, ali ovo izgleda kao da je dizajnirao neko ko je juce poceo da se bavi web-om. Za pocetak ti predlazem da gledas malo sajtove slicne tematike, kopiras neke stvari i usvajas resenja za koja vidis da su dobra. Kada budem imao vise vremena mogao bih ti stavku po stavku preci sta sve ne valja na tom sajtu ali manje vise svaki element je na ovaj ili onaj nacin promasen. tesko je ista i reci kada ni osnovnu stvar kao sto je line height za main text nisi sredio. Bacio sam oko i na kod, jos je gori od dizajna (absolute pozicioniranje elemenata ti je ogroman no no), uzmi neku knjigu bas pocetnicku i iscitaj od stranice do stranice (Zeldman, Cederholm...)

Poslednja izmena:
Daj neki primer sajta onda. Stvarno ne znam na sta mislite, kako da organizujem sajt? Sta je to toliko lose?

Koliko mogu primetiti svi sajtovi na ovu tematiku su bzv. Nema ni jedan da kazes da izgleda odlicno...bar kod nas. Strane nisam nesto nasao a ni obilazio.

Evo nekih primera sajtova koji se bave automobilskom tematikom. Ljudi ti daju savete kako treba bolje rasporediti sadrzaj, odnosno da ne bude sve tako nabacano na naslovnoj strani vec da ima nekog reda i smisla... ne mora sve da bude tu od informacija zato i postoje ostale strane ;)

http://www.1stwebdesigner.com/inspiration/automobile-websites/

Koliko mogu primetiti svi sajtovi na ovu tematiku su bzv. Nema ni jedan da kazes da izgleda odlicno...bar kod nas. Strane nisam nesto nasao a ni obilazio.

Ako ti tako kazes :D

menu.png

Vertikalno poravnanje.

typography.png

Generalno ti je tipografija katastrofalna na celom sajtu ali ovakve greske (nedostatak kontrasta, line height koji ne postoji...) su nedopustive.

slider%20shadows%20borders%20arrows.png

Strelice koje su lose pozicionirane, ispostuj svetlo, ne mozes imati 2 razlicite senke gore i dole na sajtu (izvor svetlosti je jedan), kakvi su to borderi, koja im je svrha...

social.png

Em je totalno misplaced ovaj social bar em se lome elementi.

clutter.png

Ovo je totalno cluttered, elementi su nabacani i nemaju prostora da "disu".

hover.png

Katastrofalan hover efekat, ponovo nedostatak kontrasta...

positioning.png

Gde si video da se na ovaj nacin pozicioniraju elementi na sajtu?

Rekao sam ti vec, pocetnik si, procitaj nesto od kvalitetne literature, gledaj malo tudj rad, uci pa ces napredovati. Ovo za sada je blago receno katastrofalno.

Vrh Dno