Šta je novo?

Sramotno reklamiranje domacih firmi

Poslednja izmena od urednika:
@DukeOfSerbia
neam pojma valjda svetska finansijska kriza :D
@ShangTsung
spomenuo sam alienware u prethodnom postu (tj pretproslom :D ), a ovaj koji si quote-ovao je bio namenjen random firmama na zapadu , a ne alienware-u ...
A i da dam te pare znao bi da sam uzeo najkvalitetniju stvar koja trenutno postoji i pokazivao svima koliki mi je e-p*nis (jer takve masine samo za to i sluze imo)
jer znam da me ne bi zeznuli dok bi za te pare kod nas ti uvalili komp sa 2 tone beskorisnih stvari (iako bi dao veliku kolicinu novca sklopili bi konfiguraciju na kojoj bi garantujem 1/2 vrednosti stavili sebi u dzep)
Naravno da cu da zameram nasim lopovima koji ce da zarade minimum 1/3 vrednosti krs kompa nego kada bi za te iste pare kupio bilogde u svetu (ponovo bez "nove evrope" jelte :D )

@ Owerburn

Al si nasao sveze izdanje :D

@ zdravko
Ovo za kuciste mi je promaklo :wall: to stvarno drasticno menja ovu moju racunicu. Na Pakomovom sajtu za taj model sto ide u kompletu sa Vistom stoji da je kuciste Cooler Master Midi Elite 332 420W. Videli i oni da je ono bilo slabo.

Sada sam jos ubedjeniji da ga nece dati po toj ceni.

Poslednja izmena:
U 12/2008 i 01/2009 je reklama za X4 9550 i HD4670 360E i 32990 din s tim sto ne pise izvor benchmark nego svet kompjutera...

da li zasluzuje ili ne je 2. stvar. ovaj thread sluzi da se ipak nekome skrene paznja da na nesto ne baci pare, mada je pitanje koliko su forumasi sa bencha ciljna grupa ovakvih ponuda...

ne slazem se. ovaj thread sluzi za hate, flame, pametovanje, foliranje, patkometriju i za jos mnogo sto sta sem da bude koristan.

Sasa ti je objasnio zasto nije rec o zaostalom lageru...

nismo se razumeli. verovatno ne bas najbolje sroceno sa moje strane. da pojasnim. ne mislim da firme sastavljaju iskljucivo konfiguracije od zaostalog lagera ili starog hardware-a, nego da neke starije komponente koje su im ostale nece sigurno bacati, vec se potruditi da prodaju.

jeste dvolicno ako to rade isti ljudi. ali ako ne rade onda nije.

slazem se.

govori u svoje ime. ja sve sto sam prodavao ovde sam prodao brzo i lako jer sam prodavao po korektnim cenama, na obostrano zadovoljstvo.

nisam mislio usko samo na prodaju hw-a preko bencha, vec uopsteno, na razne situacije u zivotu. ne nuzno samo na trgovinu.

Ti kad budeš shvatio da to nije konfiguracija nego gomila govana zapakovana u metalno kućište onda možeš da razumeš nekog ko se razume u HW. ;)
iz tvoje replike da se zakljuciti da si osoba koja se razume u hardware. da li bi u tom slucaju mogao da mi pomognes i sastavis neku konfiguraciju slicne/iste, ili jos bolje vece, jacine, bez oc-a, kao comtrade-ova za 21k din?

potpuno je neverovatno koliko ima ljudi sa poremecenim testom realnosti. od kuknjave zasto firme naplacuju uslugu sklapanja racunara (gde je glavni argument u stilu majstora-za-sve iliti majstora kvarise kako je to piece of cake), a na drugoj strani izjava da bez 20/30/40€ nece ni da pogledaju u cemu je kvar/problem (jer, naravno, treba ceniti svoj rad) i toga sto zla zena, robovlasnik, nece adekvatno da plati radnike (kako ako ne naplati svoju uslugu?), do neverovatnih prica kako 500/1000€/$ nista ne znaci kada je makina za patkometriju u pitanju (a ovamo linc za 20€) i one standarde, vec uveliko zamorne i dosadne, kako u komsijskom dvoristu cvece lepse mirise, trava je zelenija i fekalije manje smrde... mladost, ludost. valjda ce proci.

iz tvoje replike da se zakljuciti da si osoba koja se razume u hardware. da li bi u tom slucaju mogao da mi pomognes i sastavis neku konfiguraciju slicne/iste, ili jos bolje vece, jacine, bez oc-a, kao comtrade-ova za 21k din?

Kad budeš hteo adekvatno da me platiš za takvu uslugu onda ću da razmislim da li da ti pomažem. ;)
Ovako, što se mene tiče kupuj piece of shit i dalje ali nemoj i druge da navodiš da se umazuju u to ni krivi ni dužni. ;)
:wave:

Nashao si sjajan nachin da argumentujesh svoje tvrdnje. Treba li da budemo srecni shto nam ne naplacujesh pisanje svih svojih postova? Ti morash da budesh adekvatno placen, a kad neko drugi treba da zaradi onda je to bezobrazluk?

Pa lepo si ti to zamislio. Al opet će oni da odu u Forum Računare da dobiju na poklon "kolor štampač u boji"...

:D

HaHa. Pa kad gledam toga lazljivog lika kako kaze nesto tipa: "Jako je vazno da gledaoci odmah pozovu broj telefona..." i meni prosto dodje da okrenem broj i kupim racunar koji je x puta losiji od mog.:D

P.S. Inace, dobra tema za one koji su manji upuceni mada se tema malo razvodnjila.
Neki ljudi brkaju dve stvari a to su lazi prodavaca i potrebe ljudi za jeftinim kompom. Koliko sam ja shvatio cilj teme je da razbije lazi prodavaca. Manje iskusnim ljudima, koji se kace na fejsbuk, slusaju muziku, igraju neke sitne igrice, a ima ih puno, ce te jeftine konfiguracije veoma dobro posluziti. video sam neki komp u tim trznim centrima za 13k ako se ne varam. Kad se kupi monitor za 20k ce se dobiti racunar za ove gore pomenute namene. Ali tema ne treba da se bavi time vec obmanama prodavaca.

Poslednja izmena:
ne slazem se. ovaj thread sluzi za hate, flame, pametovanje, foliranje, patkometriju i za jos mnogo sto sta sem da bude koristan.

ok, shta ti trazish na temi za "patkometriju" ? sam takav izraz ispisan na tvom postu mi deluje kao da si kivan i gnevan na nekog, pa si ti u stvari ovde doshao da hejtujesh, jer ti se tako "dopala" tema.

ne vidim gde je tvoj problem ? ja sam josh na pochetku thread-a spomenuo firme - al ti si od gneva nekakvog prevideo pohvale, i oslonio se na kudjenje nekih firmi, kao da si im pravni zastupnik.

ne mora da se zavrce u prodaji hardvera, a to firme rade. tema sluzi da se ljudima ukaze na to koje firme su user friendly, a koje nisu.

back on track -

sad sam instalirao win drugarici (slab sam mnogo na klividz) na mashini koja je bila pominjana -

3500+
690V IGP

katastrofa! plocha je Foxconn A6VMX Micro ATX, i videh u uputstvu neshto shto me shokiralo, valjda ne znam pa sam se iznenadio - socket je 775, za semprone i athlone u toj izradi (wtf ? ) od kad T socket ima kompatibilne semprone i athlone ?

nebitno, nisam otvarao nishta, uzeh da instaliram odma win. krenulo je sve po planu (malo lagovanja u instalaciji, koja je podosta trajala u poredjenju sa ostalim win instalacijama, do chega god da je) i rekoh ja drugarici - donesi mi kutiju od PC-a. ona carica donosi - ogromnu kartonsku kutiju. ja reko - wtf ? kad ono - nema ni kutije od matichne, grafa je ionako IGP, nema nichega! ja reko - pa gde su bonus SATA kablovi, drajveri za matichnu, zvuk i chipset, gde je bre kutija od monitora ?

ova zbunjena drzi i dalje kutiju kartonsku kaze - evo je. moja faca u tom trenutku - :zgran:

dakle - sve shto vam treba skinite sa neta. i onda ja skapiram za shta tu zaista sluzi onaj 56k modem - da bi se konektovao na net preko njega, chekao 2 sata da se skine network adapter drajver sa sajta foxcon-a, onda izgasim 56k, instaliram network, i tek onda na SBB. :S:

naravno - tamo gde je drugarica kupila imaju josh bolje periferije od Pleomax-a - genius.

2Gb DDR2 NE mogu da se podese u dual channel. nisam hteo da otvorim zbog garancije, ali oni rade u single channel modu. toliko o "proizvodnji" rachunara.

poshto konfa nije iz gigatrona, a specifikacije i cena su iste u detalj, ispada da je ovo neka zajednichka akcija nekoliko radnji.

HaHa.
P.S. Inace, dobra tema za one koji su manji upuceni mada se tema malo razvodnjila.

Da bila je dobra dok nije pocelo pro*eravanje, i prica o konfama od 5k $ i koliko kradu na njima...
Ovo je srbija i retko ko moze da priusti komp od 3-5k $ i da ga koristi za zebanciju... takve masina imaju samo ljudi koji zive od kompjutera odnosno od njih zaradjuju...
Ovde bi trebalo da se raspravlja o cenama i kvalitetu "budzet" konfi...
Tacno je da je dobar deo vas pricalo da ne bi instalirali win za manje od 30e i da dodavanje ram-a kosta 10e, ili da popravku kvara HW prirode ili sklapanje konfe ne rade ispod 50e... delimicno se slazem sa vama, ali ako se dnevno proda 10 kompjutera besmosleno je da serviser ima 500e dnevnu platu, serviseri koliko sam ja upucen imaju manje vise fixnu platu tako da se ipak slazem da ako naplate 50+e za sklapanje konfe to je mnogo...
I nakraju ispade da je Alien jaci od Predatora? :-devil-:

Prilozi

• Image(287).jpg
    Image(287).jpg
    178.8 KB · Pregleda: 71
ne bih se slozio. ljudi pljuju konfe koje to zasluzuju ali i hvale one koje su dobre. to je skroz ok. ako samo 1 covek skapira da nesto (ne) treba da kupi - super :)
nismo se razumeli. verovatno ne bas najbolje sroceno sa moje strane. da pojasnim. ne mislim da firme sastavljaju iskljucivo konfiguracije od zaostalog lagera ili starog hardware-a, nego da neke starije komponente koje su im ostale nece sigurno bacati, vec se potruditi da prodaju.
naravno da ce se potruditi da ga prodaju, sigurno ga nece baciti. i u tome nema nista lose jer ja za nekoga i taj bajat HW prepuna kapa. i to je skroz ok. ono sto nekad nije ok je cena.

Nashao si sjajan nachin da argumentujesh svoje tvrdnje. Treba li da budemo srecni shto nam ne naplacujesh pisanje svih svojih postova? Ti morash da budesh adekvatno placen, a kad neko drugi treba da zaradi onda je to bezobrazluk?

Ti pošto si moderator trebalo bi da shvataš da ovo nije tema za to. ;)
Uostalom, takva možda veći i postoji.
Uostalom ponovo, svako ko lepo pita dobije lep odgovor, ko krene da se pravi pametan - zna se, to je neizbežno. :d

Ne pada mi na pamet da bilo šta naplaćujem ovde, ja sam ovde zbog i zaslugom velikodušnih ljudi i samo se trudim da odužim svoj dug.
Ako misliš da je Optirac DVD dobro rešenje, neko napajanje sa osiguračem od 8A, limarija koja se trese od ventilatora sa BOX cooler-a, neka tamo ploča koja zuji pod opterećenjem... Onda si i ti "operisan" od HW-a a možda je i to bolje nego da budeš "bolestan" kao ja pa da ti sve to smeta.
Onda mogu da te razumem kao i Dr.-a Ljudoždera. :)

P.S. Al' razumite i vi mene da mi je svašta prošlo kroz ruke i da ne mogu da gldeam 3 godine u krš monitor zbog ~5000 Dinara makar ih "skupljao" 6 meseci.
Bolje 6 meseci da gledam u loše koje već imam ili nemam uopšte nego posle 3 godine da gledam u loše.
Znači, to što se nudi, ne vredi i ako je možda jeftinije tj. na nekoj tamo akciji i sve u svemu jeste u neku ruku bezobrazno, hteli vi da prihvatite takav stav ili ne hteli.

Poslednja izmena:
Čitam ovo sve i sad, a kakva bi ova konfiguracija bila da je u nekom "normalnom" kućištu? Vidim da je najviše kritika upućeno upravo na napajanje i samo kućište, pa zbog toga i pitam.

Ne ulazim u to kakva bi bila konfa, ali kako bi prodavci, ciljnoj grupi kojoj je ova reklama namenjena, objasnili zasto je "isti" racunar kod njih za 50 evra skuplji?

Takav je sistem. Kad bi radio posteno, propao bi za mesec dana.
Zamislite postenog prodavca koji kaze, "vidite ja imam racunar, ali u prodavnici preko puta imaju bolji racunar za iste pare"? :)

Eh, ja mislim da na cak i na bench forumu postoji samo 1% ljudi koji se loze na kucista i napajanja. Sad zamislite koliko je ta cifra manja van bench zajednice...

Uostalom ponovo, svako ko lepo pita dobije lep odgovor, ko krene da se pravi pametan - zna se, to je neizbežno. :d

Pa ako te Hanibal nije lepo pitao onda ne znam kako treba da ti se obracamo? :)

Ako vec tvrdish da moze bolje, daj primer nije to recept za lek protiv raka pa da se obogatimo svi koji ga chujemo. Granica 21000 din pa da vidimo.

Elem, vecina ljudi na nashem trzishtu kupuje najjeftinije, ne best buy nego najjeftinije. Ako to nemash u ponudi, propao si jer ce neko drugi to da ponudi i oni odoshe kod njega. Ja bih prvi voleo da nije tako, sam se rukovodim drugim principima al ne mogu da ne vidim da je to chinjenichno stanje.

Ono shto pokushavamo da utvrdimo, jeste da li je neki od prodavaca obmanjivao svoje kupce (nudio skuplje neshto shto ima da se uzme i za manje pare). Druga stvar je da li prodavci nude low-low-end konfiguracije ili ne, to je stvar trzishta, bez obzira da li se to nama svidja ili ne. Ko hoce, ima para, razume se ili poznaje nekog ko se razume, naci ce best buy za sebe.

poz ;)

Zamislite postenog prodavca koji kaze, "vidite ja imam racunar, ali u prodavnici preko puta imaju bolji racunar za iste pare"? :)

veruj mi da ih ima malo ali ih ipak ima bio sam u Lithium OC House pre nove da vidim kako se cene krecu jer uzimam novi komp. kada sam procitao prodavcu sve komponente covek mi je rekao da sacekam 10 dana pa da uzmem jer ce cene pasti.
umesto da me lepo odere ko si ostali prodavci on me je jos posavetovao kako bih ustedeo 2000-3000din.

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
Zamislite postenog prodavca koji kaze, "vidite ja imam racunar, ali u prodavnici preko puta imaju bolji racunar za iste pare"?

vish...meni se to desilo kad sam kupovao HDD pre 2-3 god.Lik mi sam rekao :"ovaj hdd sto prodajem se mnogo kvari + nemamo servis u nisu nego u KG (ili gde vec) pa ti je bolje da to ne kupujes kod mene."

Upravo zbog takvog odnosa ka meni (kupcu) sam kasnije kod njega kupio par sitnica i jedno napajanje (za jednu slabiju masinu) ...a mogao sam za koj din manje u nekoj drugoj radnji.

Vrh Dno