marko_n
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.02.2006
- Poena
- 380
Ja sam kupio Kingston 40GB, on je (nesrećno) označen kao V-Series, mada je realno brži od svih V-Series SSD-ova koji imaju JMicron kontroler i Tošibine NAND čipove, dok ovaj mali Kingston ima Intelov kontroler druge generacije i Intelove NAND čipove u 34nm. Njegov rezultat je prikazan na slici. Mislim da više nikad ne bih mogao da se vratim nazad i da za sistemski disk koristim mehanički disk. Na stranu ove sintetičke brojke, ceo sistem radi lepše, življe, tečnije i pri tom se disk ne čuje.
Čak i njegov (jadan) sekvencijalni write od 40MB/s se u realnom radu sistema ne oseti, čak ni pri instalacijama kada se najviše i vrši upis, čak sve ide osetno brže nego sa mehaničkim diskom.
Eh, da, zagrevanje... mali kingston je jednako hladan kada radi i kada ne radi, znači čak nije ni mlak, zagrevanje gotovo da ne postoji!
a sa SSD-om očekujem drastičan pad zagrevanja, a isto tako i drastičan porast performansi.
Eh, da, zagrevanje... mali kingston je jednako hladan kada radi i kada ne radi, znači čak nije ni mlak, zagrevanje gotovo da ne postoji!
Prilozi
Poslednja izmena: