Vladd je napisao(la):AMD ponekad pruzi puno zadovoljstva svojim "fanovima", ali se istorija T-Bread-a 1700 slabo ponavlja.
Tacno tako. Evo ga sad ovde jedan Venice, opasan je... mozda se ponovi da saljem one slicice iz CrystalCPUID-a gde se racuna i O/C procenat (ono gde mi je za 1700+ svojevremeno pisalo 79% :d:d:d)Milan je napisao(la):Pa i nije bash. Svaka verzija A64 procesora je imala neku OC seriju, u stvari to traje josh od Palomina. Ja sa winijem imam 700mhz-a vise na default voltazi....budio se i na 2.9ghz ali je to bilo kratkog daha sa stock kulerom. Ovi Venice procesori su josh bolji tako da se istorija ipak ponavlja...na svu srecu
![]()
Marti Misterija je napisao(la):Auuuu Kiblaaaa... kakva strucna, temeljna i nadasve precizna testiranja ste obavili. Svaka cast na tome. Progledah, hvala![]()
audiofreak je napisao(la):"....Careful attention to circuit design, a hallmark of the Hudson design team, allowed them to run the CPU at higher speeds, even though the micro-architecture was fairly similar to other RISC chips. In comparison, the less expensive Intel Pentium ran at 66MHz when it was launched the following spring."
Ja vec u ponedeljak hitam da kupim Pentijum.Marti Misterija je napisao(la):Auuuu Kiblaaaa... kakva strucna, temeljna i nadasve precizna testiranja ste obavili. Svaka cast na tome. Progledah, hvala![]()
Milan je napisao(la):Pa i nije bash. Svaka verzija A64 procesora je imala neku OC seriju, u stvari to traje josh od Palomina. Ja sa winijem imam 700mhz-a vise na default voltazi....budio se i na 2.9ghz ali je to bilo kratkog daha sa stock kulerom. Ovi Venice procesori su josh bolji tako da se istorija ipak ponavlja...na svu srecu
![]()
Srecko31 je napisao(la):Pouzdanost i brzina nisu uporedivi pojmovi. Mislim da to malo više para vredi mnogo više pouzdanosti....
Tvoje reci...AMD ponekad pruzi puno zadovoljstva svojim "fanovima", ali se istorija T-Bread-a 1700 slabo ponavlja.Vladd je napisao(la):Pa opet si se "spotakao" na priccu. Kakve veze sada ima OC?
A ti kao ne znas sta znaciVladd je napisao(la):I sta znaci "budio" se na 2,9. To je kao u pecanju riba "udarac". Jako cimnulo i nista![]()
Naravno, sem u jednom slucaju i to naravno sa AMD-om i T`bredomVladd je napisao(la):Prica se o "kolicini zadovoljstva" za date parice. A uvek je vazilo sto visse € to visse muzike (i bolji OC).
Palomino uopste nije bio losh za OC, mada je on i na default brijao one nesrecne Willamette (ako sam pogodio naziv) sa SDRAM memorijom :d.Vladd je napisao(la):A taj "Palomino" je bass bio....Nisam ni paznju obratio na istog. I tualatin ga je drao, a ne PIII na magistrali 133. I kada je bio uspessan OC, to je kilavo radilo ( ni OC nije pomagao). Sa T-Bredom je druga pricca. Tu je i proc leteo, i magistrala, lutka jedna.
Slazem se...Vladd je napisao(la):64 bita je nova, druga pricca. Tu bi sve "letelo" i bez OC-a, da su ga ispratile aplikacije. A ovako nas zamajavaju, da im sto duze placamo zastarele tehnologije i finansiramo "razvoj". Pa nije dzabe Bili najbogatiji na planeti. "Igara" za sve, hleba ima.
Ako u "masovne" procesore ne ubrajas FX-ove i PIV EE i sl. i tu se slazem.Vladd je napisao(la):Alfa je bila pet puta skuplja kada se pojavila od Intela (tada je AMD stidljivo pravio periferije i pokoji procesor-za Intela). Da je dozivela masovnu produkciju, ovi sadasnji "krsevi" ne bi ni postojali.
A umesala se trgovina, politika...
Tako da za "malo pare" tesko da ce biti dobre zabave. Razlike u ceni "masovnih" procesora, za po kucci, su mnogo manje nego nekada. Drama je vecca kod hardova, kuccista, napajanja, monitora, a narocito kod grafickih kartica.
Poz.
alan ford je napisao(la):Dali je neko citao tekst intel forever iz novembarskog broja sveta kompjutera 2003 u tom tekstu je jedan novinar koji je 5 godina razmisljao o amd procesorima i sta je to ti procesori nude doneo zanimljiv zakljucak koji glasi " amd vlada intel je treca liga" evo jos nekih zanimljivih tvrdnji koje je izneo " sotona nije imao puno posla amd konfiguracije su proizvodile sasvim dovoljno gneva, nesrece ruznih reci i pocupane kose. Interesantana je njegova tvrdnja da su mu se bez obzira na vrstu maticne ploce, memorije ili operativni sistem koji je instalirao na amd konfiguraciju svaki dan desavale na kompjuteru neke gluposti nezamislive na intel konfiguraciji, plavi ekrani , igre koje izlecu u windows, satelitske kartice koje nerade cd koji pukne pri snimanju jednom reci razni problemi koji su nezamislivi na intel konfiguracijuna. Zadniji pasus otprilike glasi samo napred slobodno kupite amd ja cu uvek biti tu davam naplatim nadogradnju na intel. Mene zanima sta mislite o tim tvrdnjama i dali su tacne. Napominjem da to nisu moje tvrdnje nego sam ih procitao u nasem najtiraznijem kompjuterskom casopisu ciji novinari su dosli do njih posle 5 godina razmisljanja i eksperimentisanja na sebi i drugima.
Vidi sinko alane, da ti grunf nesto objasni, posto vidi das' odskora ovde. Miodrag Kuzmanovic aka Kuzma, "novinar" uvazenog SK je ovde vise puta ispricana prica. Pozivati se na skoro dve godine star "clanak" gorespomenutog predstavlja mazohizam meni stran. Ajde da batalimo pricu o MK i SK, AMD vs. Intel itd, na to se loze samo deca i poneki, opet, gorespomenuti.alan ford je napisao(la):Sumanuti nisi pazivljo procitao tekst koji sam napisao amd se rusi prema njegovom iskustvu bez obzira na to koju maticnu plocu i memoriju koristio. Ja takodje negovorim o konfiguracijama koje je sastavio neki pocetnik nego o tome da covek koji se profesionalno bavi kompjuterima i razume se u njih posle 5 godina i 2 500 sastavljenih konfiguracija nije bez obzira na to koju maticnu plocu koristio uspeo da napravi amd konfiguraciju koja se po stabilnosti moze meriti sa intelovom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari