Guide se zove "Spyware removal guide" i kako sam autor ( Lee "Zerodamage" Dickey) kazze "This guide is not only about removing spyware but I detail the prevention, the tools and programs used that will block spyware from being installed on your computer".
Opisuje detaljno instalaciju u podeshavanje 3, po njemu, najbolja programa protiv spyware-a: Ad-Aware, Spybot Search&Destroy i Spywareblaster.
Ali, sada ga na
http://www.driverheaven.net/guides/ nema vishe, ali sam ga svukao u celosti, pa mogu da ti ga poshaljem u .zip-u....
ZA ima opcije za privacy i security koje pomazzu da ne zapatish neki spyware .... a i ako ti se to i desi, sama primarna funkcija firewall-a je da ogranichi konekcije SA i NA internet, shto je i osnovni nachin funkcionisanja malware-a..
Immunize bi trebalo da ne dozvoli ponovno pojavljivanje pretnji koje se nalaze u njegovoj bazi ( koju bi btw trebalo da update-ujesh pomoccu ugradjene funkcije u samom S&D - moj S&D trebutno ima 16622 poznate pretnje u bazi)), naravno pod uslovom da je sistem prethodno 'ochishccen' od vecc aktivnih pomoccu funkcije 'check for problems', za koju mislim da je dosta uspeshna, jer mi je pomogla na nekoliko stvarno zagushenih mashina, koje su pored interneta povezane i u LAN..
Anyway, kombinacija ZA Pro/Ad-Aware 6 Pro/Spybot-Search & Destroy 1.3( odn. 1.2) mi je odrzzala OS chistim vecc dugo vremena, a nadam se da cce tako i da ostane
😛arty:
pozdrav
P.S. ljudi, koristite edit na forumu ako hoccete neshto da dodate svom post-u, koliko ja znam to radi 1 sat od vremena postavljanja istog ... mislim da nema smisla poveccavati broj svojih post-ova tako shto ccemo svi sa fazonom 'e, zaboravih neshto' pisati post ispod post-a ( Ogi, nije nishta lichno, nisi jedini.. :d )