srbans je napisao(la):
Sve linkove sto sam citirao je iz prostog razloga da se razjasni razlika izmedju testiranja u lab-u/marketinga i krajnjeg korisnickog iskustva, posto ja preferiram ovo drugo a taj review-link dosta toga potvrdjuje posto moze da se procita "izmedju redova"(licno misljenje). Pa znas i sam kako marketing radi (ogradjuje se) u vezi specifikacije pojedinog hardvera.
...
Evo sta covek iz teh. podrske kaze (spojio sam dva citata u jedan, najbitnije)
...
Kolega vidra je dobio odlicne rezultate zato sto (vec) ima 100% istestiran FW od strane Mushkina pa je verovatno isti ubacen u ssd non deluxe i lepo sljaka, a sa druge strane kolega Dimco nema bolji nego privremeno "osakacen" FW (citat gore potvrdjuje) dok se strogo ne istestira update FW-a (sa razlicitim hw-om ili sl.) koji ce pruziti pune performanse deluxe verzije.
Ako si se nameracio na deluxe, sacekaj malo da izbace oficijalni FW. Cenim da ce performanse biti vrhunske.
ne znam... cini mi se da se "sporimo" oko necega sto je sasvim jasno. vidrini rezultati su po meni jako dobri, prihvatam mala odstupanja od onih sa sajta koji su "up to", a to sto ih je on dobio na non-lab/marketing masini, samo potvrdjuje da ipak velikih odstupanja u praksi ne moze biti.
dalje... stvarno mi nije jasno gde si ti ovde procitao da ce se neki fw strogo testirati i da de-lux verzija ima osakacen fw.
kako ja razumem text koji navodis - mushkin odustaje od prodaje dve linije proizvoda sa razlicitim fw-om i odlucuje da nadalje gura samo de-lux verziju, a da svima koji su kupili onu predjasnju (znaci, non de-lux) izvrsi "besplatan" update fw-a. dakle, prema tom textu, trebalo bi da bude upravo suprotno od onoga kako ti tumacis - dimco bi vec morao imati
"uncapped firmware (Sandforce claims 30k IOPS, its actually a bit higher)" verziju koja ce se nadalje davati svima (njegov disk se sa tim karakteristikama i prodaje i za njega se i ne pominje besplatan upgrade), a vidra onu "losiju" (logicno, jer je prodaja njegove verzije obustavljena, a mushkin poziva kupce te verzije na free fw update).
nikakav fw update za de-lux nije u najavi, niti ce ga uopste biti, jer (kako je i objasnjeno)-"It is not possible for the user to upgrade to the uncapped firmware". ono cega ce biti je update za crippled-capped fw, za one koji su kupili non de-lux version i ne zele da ga salju nazad mushkinu na doradu.
naravno, komentar sam dao iskljucivo na text koji si citirao i ogradjujem se u tom pogledu, jer sam mushkin-forum i druge postove nisam pratio.
-----------------------------------------------
da ne bildujem postove - nadam se da se vidra i dimco ne ljute sto ih pominjemo u postovima, tako samo lakse nazivamo razlicite verzije. nije u pitanju nikakva provokacija 
p.s. ako je odgovor MushkinSean-a precizan u vezi problema koje gigabyte ploca ima sa biosom, a na pitanje koje postavlja Dimco (zasto mi ne funkcionise smart za ssd)-onda vec dolazimo na polje problematicne mb.