Šta je novo?

Spybot S&D

starojko75

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
319
Skinuo sam gore pomenuti program, instalirao ga i lepo radi tj. nasao mi je mali milion nekih ****** (a oduvek sam se pitao zasto mi se desavaju neke cudne stvari tokom surfovanja tipa otvaraju se prozori sami od sebe itd. sto se vise ne desava) ali me interesuje da li mogu da postavim program da mi bude rezidentan tokom surfovanja jer mi se cini da mi posle svakog surfovanja nadje neke nove greske, cak mislim da su to iste one koje je vec obrisao. Cini mi se da ne moze da bude rezidentan.

ver. 1.3? pogledaj u settings-settings-automation..
imash 3 podgrupe za startovanje raznih stvari iz S&D sa sistemom..

pored toga, koristi immunize opciju..

pozdrav

Poslednja izmena:
Da, da, ta verzija.
Nisam tacno siguran za sta sluzi opcija IMUNIZE, da li bi mogao da mi pojasnis?

Isto pitanje imam i za Ad-aware 6 Build 181.

Da li ova dva programa pronalaze razlicite "greske" ?
Jer, ocistio sam sistem sa Spybot-om i posle kada sam skenirao sa Ad-aware-om on mi je nasao gomilu gresaka. Iskreno, mrzi me da citam ceo manual, a i nikada nisam siguran sa tim sto procitam, vise volim da mi neko kaze iz iskustva - koliko su ta dva programa opasna, odnosno da li postoji mogucnost da obrisu neki vazan podatak iz registrija posle cega nece moci da se podigne sistem?

Immunize sluzzi kao preventiva za vecc poznate spyware pretnje ( ali nije isto shto i rezidentna zashtita, mislim da je vishe kao podeshavanja u registry-ju)

nijedan program bilo koje namene nije 'svemoccan'.. shto se AdAware-a tiche, koristim i njega, koristan alat.. moj savet je da s vremena na vreme koristish scan opcije oba ova programa, a da kao rezidentnu zashtitu koristish neki firewall ( ja koristim ZoneAlarm) + neki sigurniji browser od IE ( shto nije teshko, poshto su skoro svi sigurniji od dotichnog - ne rachunam IE plug-in-ove tipa MyIE, itd.), kao recimo Opera, Mozilla..

bio je jedan dobar guide na driverheaven site-u, ali izgleda da link vishe nije aktuelan..
ako ti 3MB nije mnogo za mail, mogu da ti poshaljem ceo guide ( skinuo spider-om na vreme😉)

pozdrav

Preporucio bih ti program Spystopper. On upravo radi to sto trazis. Rezidentan program koji sprecava spijunske programe da se ubace na racunar. Ja ga koristim. Daje statistiku koliko je kojih programa blokirao.

http://www.itcompany.com/spystop.htm

Za sta je taj guide, nisam razumeo?

U svakom slucaju, koristim i najnoviji ZA ali nisam siguran da on i dva pomenuta progeama sprecavaju iste stvari.

Zaboravio sam da pitam, znaci, kada startujem Immunize, poznate pretnje tj. pretnje koje su vec bile "aktivne" se vise nece pojavljivati?

Guide se zove "Spyware removal guide" i kako sam autor ( Lee "Zerodamage" Dickey) kazze "This guide is not only about removing spyware but I detail the prevention, the tools and programs used that will block spyware from being installed on your computer".
Opisuje detaljno instalaciju u podeshavanje 3, po njemu, najbolja programa protiv spyware-a: Ad-Aware, Spybot Search&Destroy i Spywareblaster.
Ali, sada ga na http://www.driverheaven.net/guides/ nema vishe, ali sam ga svukao u celosti, pa mogu da ti ga poshaljem u .zip-u....

ZA ima opcije za privacy i security koje pomazzu da ne zapatish neki spyware .... a i ako ti se to i desi, sama primarna funkcija firewall-a je da ogranichi konekcije SA i NA internet, shto je i osnovni nachin funkcionisanja malware-a..

Immunize bi trebalo da ne dozvoli ponovno pojavljivanje pretnji koje se nalaze u njegovoj bazi ( koju bi btw trebalo da update-ujesh pomoccu ugradjene funkcije u samom S&D - moj S&D trebutno ima 16622 poznate pretnje u bazi)), naravno pod uslovom da je sistem prethodno 'ochishccen' od vecc aktivnih pomoccu funkcije 'check for problems', za koju mislim da je dosta uspeshna, jer mi je pomogla na nekoliko stvarno zagushenih mashina, koje su pored interneta povezane i u LAN..

Anyway, kombinacija ZA Pro/Ad-Aware 6 Pro/Spybot-Search & Destroy 1.3( odn. 1.2) mi je odrzzala OS chistim vecc dugo vremena, a nadam se da cce tako i da ostane 😛arty:

pozdrav

P.S. ljudi, koristite edit na forumu ako hoccete neshto da dodate svom post-u, koliko ja znam to radi 1 sat od vremena postavljanja istog ... mislim da nema smisla poveccavati broj svojih post-ova tako shto ccemo svi sa fazonom 'e, zaboravih neshto' pisati post ispod post-a ( Ogi, nije nishta lichno, nisi jedini.. :d )

Poslednja izmena:
Ne treba zaboraviti Spyware Blaster, on odlično radi u kombinaciji sa Spybot-om. :,,:

Pardon, tek sada sam video da ga je H.U.D. već spomenuo u svom postu. :wall:

Poslednja izmena:
Posto imam Norton AV, ZA, SpyBot i AdAware, cenim da mi vise nije potrebno.
Objasnio si mi sta sam zeleo da znam.

Nego, primetio sam znacajno ubrzanje ucitavanja i rada Windows-a nakon sto sam otklonio zaista gomilu "gresaka" koriscenjem ova dva programa. Da li je moguce da te "greske" usporavaju masinu?

A sto se ovoga drugoga tice, zaista je smesno to sto govoris - da ja povecavam svoje postove na takav nacin?!?!? Nisam ja iz te price. A i koliko vidim, ovde je hiljadu postova normalna stvar tako da i da zelim da povecam svoje postove, ne bi bilo dovoljno ni godinu dana da sustignem neke usere...

Poslednja izmena:
Takodje ako vec nisi idi u Windows i nadji Prefetch direktorijum pa obrisi sve sto u njemu nadjes. To ce ti bidi dodatno ubrzanje pri startu a moze da ti otkloni i par problema.

I koliko je pametno da obrišem baš sve?

vrlo pametno. Evo i primera. Racunar koji sam odrzavao je radio OK. Ja instalirao nove drajvere za graficku karticu i od tada je pocelo da se javlja problem da kada se Windows startuje, zvuk koji se cuje krcka i preskace. Kao da se zaustavi na kratko. Naravno najbolje resenje je ugasiti zvukove pri startu i gasenju racunara ali je vlasnik racunara zahtevao da se ovo ne desava a da ima zvuk.

Kada sam obrisao Prefetch, sve je radilo lepo. Nije vise bilo tog preskakanja. Prefetch bi trebalo da sluzi da se pri startu programi (ili njihovi delovi) podignu i da se na taj nacin kasnije brze startuju. Sa danasnjim racunarima i brzinama ne verujem da je ovo uopste opravdano pogotovo sto usporava start racunara a postoje velike sanse da veliki broj tih programa (koji se nalaze u prefetch) necete koristiti u jednoj radnoj sesiji.

H.U.D. je napisao(la):
Guide se zove "Spyware removal guide" i kako sam autor ( Lee "Zerodamage" Dickey) kazze "This guide is not only about removing spyware but I detail the prevention, the tools and programs used that will block spyware from being installed on your computer
Opisuje detaljno instalaciju u podeshavanje 3, po njemu, najbolja programa protiv spyware-a: Ad-Aware, Spybot Search&Destroy i Spywareblaster.
Ali, sada ga na http://www.driverheaven.net/guides/ nema vishe, ali sam ga svukao u celosti, pa mogu da ti ga poshaljem u .zip-u....
".

Mislim da ne bi bilo kršenje pravila foruma ako bi ga okačio ovde, pa da svi koje interesuje mogu da ga skinu. Mada pošto je bilo već neke priče o tome, i znam da je ljude interesovalo tako nešto, podešavanje i to mogao bi i da otvoriš novi Thread sa tom temom da vide i oni koji ne prate ovaj Thread!

Ako te ipak mrzi onda mi baci na mail, ustvari koliko je težak?

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novi topic...
U ovom attachmentu koji ostavljam je poruka koju mi CWShredder često izbaci pri startovanju, ali nakon skeniranja ništa ne nađe i kao sve je ok.
U čemu je fora? Inače, pored njega redovno koristim Ad-aware, Spybot i Spysweeper i nema ništa specijalno osim dosadnih tracking cookies.

Prilozi

• cwshredder.webp
    cwshredder.webp
    19 KB · Pregleda: 76
@skydiver: mislim da bi teshko proshao attach na forumu od ~2.8MB😀 ( bash je newbie guide, ima mnogo slika😉)
mada, probaccu sutra veche da postavim thread sa ovim guide-om, pa shta bude.. ako hoccesh na mail, javi na PM

@Aleksej: koliko sam upoznat, CWShredder sluzzi da 'obmane' spyware koji pokushava da osujeti rad Ad-Aware-a i/ili Search&Destroy-a .... e, sad, ili stvarno imash to shto ti on kazze u ovom info-prozoru, pa to blokira ove scanner-e, ili ga neshto drugo trigger-uje..
ako ti se nishta ne kachi na net osim onoga shto sam zahtevash, onda je verovatno samo hoax.. mozzesh to malo da propratish sa programchiccem zvanim Active Ports

pozdrav

Prilozi

Poslednja izmena:
Ja mislim da je u pitanju lažna uzbuna. Gore navedeni programi ništa ne pronalaze, a na net samo browser (MyIE2) ima pristup. Videću sa ovim Active Ports da li ima šta sumnjivo.

Hvala i pozdrav.

Ogi. je napisao(la):
Da li 100% ne moze nista ******* brisanjem?

rekoh ti u drugom threadu sto si postovao. Ako ti je frka i strah, ti ga backupuj negde na HDD, zapakuj sve u arhivu i onda obrisi sve sto se nalazi u tom direktorijumu. NEMOJ bristi sam direktorijum nego samo ono sto ima u njemu.

Ovo ti kazem jer sam imao slucaj kada je lik ogrisao i prefetch i temp i C:\Documents and Settings\"ime korisnika"\Local Settings\Temp

Pa mu malo nije htelo da radi. Nemam pojma kako je ovo uspeo jel se meni windows buni kada hocu da obrisem te direktorijume. Mora da je bio uporan. 🙂

Ok, onda necu nista da diram. Jer, cim ti meni kazes da arhiviram te fajlove za svaki slucaj, to znaci da ipak postoji opasnost. Dzaba meni sto cu da arhiviram ako posle ne moze da mi se podigne sistem.

Ogi, to se zove paranoja.
rakabenchmark ti je lepo opisao i slobodno poslušaj čoveka. Brisanje prefetcha će pomoći i nećeš zbog toga imati problema. Fazon je u tome što će se većina tih fajlova ubrzo vratiti, tako da nije korisno "na duge staze". Bar je kod mene tako 🙂. Brisao sam ga x puta i nikad nije bilo gluposti.

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno