Šta je novo?

sta bi valjalo nauciti?

:D Neka hvala, ne bih bas toliko da zalazim u to! :)

Definitivno Java! Odlucio sam!
Sad me interesuje, sta mi treba za ucenje, tj. preporuke za neku literaturu (za pocetnike) i koji program trebam da skinem za vezbanje uz tu knjigu!:type:

Bilo je nekoliko tema sa pricom o knjigama, ja bih ti eventualno preporucio recimo head first java, stvarno imam lepo iskustvo sa njihovim knjigama, a sto se tice razvojnog okruzenja svakako eclipse ili netbeans.

Iskreno nemas potrebe da ucis pascal danas, ja sam svojevremno ucio cobol i fortran 77, sem sto sam na njima naucio neke osnove ne vidim razlog zasto bi ih neko ucio danas, posebno kao prvi jezik.

Predlog je java, za pocetak, .net ce ti leci ko budali samar :d, nakon toga... ukoliko ti zatreba.

Ukoliko postoji i literatura na srpskom za koju kazete da valja, stavite i to!

nemoj... ako se vec bavis time engleski je obavezan... batali programiranje i uci jezik prvo ako ne znas...

Evo imam i ja jedno ili dva pitanja. Koliko se razlikuju object C i C++? Da li je lako preci sa jednog na drugi? Ucio bih object C pre svega zbog programiranja za iPhone i iPad, a na faksu se uci C++, da li ce da dolazi do neke zbrke ako se istovremeno radi i sa jednim i sa drugim? Mozete li da mi preporucite neki dobar tutorial ili knjigu za object c? Hvala.

Evo ti iz licnog iskustva. Na faxu sam prvo dobro naucio C, dobro kolko se to moze za godinu dana studiranja, pa smo presli na C++ bez problema, cak mi je C++ bio i dosta interesantiji. Ima razlike naravno, ali brzo udjes u fazon. Danas da me neko pita da sastavim nastavni program, sigurno bi prvo ubacio malo C, pa posle C++.

iSubscriber nije pitao za C nego za objective C koji je ipak malo drugačiji. :)

@iSubscriber: Neće ti doći do nikakve zbrke u glavi. Rade ljudi sa mnogo više programskih jezika odjednom pa im ništa ne fali. :)

Nauci da programiras, u smislu da ti jezik nije bitan, vec da razmisljas kao programer i da tako resavas probleme. Znaci algoritme, strukture, objektno orjentisano programiranje, proceduralno programiranje... Kada savladas sve to lepo i dodjes na jedan nivo razmisjanja, jezik ti uopste nije bitan. Svaki savladas za dan/dva uz dokumentaciju koje je prepun internet.. :)

Ok, pogledacu malo te knjige pa cu videti!
Hvala!

One word: Intro to Algorithms ;) .

Nazad
Vrh Dno