S.V.E.T.A.
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.07.2007
- Poena
- 319
Interesuje me sta je trenutno bolje od ove dve varijante diskova za OS?
Pozdrav i hvala.
Pozdrav i hvala.
Intel and Micron have a history of pushing the state-of-the-art in flash storage -- their joint venture IMFT was responsible for the first sub-40nm NAND flash and bringing it to production -- and it looks they've done it again: IMFT is now sampling two-bits-per-cell 25nm NAND, which will eventually push prices down and capacities up when volume production begins in Q2. We'll have to see how pricing works out -- 25nm is something like twice the storage density per dollar, so we're hopeful -- but at the very least Intel's third-gen X25-M will come in 160GB, 320GB, and 600GB sizes when it launches in Q4 using these new chips. Yeah, we're going to want one. AnandTech has the full breakdown, hit the read link for more.
Ma nije toliko bitan kapacitet nego cena. Ne znam kome bi uopste trebalo peko 200gb za sistemsku particiju a kontam da je i 128gb sasvim dovoljno za 80% korisnika...
Ma nije toliko bitan kapacitet nego cena. Ne znam kome bi uopste trebalo peko 200gb za sistemsku particiju a kontam da je i 128gb sasvim dovoljno za 80% korisnika...
Meni Kingston od 40GB savršeno završava posao.
Win7 + gomila aplikacija + XP virtuelna mašina (za VirtualBox), sve to nije ni 20GB. (igre ne igram)
Neces ni sam OCZom (i ostalima) koji koriste Indilinx kontroler - moze kao i na Intelu da se pokrene manualni TRIM iz WinXP/V/7 - pa se performanse koje degradiraju (dosta sporo kod Intela) vracaju na prvobitni nivo.
Kod ostalih jeftinijih to zadovoljstvo je prebacis sve sa SSDa, ispises ga sa sve nulama preko secureERASEa (format ne pomaze) i vratis sve. Tako je za sada videcemo sta nam novo dolazi od kontrolera u buducnosti
Zivece klasicni hdd-ovi jos dugo, jer rastu velicine filmova-igara-programa, tako da ce ssd biti samo ya sistem bar jos 3-4 godine,po meni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari