Šta je novo?

Sramotno reklamiranje domacih firmi

^^^
izmedju redova je uvek neki tekst samo zavisi na koji nacin citaocu odgovara da ga protumaci. covek je napisao zasto i kako i to je poslovna logika kojom se rukovode nase, pa i strane, firme. a sasa je dodatno pojasnio. nikako da pricu sagledas iz ugla obicnog/prosecnog korisnika. njega ne zanima da li je memorija ova ili ona, da li se bolje klokuje ili ne, da li je na 800 ili 1066mhz, bitno mu je da na toj konfiguraciji dobro radi ono sto je njemu potrebno. btw, ja u televizoru imam dva zvucnika ali nisu stereo.

Pa pazi tacno je da se na tim flajerima moze svasta naci, ali poenta je da za klijentelu koja juri da kupi komp na rate nije bitno koja je ploca. Evo verovao ili ne moj brat je kupio isto tako neki shit uz koji dobijas mis na poklon, a ortak kupio konfu sacuvaj boze ali je "dobio i stampac" :D
Njima te konfe rade posao za koji su namenjene a to je da jure po facebooku, odigraju PES, malo xxx, malo mjuza i to je to.
Druga je prica kada ti posmatras sa tacke gledista ljudi koji poznaju hardware i kojima je bitno sve sto ide u taj komp. Evo konkretno ja planiram da kupim E7200, p5q, Kingston @1066, WD640.. i ne ocekujem da vidim tu konfu u pamfletu.
Zasto, pa zato sto ce pre da kupi neki laik komp koji ima 4 jezgra i cool rezim :D nego komp sa dva jezgra ... a to sto je razlika nebo i zemlja to je druga stvar. Poenta je prodati sto vise racunara a da pritom ne uvalis bas najgori sund (sto se opet desava).
A ono sto je najsmesnije je realnost, a to je da vecina kupaca koji kupuje na rate prvo gleda da li ima uopste neki komp za pare koji su on spremni da daju a ne koje su ,u spec.

pa ja sam lepo napisao da onaj ko se bar malo ne raspita pre kupovine i ne zasluzuje bolje.
da li zasluzuje ili ne je 2. stvar. ovaj thread sluzi da se ipak nekome skrene paznja da na nesto ne baci pare, mada je pitanje koliko su forumasi sa bencha ciljna grupa ovakvih ponuda...
naravno da i frme hoce da se oslobode zaostalog lagera i starih komponenti, nece to sigurno bacati ili poklanjati.
Sasa ti je objasnio zasto nije rec o zaostalom lageru...
sem toga, koliko puta sam na benchu procitao komentar da se nekome ko hoce da proda svoj hardware malo vise savetuje da oglas ostavi na pcberzi ili halo oglasima. sa jedne strane benchmark populacija uvaljivacu pomaze i savetuje ga i time postaje saucesnik u "zlocinu", a sa druge poziva na borbu protiv uvaljivaca i opismenjavanje it neukih. ne cini ti se da je malo dvolicno?
jeste dvolicno ako to rade isti ljudi. ali ako ne rade onda nije.
siguran sam da smo svi bar jednom bili uvaljivaci, samo kad bi ljudi vise bili iskreni pa to i priznali.
govori u svoje ime. ja sve sto sam prodavao ovde sam prodao brzo i lako jer sam prodavao po korektnim cenama, na obostrano zadovoljstvo.

Uvaljivach nikad nisam bio, a mogao sam itekako da budem.

ispravka: jesam uvalio mobilne telefone onima koji su bili uber bezobrazni u prodavnici koju su posecivali dok sam radio. mislim da se tema zvala : "iskustva sa druge strane pulta sa geekovima" ili slichno, ima moj post.

ovce jesu za shishanje, to stoji. ali nazalost - ovce u ovoj drzavi, odnosno one koje treba "oshishati" mozesh svrstati u mali broj, (bogati i neoprezni, reckess shto bi ameri rekli) a takva politika za sobom uvek povlachi kolateralnu shtetu. ne moze se zarad jednog burzuja idiJota koji ne razmishlja ojaditi josh 5 normalnih ljudi.

evo iz dva primera:

1. mamin sin, oce sve najbolje. ode u radnju. prochitao je negde da "ta i ta konfiguracija" moze sve, zavija sarme. mama ga dovodi, vadi evre nekontrolisano, i placa. te iste evre je mama zaradila tako shto u svojoj privatnoj firmi nikome nija dala pristojnu platu, da bi njen balavac mogao da igra krajzis na 4 puta skupljoj mashini od one koja mu treba zaista. "ta i ta konfiguracija" je zapravo overpriced mashina spakovana u josh lepshe pakovanje, koje bukvalno poklanja prodavcu 300 evra. E - takve treba oshishati, i takav poslodavac treba da joj uvali josh bar 10ak proizvoda (razer svetleci mishevi, USB gluposti svakakve sorte) i ja lichno to podrzavam. nemam moralnih prepreka u takvom poslovanju.

2. Tata dovodi sina, mama im radi nocnu u bolnici kao medicinska, pa nije doshla jer spava. Tata ne zna nishta o kompovima, jer radi kao vozach za *random privredu*, i vecinu vremena provodi sa ovima do njega, koji kukaju kako im je zivot tezak. on hoce svom sinu da kupi kompjuter, nadajuci se u bolju buducnost, i potencijalno samoobrazovanje svog deteta, na stranu shto ochekuje uspeh i u shkoli. zrtvovao je felnu/klimu/dugove/kumovu slavu/nov frizider jer stari ne radi - za svog sina. i sad - dodje u radnju, i prodavac mu za MNOGO vece novce da ono shto ce, sa takvim osrednjim retail konfiguracijama veoma brzo da zastari. a i u startu nije trebalo toliko da bude placeno.

Koliko znate ljudi iz primera 1, a koliko iz primera 2 ? jel treba ljude iz primera 2 da tako tretirate ? ko god da je na chelu tih firmi shto reklamirate ludilo, bes od mashine - vi ste subliminalno ojadili jednog choveka, koji ce na josh 10 strana na koje se okrene da naleti na isto ... Ok, takva je situacija, ljudi su bubashvabe planete zemlje, svi su oloshi, svi lazu (dr house TM), ali sam ja poprilichno ubedjen da u ovakvoj vrsti poslovanja nije nuzno to raditi. daj ljudima tachno ime proizvoda, daj im najbolju cenu, procuce se tvoja firma, i vecina ce kupovati kod tebe jer si jeftin i kvalitetan ...

Primer za tako neshto vec postoji - Webhouse. ne reklamiram firmu, niti imam ikakvih veza sa njima, ali ljudi upravo tako rade - daju jeftino, imaju odlichnu podrshku i ispunjenje garancije, imaju shiroku ponudu, i tachno ti nude ono za shta si doshao ... jedan od dvojice koji primaju mushterije je chak toliko fin da je mom drugaru izmenio CELU konfiguraciju koju je ovaj zamislio, ushtedeo mu 70 evra, dao mu bolju mashinu, i potroshio svojih pola sata radeci na tome. dakle - nije teshko, niti problem NE varati ljude.

Sa jedne strane svi koji tvrde da je to samo marketing i potrosacko drustvo i drze tu stranu imaju pravo.
Sa druge strane ja se licno nadam sunovratu civilizacije zasnovane na tim principima lazi i obmane i sarenila. Svaka civlizacija koja moze da natera coveka da se ponasa kao onaj i forum racunara treba da propadne.
:d

Sad malo ozbiljniji dodatak : ja licno prezirem gotovo sve domace firme, jer kad vec mogu da izdvajaju toliko za mutavi marketing, mogu da ponude i neku podrsku za svoje proizvode. Nek odu na lenovo/hp/bilo ko obiljan portale, neka vide malo sta je to sto ozbiljnu firmu cini ozbiljnom, a ne firmom kojoj 20 posto zaposlenih smislja flajere za metro i blic. I neka urade 50 puta siromasniji sajt i 5 puta losiju podrsku. I na konju smo.

Igoritza

1. Kontradiktorno i diskriminatorsko razmisljanje. Ne znam gde si i da li si jos radio pored prodavnice mobilnih, ali 100% tvrdim da nikada nisi radio nista privatno. Mislim na ozbiljan posao,
sa sve placanjem dazbina drzavi. Na kraju, ta zamisljena bogata mama mozda placa vise dazbina ovoj drzavi nego cela tvoja zgrada zajedno?

2. "mama im radi nocnu u bolnici kao medicinska". Kada bi poceo da generalizujem kao ti, verovatno bih rekao nesto u fazonu, pa i treba ih odrati, sigurno u bolnici prima mito, poklone, koverte...

Uopste, od citavog filozofiranja ostaje samo izgubljeno vreme, jer se nista nece promeniti, pa cak ni u glavama samih ucesnika u ovoj raspravi. Probaj samo da uzmes broj nakucanih karaktera koje si ostavio u jednom postu u ovoj temi, pa ih pomnozi sa brojem postova koje imas. Pa na kraju se pitaj da li si od svog tog vremena mogao da ucinis nesto korisno u zivotu umesto da filozofiras i presipas iz supljeg u prazno? Da jesi, ne bi ni otvarao ovu temu, jer bi ti zivot do sada tekao drugim tokom, a puniji iskustvom bi svakako radio nesto korisnije. Izvini unapred ako te ton ove poruke vredja, stvarno sam se trudio da te ne uvredim.

E da, ja radim sa ljudima i parama 10 godina, pa nikada (svesno) nikome nista nisam uvalio. Ko radi taj i gresi, pa se desi da bude na neciju stetu, cak nikada NIKADA nisam ciganisao ako je bilo na MOJU.

Poslednja izmena:
Ha, mislim da je tema zrela za katanče.
Neću mnogo da popujem, rećiću samo jedno (a i to nisam ja izmislio): Sve je u odnosu ponude i tražnje, kao i sveukupne situacije na tržištu (a bogami i regulisanosti samog tržišta).
Dakle, kakvo tržište, takav marketing.
Pozz

@Nervozni poshtar - nije kontradiktorno. ono shto sam ja opisao je Bahatost. ako je ta zena bruto dobra 3 miliona evra mesechno, i drzavi daje 2.96 miliona - ona je i dalje bahata. to nema veze sa njom, i sa dazbinama. kakve veze kolko ona poreza daje, ako nema kontrolu novca ?

shto se tiche generalizovanja - ti zivish verovatno na dedinju, il u nekom diplomatskom naselju, pa ti siromashna zena u srbiji deluje kao generalizovanje situacije. Jel nisi svestan da zivimo u kapitalistichkom drushtvu, gde se novac gomila kod manjine, a pritom to u srbiji ide u ekstreme ? sobizrom da si se potrudio da me ne uvredish, al si ipak izvredjao moj post, sledeci put ga bar prochitaj celog.

shto se tiche mog posta i tvoje kritike - ti si upravo uvredio svrhu foruma. ocesh da kazesh da "dugachak post znachi da ja nemam zivot" ? kako li gledash na ove shto igraju WoW, ili ostale igre ... a to da li sam ja loshe iskoristio svoje vreme, pa nisam "nishta napravio" ostavi za temu - Shta su chlanovi Benchmark foruma do sad uradili u zivotu, i shta planiraju" kad je neko napravi. Ne znam kako to ide kod tebe, ali eto, ja studiram programiranje, i kucam na tastaturi brze nego shto pricham, te mi je gorepomenuti post proizvod trominutnog vremena za PC-om, jer em brzo kucam, em umem da razmishljam 'fala bogu. tek iz tog razloga mi je tvoj komentar bizaran, kako sam ja "protracio" vreme pisajuci post ... znachi - Filipenko, SpaceMaster, Coola, i tako dalje, a ni Sasa na ovoj temi - po tvom rezonu nemaju zivot, i filozofiraju ? Uh ... i josh samo da konstatujesh da bi onda tim rezonom tvoj skoro jednako veliki odgovor meni takodje pao pod tu kritiku ? ...

shto se morala tiche - ja imam ochigledno specifichne moralne odredjenosti, ali se ne kajem - ako moj radar skapira da je objekat djubre, bez gaca bih ga ostavio, i ne bi mi bilo krivo. a eto, zivot me nauchio da taj radar podesim na jako fine vrednosti. po meni je vece zlo tolerisati i dobre i zle ljude, neko zapravo biti zao ...

nazad na temu:

Gigatronov BESTBUY u reklami:

mkj47r.jpg

MoBo: bilo koji 690 chipset u Gigatronu, prosechna cena: 40 evra.
CPU: nemaju ga u pojedinachnoj prodaji, ali je realna cena oko 25 evra.
RAM: 2x 1 shtap od giga - 16 evra.
HDD: 25 evra. kod njih.
Optika: 12 evra kod njih. najjeftiniji NEC DWDRW
56k modem: 0 evra.
Kucishte: ako se otvore, eto frontier ili blueberry za 20 evra sa sve napajanjem.
Tastatua i mish zajedno - 10 evra.
Monitor ASUS VW193d - 100 evra.

totalna vrednost: 248 evra. u prodaji je 275 evra. a pritom sam ja stavljao srednje vrednosti, ovo po maloprodajnoj ceni moze da se sastavi za 210 evra bez problema. dakle, u istoj firmi koja prodaje ovu kompletnu konfiguraciju, i ljudi ochigledno kupuju sobzirom da je bestbuy. prevara.

na takve stvari sam mislio kada sam napravio ovu temu, a nisam zahtevao filozofije. i onda sam ja odgovarajuci na tudje postove krenuo da "filozofiram". ne to nije poenta, poenta je da ako bar 10 Guest-ova prochita ovu temu, i bar 5 njih se opameti - eto razloga za postojanje iste. na kraju krajeva - i kao aktivnih chlanova ima ljudi koji bi se upecali, bar 10 tema u zadnjih 6 meseci je bilo - vredi li ? a ono 40% preko realne cene ...

Poslednja izmena od urednika:
daj ljudima tachno ime proizvoda, daj im najbolju cenu, procuce se tvoja firma, i vecina ce kupovati kod tebe jer si jeftin i kvalitetan ...

Mislim da ovde nedostaje nastavak ove teme a to je da ove referentne konfiguracije ponudi par firmi u svojoj ponudi ili ovde u reklami na samom forumu. Nema bolje reklame za neku firmu nego da se kao referencu pozove na ovakav jedan ozbiljan IT sajt. Medjusobno reklamiranje se sredjuje nekim ugovorima, a i ne mora, to je vec do administracije ovog sajta.
I nema lakseg objasnjenja ljudima i nema lutanja, odes u neku od tih prodavnica i kazes dajte mi recimo AMD Office racunar predlog sa Benchmark foruma.

@Igoritza: ne znam po kojim si ti cenama 'sklapao' tu konfiguraciju, ali ono sto sam ja uspeo da sklopim po dilerskim cenama je 230€+PDV (248€). Druga bitna stvar je sto na svaku cenu komponente treba dodati i uslugu 'proizvodnje' racunara...

Poslednja izmena:
@Nervozni poshtar - nije kontradiktorno. ono shto sam ja opisao je Bahatost. ako je ta zena bruto dobra 3 miliona evra mesechno, i drzavi daje 2.96 miliona - ona je i dalje bahata. to nema veze sa njom, i sa dazbinama. kakve veze kolko ona poreza daje, ako nema kontrolu novca ?

shto se tiche generalizovanja - ti zivish verovatno na dedinju, il u nekom diplomatskom naselju, pa ti siromashna zena u srbiji deluje kao generalizovanje situacije. Jel nisi svestan da zivimo u kapitalistichkom drushtvu, gde se novac gomila kod manjine, a pritom to u srbiji ide u ekstreme ? sobizrom da si se potrudio da me ne uvredish, al si ipak izvredjao moj post, sledeci put ga bar prochitaj celog.

shto se tiche mog posta i tvoje kritike - ti si upravo uvredio svrhu foruma. ocesh da kazesh da "dugachak post znachi da ja nemam zivot" ? kako li gledash na ove shto igraju WoW, ili ostale igre ... a to da li sam ja loshe iskoristio svoje vreme, pa nisam "nishta napravio" ostavi za temu - Shta su chlanovi Benchmark foruma do sad uradili u zivotu, i shta planiraju" kad je neko napravi. Ne znam kako to ide kod tebe, ali eto, ja studiram programiranje, i kucam na tastaturi brze nego shto pricham, te mi je gorepomenuti post proizvod trominutnog vremena za PC-om, jer em brzo kucam, em umem da razmishljam 'fala bogu. tek iz tog razloga mi je tvoj komentar bizaran, kako sam ja "protracio" vreme pisajuci post ... znachi - Filipenko, SpaceMaster, Coola, i tako dalje, a ni Sasa na ovoj temi - po tvom rezonu nemaju zivot, i filozofiraju ? Uh ... i josh samo da konstatujesh da bi onda tim rezonom tvoj skoro jednako veliki odgovor meni takodje pao pod tu kritiku ? ...

shto se morala tiche - ja imam ochigledno specifichne moralne odredjenosti, ali se ne kajem - ako moj radar skapira da je objekat djubre, bez gaca bih ga ostavio, i ne bi mi bilo krivo. a eto, zivot me nauchio da taj radar podesim na jako fine vrednosti. po meni je vece zlo tolerisati i dobre i zle ljude, neko zapravo biti zao ...

a ja mislim da si ti nezreo za moderatora.

nazad na temu:

mkj47r.jpg

Kucishte: ako se otvore, eto frontier ili blueberry za 20 evra sa sve napajanjem.

totalna vrednost: 248 evra. u prodaji je 275 evra. a pritom sam ja stavljao srednje vrednosti, ovo po maloprodajnoj ceni moze da se sastavi za 210 evra bez problema. dakle, u istoj firmi koja prodaje ovu kompletnu konfiguraciju, i ljudi ochigledno kupuju sobzirom da je bestbuy. prevara.

na takve stvari sam mislio kada sam napravio ovu temu, a nisam zahtevao filozofije. i onda sam ja odgovarajuci na tudje postove krenuo da "filozofiram". ne to nije poenta, poenta je da ako bar 10 Guest-ova prochita ovu temu, i bar 5 njih se opameti - eto razloga za postojanje iste. na kraju krajeva - i kao aktivnih chlanova ima ljudi koji bi se upecali, bar 10 tema u zadnjih 6 meseci je bilo - vredi li ? a ono 40% preko realne cene ...

HDD: 25 evra. kod njih. --HITACHI 80 GB 7200rpm / Serial ATA II 3.0Gb/s / 8MB…
28.25 €

Optika: 12 evra kod njih. najjeftiniji NEC DWDRW-LG DVD-RW GH20NS15-BBB
17.30 € ( 12 evra je dvd citac..)
Monitor ASUS VW193d - 100 evra. --MONITOR ASUS TFT 19'' VW193D-B
104.54 €

3e 5e pa 5 e..... cas se skupi , i to je samo na 3 komponente, jedino ako ti nemas
neke povlascene cene kod njih....
ovo je sa njihovog sajta

@Igoritza: ne znam po kojim si ti cenama 'sklapao' tu konfiguraciju, ali ono sto sam ja uspeo da sklopim po dilerskim cenama je 230€+PDV (248€). Druga bitna stvar je sto na svaku cenu komponente treba dodati i uslugu 'proizvodnje' racunara...

a tek to je kradja naroda! zaboga! sastavljanje konfiguracije umeju da naplate i po 50-100 evra ... a kad bi znali ljudi da je to lakshe od kinder jajeta, ali bukvalno ...

@duksa88 - sipaj pa prospi - zakinuo sam za koji evro tu, ali sam i dodao koji evro ovde. AMD 690 ploche se vishe ni ne prodaju, pa su im cene i ispod onog shto sam napisao. tek sad primetih da nema GPU-a, te je u pitanju 690G ili V chipset, sobzirom da su oni naveli V - to su sachuvaj boze ploche. 690V je osakaceni 690G, koji je takodje slab. sobzirom da se za 40 evra moze dobiti DALEKO bolji 780G chipset, ima ih ECS ima ih i Biostar, ovo je opet prevara, to jes uvaljivanje.

Poslednja izmena:
Nemoj "umeju da naplate", koliko je u ovom slucaju naplaceno sklapanje racunara? 5 - 10€? I zamena vodovodne cevi je kao sklapanje kinder jajeta, pa bih ja ipak zvao nekoga ko to bolje radi od mene...

I nisi samo zakinuo malo tamo malo ovamo, 780G se jako tesko nalazi ispod 45€ i to ECS, slede Biostar i J&W sa cenama preko 50€.

U sustini, pokrenuo si jednu flejmersku temu i sada neces da priznas da nisi u pravu pa se vadis sa "sipaj pa prospi - zakinuo sam za koji evro tu, ali sam i dodao koji evro ovde".

Potrosacka roba se prodaje na osnovu nalepnice i zvucnog imena, a posto racunare, tft monitore, laptope mozes da nadjes u diskontu pored - to je potrosacka roba. (koliko god meni bilo zao zbog toga)...

pa proslo je vreme kad su se 286-tice vukle iz Austrije po sistemu dve donesem jedna mi je ostala dzabe, ili kad se uzimalo 300 maraka po konfiguraciji... to nije bilo uvaljivanje sada...
Ej pricamo o razlika u ceni od 20e to govori o nama a ne o prodavcima...
Nikola

a tek to je kradja naroda! zaboga! sastavljanje konfiguracije umeju da naplate i po 50-100 evra ... a kad bi znali ljudi da je to lakshe od kinder jajeta, ali bukvalno ...

Uglavnom imaju smisla neke stvari koje si napisao, ali u ovom konkretnom slučaju, zaboravljaš da firma mora da plati nekoga ko će da sastavi tu konfu. Da li je to lako ili ne, nije važno, čovek prima platu koju mora da zaradi.

Uglavnom imaju smisla neke stvari koje si napisao, ali u ovom konkretnom slučaju, zaboravljaš da firma mora da plati nekoga ko će da sastavi tu konfu. Da li je to lako ili ne, nije važno, čovek prima platu koju mora da zaradi.

Istina, ali na konfiguraciji od 400e stave 50 u džep, od 600 stave 100, od 800 stave 200 i tako dalje;)

mkj47r.jpg

Nemoj sad da preterujes u evro bas. Pa jel treba i dzabe da sastavljaju kompjuter?
U principu sto je jeftiniji racunar, tu je stavka "sklapanje" veca procentualno.
Sigurno nece za komponente koje vrede 1000e da naplate 100e sklapanje.
Mada, ranije je bilo da odes u bilo koju firmu i kazes sta hoces od komponenti, a oni ti daju racun sa cenama za svaku komponentu pojedinacno, a predaju ti sklopljen i testiran racunar. Sad, stvar je da sve to zavisi od firme do firme.

Ono cemu sam imao prilike da prisustvujem u skorije vreme:
Zet je uzeo za malog komp u metrou ICON "neki broj" (e1260,1GB,250GB,int graf) za 11k + poklon bezicni komplet logitech ex90. To je bila sasvim ok masina za te novce. E sad, ComTrade je proizvodjac tog racunara i oni su to "kao" testirali, ali racunar od samog pocetka nije radio kako treba. Posle 2 intervencije u servisu (jer su posle prve samo vratili racunar nazad i rekli da je sve ispravno) zamenjena mu je memorija i sve je posle bilo ok.
Ja bih se zaista zapitao koliko to truda te firme ulazu u tu proizvodnju, kad jedna "renomirana" firma kao sto je komtrejd moze da dozvoli da izbaci netestiran racunar u prodaju. A kao, testirali shatro...

Da se nadovezem, kad vec pominjemo "velike" prodavce, da je drugarica imala veliki problem sa racunarom... stalno zamrzavanje, restartovanje, plavi ekrani... razlog je bio zasrafljena metalna ploca (bez ikakvih otvora, rupica i sl.) preko otvora za hladjenje na zadnjoj strani kucista. Inace je racunar Comtrade-ov.

Igoritza

1. Kontradiktorno i diskriminatorsko razmisljanje. Ne znam gde si i da li si jos radio pored prodavnice mobilnih, ali 100% tvrdim da nikada nisi radio nista privatno. Mislim na ozbiljan posao,
sa sve placanjem dazbina drzavi. Na kraju, ta zamisljena bogata mama mozda placa vise dazbina ovoj drzavi nego cela tvoja zgrada zajedno?

2. "mama im radi nocnu u bolnici kao medicinska". Kada bi poceo da generalizujem kao ti, verovatno bih rekao nesto u fazonu, pa i treba ih odrati, sigurno u bolnici prima mito, poklone, koverte...

Uopste, od citavog filozofiranja ostaje samo izgubljeno vreme, jer se nista nece promeniti, pa cak ni u glavama samih ucesnika u ovoj raspravi. Probaj samo da uzmes broj nakucanih karaktera koje si ostavio u jednom postu u ovoj temi, pa ih pomnozi sa brojem postova koje imas. Pa na kraju se pitaj da li si od svog tog vremena mogao da ucinis nesto korisno u zivotu umesto da filozofiras i presipas iz supljeg u prazno? Da jesi, ne bi ni otvarao ovu temu, jer bi ti zivot do sada tekao drugim tokom, a puniji iskustvom bi svakako radio nesto korisnije. Izvini unapred ako te ton ove poruke vredja, stvarno sam se trudio da te ne uvredim.

E da, ja radim sa ljudima i parama 10 godina, pa nikada (svesno) nikome nista nisam uvalio. Ko radi taj i gresi, pa se desi da bude na neciju stetu, cak nikada NIKADA nisam ciganisao ako je bilo na MOJU.

:smack::smackbum::test:
Pazi ovako:
1. Igoritza je rekao da ona ne placa dovoljno svoje radnike odnosno oni rade za minimalac a ona svom razmazenom sincicu kupije komp koji kosta kao 10-o mesecna plata jednog njenog radnika...
2. Pa nisu svi u zdravstvu korumpirani i podmitljivi... postoje i posteni ljudi ali izgleda da je to za tebe nepoznat pojam...

A ljudi koji poseciju ovaj forum uglavnom traze pomoc ili hoce da pomognu nekome, ako to nije korisno onda neznam sta je, ovaj forum moze da pomogne ljudima da ustede dosta para i zivaca...
Ako mislis da je ovaj forum gubljenje vremena zasto ga onda posecujes?:wall:

:smack::smackbum::test:
Pazi ovako:
1. Igoritza je rekao da ona ne placa dovoljno svoje radnike odnosno oni rade za minimalac a ona svom razmazenom sincicu kupije komp koji kosta kao 10-o mesecna plata jednog njenog radnika...
2. Pa nisu svi u zdravstvu korumpirani i podmitljivi... postoje i posteni ljudi ali izgleda da je to za tebe nepoznat pojam...

A ljudi koji poseciju ovaj forum uglavnom traze pomoc ili hoce da pomognu nekome, ako to nije korisno onda neznam sta je, ovaj forum moze da pomogne ljudima da ustede dosta para i zivaca...
Ako mislis da je ovaj forum gubljenje vremena zasto ga onda posecujes?:wall:

****ga ti si frishak ovde, ne znas kako je to izgledalo ranije a na sta se svelo sad, manje vise su teme kao ove i tipa idem da mu nanu naninu, zezno me za 2 e....

Drzite se teme... Koja nije: razmazena mama, neplaceni radnici, korupcija u zdravstvu!

U pravu je i za Alti i za Gigatron. :whip:

Ajde malo oladite od "Spit First, Ask Questions Later" pristupa.

Jel gore sabrano kolko koshtaju komponente ponudjene u Gigatron konfiguraciji? Jel se ispostavilo da ne deru i da ugradnja nije preterana? Jel Sasa objasnio kako veliki prodavci/uvoznici rade?

Ne jede se sve shto leti, ako su tolko velike zarade u prodaji HW-a shto se ne bacite na posao?

Slazem se da ima firmi koji ce poneshto da ugrabe na buku i galamu u reklami, al ima konkurencije i medju njima, niko tu nece pokupiti ne znam kakav kajmak. Niste vi jedini kupci na srpskom trzishtu, chak ste (smo) u manjini mi koji znamo shta hocemo. Samim tim odabracesh komponente i dobavljache pazljivo i niko te nece zeznuti.

Dao sam primer gigatrona, a pritom niko nije obratio paznju koliki je krsh od mashine u poredjenju sa onim shto moze da se dobije za te pare. 3500+ kao procesor, danas ?

dodash 30ak evra, i dobijesh 780G plochu sa duplo jachom integrisanom grafikom, dual core procesor (4200+) - e to je best buy. a ne ratosiljanje onog shto je na lageru ... samo reklamiranje uzasnih komponenti kao bestbuy je odredjena vrsta pokushaja prevare.

Comtrade koji ste spomenuli, imao je specifichnu politiku, koja kako se ispostavilo - nije mogla da prodje u srbiji - mi imamo "originale", pa su nam zato cene 250% od realne. eto, sad su se opametili, valjda, pa su drastichno jeftiniji nego pre. a iz prve ruke znam da su za mobilne telefone imali u nekim sluchajevima ISTE nabavne izvore kao i "Mile Mobil", te je i to sa "originalima" bila prevara.

Aham, sada u nedostatku 'argumenata' ides u offtopic?

Presipanje iz supljeg u prazno :), dok god postoji potraznja postojace i ponuda za takve racunare ne razumem sta je tu sporno.

Kako offtopic ? ajmo opet sa kola analogijom:

krenem da te bombardujem svaki dan sa zastava Z10. i tvrdim ti kako mi je cena superishka, bestbuy. a pritom ti ne znash da postoji za te pare astra classic. ja kao nezvanichni diler automobila, koji sam mogao bez problema da ti nabavim i astru - prodam ti Z10. jesam li te prevario, ako uzmemo fiktivnu chinjenicu da ti nisi obaveshten o cenama i modelima ?

Primer je odlican, ali pogresan. Jer kao sto smo utvrdili ne postoji prevara po pitanju "za isto para moze Astra", vec sve sto je navedeno se prodaje po realnim cenama, jedino sto je 'problematicno' je "Best Buy" etiketa.

...
dodash 30ak evra, i dobijesh 780G plochu sa duplo jachom integrisanom grafikom, dual core procesor (4200+) - e to je best buy. a ne ratosiljanje onog shto je na lageru ... samo reklamiranje uzasnih komponenti kao bestbuy je odredjena vrsta pokushaja prevare.

Err, a jel bi ti poklonio crvenom krstu te "zaostale" komponente? Ne bi, nego bi lepo osmislio nacin na koji mozes da ih prodas, koliko vec sutra.
Tu se ne radi o prevari, nego o nacinu poslovanja.

O kolima bolje da i ne diskutjemo :d

Ajde prokomentarisite ovu ponudu. Strasno malo znam o Phenom procesorima, ali ja uzeh da sastavljam ovakvu konfu po cenama sa konfiguratora i bogami dobih 6-7 hiljada vecu cifru. Sta fali ona ovoj konfi :D, mozda je napajanje neko krs unutra, verovatno CM Centurion 380W, ali ako oni garantuju da radi...
Ladno tamo ploca nije navedena, pa je ja nisam ni racunao u ukupnoj ceni, ako je neka budzet (kosta tipa 50e), onda ukupna cena izadj ~40.000, sto je 11.000 vise nego u ponudi, jos ti ga dostave kuci.
E cemu je stos, ajde Igore... :p.

E BRE ATI 4850 !!!!

Prilozi

• Pakom.JPG
    Pakom.JPG
    259.4 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno