Šta je novo?

SQL instalacija pitanje?

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Pozdrav svima,

skoro sam nabavio cd SQL server 2000 i na njemu ima 4 verzije:

SQL server developer edition
SQL server enterprise edition
SQL server personal edition
SQL server standard edition

Kad sam hteo da instaliram standrard edition, isao sam na install database server
izbacio mi je poruku kao na slici, da nije podrzan od ovog windowsa.I onda sam mogao da instaliram samo client.
Inace koristim win xp sp2. Pa me interesuje koji windows podrzava sql server2000. Predpostavljam da podrzava 2000, ali steta sto ne moze da se instalira na sp2.
my.php
[/URL][/IMG]

pozdrav

SQL server std, ent mozesh instalirati samo na server OS-u. Ako instalirash na XP ili Win2k stavi personal edition

da li ima razlika izmedju enterprise, standard i ostalih verzija sql-a

Ima u dozvoljenoj velicini baze, broju istovremenih konekcija i sl.
Realno, mislim da tebi te razlike nece nista znaciti.

Za nase potrebe ... razlika je samo u ceni 🙂

hey... ako vec krecesh sa SQL-om, razmisli da instalirash SQL Server 2005, koji je izasao pre par dana...

da da, video sam da je izasao 2005, al ja reko da vidim 2000 pa onda 2005.

lose ti je razmishljanje... jednostavno nema razloga da radish u 2000ci (sem ako ti poslodavac ne trazi iskljuchivo rad u 2000ci). bespotrebno gubish vreme na navikavanje na to okruzenje, kad sve shto moze 2000ka, plus josh mnogo toga radi 2005ca, u kojoj cesh se pri tome osecati prilichno udobnije zbog odlichnog SQL Server Managment Studio-a, kojeg ranije nije bilo, bar ne u ovakvom obliku (tj. mnogo alatki sada na samo jednom mestu).

E da... josh jedan koristan info. Ako si student nekog od fakulteta koji imaju MASN AA pretplatu (ETF, FON, PMF...), sav nov microsoft-ov software (osim office-a, ali tu je VS.NET 2005) mozesh iznajmiti BESPLATNO na fax-u, i koristiti ga naravno iskljuchivo u edukativne svrhe 🙂.
poz

Nije u pitanju iznajmljivanje već dobiješ key, znači totalno legalan software. Naravno, ne možeš da ga koristiš u komercijalne svrhe, ali čak i kada završiš fax možeš da ga koristiš totalno legalno.

p.s. Znam da je mali off, ali na www.asp.net imate da skinete potpuno besplatne MS alate za razvoj web aplikacija (ASP.NET 2.0) ili desktop u VB i C#.

jer isto ima vise verzija sql 2005, tacnije koju koristiti za win xp. Video sam da postoji i na dvd-u

@nick
Jeste iznajmljivanje, bar zvanichno.
Na pochetku (pre ~godinu dana, bar u RCu ETFa) je sve i funkcionisalo na bzai iznajmljivanja, ali su shvatili da im je lakshe da narezuju software nego da se bakcu da vracanjem i sl glupostima.

SQL server 2000 developer edition može na XP profesional probao i radi.

Poslednja izmena:
@jox
I sada postoji opcija da ti narežu ili da skineš sam software, jedino što od njih dobiješ key. Malo je lakše da ti narežu VS nego da ga skineš 😀
Ono što je za mene bila novost (možda je tako bilo i ranije, ali nisam znao) je da čak i kada završim fax mogu da koristim sve te aplikacije, naravno u nekomercijalne svrhe. S obzirom da to uključuje i XP, kao i buduću Vistu (zadržaću se na faksu da je dočekam 😀) moram priznati da je to prilična pomoć studentima.

@filo
Na to sam i mislio, samo nisam u tom trenutku mogao da se setim da je to Express Edition.

A jesi li instalirao IIS? SQL moze da radi na XP-u.

Coveka koji je zapoceo thread!

Sta je to IIS.

Sql moze da se instalira kao personal tao je neko ovde napisao.

Internet Information Server, MS-ov web server

Kao što reče Nickname, to je web server. Da bi SQL Server radio nije potrebno da imaš instaliran IIS. Ti na IISu možeš da hostuješ sajt koji koristi SQL server, ali to ne mora da bude IIS već recimo može i Apache... A naravno, SQL Serveru ni ne mora da se pristupa preko weba.

Potreban je IIS i to ceo. Probajte pa cete videti.

Za SQL Server naravno nije potreban IIS ali za Visual Studio jeste.

2005 trazi iis (valjda) ili sam lud.

Nazad
Vrh Dno