Šta je novo?

SSD-HDD: Win 7 bootloader problem

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Imam jednu konfu sa SSD i HDD u njoj.
Problem je bootloader,koji se nalazi na HDD,koji bih da prebacim u drugu masinu kao sistemski...
Secam se da sam pokusavao da ga prebacim na SSD,ali bezuspesno sa klasicnim metodama...

Sta mogu jos pokusati?

Kojim "klasicnim metodama" si pokusavao? Vidi moju staru temu, da li ti nesto odatle pomaze.

Sunce ti,totalno zaboravih na Hirens... hvala za tip,pokusacu sa njim...

Macrium Reflect rescue disk/USB ima mogućnost takve popravke.

Cak ni sa Hirens nisam uspeo i naletim na nekom forumu da je neki lik odradio po sledecem redosledu i upalilo i kod mene,sve ostale metode su bile bezuspesne:

Prvo bilo kojim alatom (Hirens,Win recovery) odraditi check disk
Onda u Win recovery (System Recovery options) preko konzole:
bootrec /scanos - izbaci da nema win instalacije iako je ima
bootrec /rebuildbcd - takodje kaze nema os
bootrec /fixmbr - kao sve ok
bootrec /fixboot - kao sve ok

(Ako se ovde odradi restart,izbacice da nema bootabilnog diska,gde sam i ja gresio)

Vratiti se na System Recovery options i pokrenuti Startup Repair,trebalo mu oko 20 sec da odradi ( u log fajlu ispise da je mbr ostecen i da nema boot managera i da je popravio),restartovao i sve ok...

Fora je da sam sve ovo i ja odradio ali ili delimicno ili drugacijim redosledom ali bezuspesno...

Poslednja izmena:
Ja sam uspeo da rešim samo sa clean instal windows-a na ssd-u, a prethodno sam formatirao hdd na kome je bila boot particija sa instalacionim diskom. Potom otkacio hdd, instalirao ponovo sistem na ssd, zakacio hdd.

Ne kažem da je to jedino rešenje, ali je meni bilo najlakše.

Poslednja izmena:
Jesi ispratio onu "moju" temu, deluje mi da je to manje-vise identican problem. Easy BCD is the key.

Ilke: zamalo i kod mene ali me mrzelo da sve reinstaliram ponovo...

Jerry: bcd kod mene nije upalio...

Nazad
Vrh Dno