sasa022
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 14.11.2004
- Poena
- 1,125
Naime zrtve su SD kartice koje su napale "neidentifikovane napasti i pojele slike".
Na kompjuterima "na kojima su se dogodili incidenti" nije bilo pouzdane AV zastite.
U prvom slucaju,licno sam pobrisao fajl naziv_foldera.exe misleci da je u pitanju jos jedan u nizu bezveznih crva/trojanaca.
Pri ukljucivanju na drugi komp - fotografije su nestale bez traga,a Kaspersky Internet Security nije nista prijavio.
( srecom postojao je bacup )
Drugi slucaj - Avast je "nesto obrisao" ( nisam bio prisutan,a izvestaji su pobrisani ) i fotografije su nestale.
U ovom slucaju Magic Recovery Pro i ZAR nisu nista pronasli.
Ponovno pronalazenje i vracanje mi nije uspelo ni sa jednim od programa pomocu kojih sam vracao fotografije sa po par puta formatiranih i u medjuvremenu koriscenih SD kartica.
O kakvoj se "napasti" radi i da li postoji nacin da se fotografije povrate ?
Na koji nacin tako uspesno redovnom procedurom obrisati fles memoriju ?
Na kompjuterima "na kojima su se dogodili incidenti" nije bilo pouzdane AV zastite.
U prvom slucaju,licno sam pobrisao fajl naziv_foldera.exe misleci da je u pitanju jos jedan u nizu bezveznih crva/trojanaca.
Pri ukljucivanju na drugi komp - fotografije su nestale bez traga,a Kaspersky Internet Security nije nista prijavio.
( srecom postojao je bacup )
Drugi slucaj - Avast je "nesto obrisao" ( nisam bio prisutan,a izvestaji su pobrisani ) i fotografije su nestale.
U ovom slucaju Magic Recovery Pro i ZAR nisu nista pronasli.
Ponovno pronalazenje i vracanje mi nije uspelo ni sa jednim od programa pomocu kojih sam vracao fotografije sa po par puta formatiranih i u medjuvremenu koriscenih SD kartica.
O kakvoj se "napasti" radi i da li postoji nacin da se fotografije povrate ?
Na koji nacin tako uspesno redovnom procedurom obrisati fles memoriju ?