Šta je novo?

Sta i u cemu pisete ???

• Začetnik teme Začetnik teme Novice
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Novice

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2006
Poena
319
Samo se nadam da nije bilo ovako nesto i izvinjavam se ako gresim .... Trenutno malo ispitujem i isprobavam razne IDE-e i editore za html,css,php,*sql etc. i bas bih voleo da znam sta i u cemu pisete i da to bude na jednom mestu (ako vas ne mrzi ili ako nije tajna naravno 🙂 ).Probao sam Aptana Studio,Dw,,Notepad++,Programmer's Notepad 2,Eclipse,PSPad,NuSphere PhpED .... Design okruzenja i sam coding mi je nekako najlepshi u Dw ali idem ka tome da se to promeni 🙂 Ako imate nesto posebno da istaknete kod svog omiljenog okruzenja za rad - tim bolje :wave:

E ovako, meni je najbolji editor (koda) M$ Visual studio, ali mi se ne svidja kao IDE. Previse se pravi pametan. A i radi samo pod windowsom, tako da otpada.
Sto se tice IDE-a, kad sam radio javu odusevljavao me Eclipse, jedino sto je prespor... Probao sam ga kasnije i za c++, ali sam na kraju odustao.
Trenutno radim C++ (Qt) i koristim joe editor i Qt designer.
Znam da ce mnogima biti cudno, ali nekako mi je najudobniji, posto cesto koristim rad sa vise prozora (split window) i makroe, ne treba mi mis, pa kucam brze. U njemu kucam i php/html i ostalo sto mi zatreba...

Ja za PHP koristim Zend studio. Mana mu je sto on nema design okruzenje zato sto je prvenstveno namenjen za PHP ali mozes editovati i sve ostalo css,html itd... Sto se tice ostalih editora probao sam pa resenja (PHP Designer,PHP Edit ...) i meni je nekako najbolji ovaj. Ima sve sto ti terba bez obzira da li pises jednu skriptu ili pravis neko komplikovano resenje.

Sto se tice sql za to mi je najbolji SQL Front. Mali lagan i sve ima u njemu (barem sto meni treba)...

Tako da sumnjam da ces naci idealan all-in-one program i za dizajn i za PHP. Ja koristim DW za dizajn, Zend za PHP i SQL Front za MySQL.

Dreamweaver za sve - PHP, HTML, CSS. Ponekad kad me mrzi da otvaram Dw, na brzaka nešto odradim u notepadu. Imam dva neka koja koristim Notepad 2 i Notepad++, oba besplatna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno