Šta je novo?

Spor stream putem WiFi u kuci

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
2 masine Win 7 u dve sobe izmedju kojih je kuhinja, fizicka udaljenost kompova cca 10M.
Ruter je TP Link 740n, oba kompa imaju bezicne usb adaptere.
Kad na kompu koji je u drugoj sobi pustim HD film koji vucem sa drugog kompa, prakticno je negledljivo ili dolazi do gubitka frejmova, zvuk i slika nisu sinhronizovani itd.
Kad pustim manje fajlove tipa .avi, sve je ok.
Sta moze da bude problem?

Problem je da na toj opremi u tim uslovima ne možeš dobiti dovoljno brz/stabilan protok za HD stream.
Avi sa manjim bitrejtom kao manje zahtevan je u granicama protoka tvoje mreže.
Da li se može poboljšati, možda.

Primakni uredjaje ako si u mogućnosti, proveri kanale na kojima se emituje (i mod emitovanja), možda imaš smetnje od okolnih mreža.
Zavisno od tehničkih specifikacija tvoje opreme i bitratea samog materijala koji puštaš (ako je suviše visok) možda je jedino rešenje bolja oprema.
Sve to proveri pa ćeš znati koje su ti opcije.

Hm, neke mkv ( doduse manje 3,4GB ) pustam bez problema ali ovi veci zezaju.
^Ok, predpostavio sam da je to u pitanju.
Hvala

Nisi napisao koje adaptere koristis na kompovima. Taj ruter je Lite N sto znaci da si na granici pustanja ozbiljnijeg HD materijala. Mada trebalo bi da ti radi malo bolje, ipak mozes izvuci neki solidan bitrate.

Kao sto je gore vec napisano...Kupio si ili nabavio [nisam zlonameran], najjeftiniji TP Link uredjaj i to je to.
Ima na njihovim kutijama cak i grafikon-tabela uredjaja i obelezena koji je "preporucen" za koje namene..
Taj uredja je korektan, radi dobro, ali gubi trku sa sve vecim i vecim zahtevima prenosa i ako su ti u drugim uredjajima slicni, gubitak je neminovan.
Pozajmi od nekog neki "jaci" uredjaj, pa probaj...
pozz

adapteri su ti usko grlo prvo probaj sa nekim N300 standard kvalitetnijim Adapter/om/ima pa kasnije ako treba i Ruter N300

A da li na kvalitet striminga utice koja je zastita mreze postavljena? Mislim na WEP, WAP....vidim da neki na stranim forumima pominju da ima znacaja!??

Gledam da uzmem led tv i hocu da ga povezem sa kompom koji je u drugoj sobi i da gledam serije koje sam napakovao u 720p, 1080p pa i neki film u BlueRay kvalitetu, i sad imam gomilu nedoumica:
- da li je wireless ruter deklarisan na 300mbps dovoljan ili treba da jurim neki na 450mbps?
- kakvi su uopste wireless adapteri u danasnjim televizorima, kojeg su standarda, da li su dovoljni za HD stream?
- ako nisu da mi mogu da kupim neki sa N standardom i jednostavno ubodem u usb na TV? Da li TV moze da ga prepozna i koristi umesto fabrickog koji je u samom televizoru?

Proveri da li imaš slobodan kanal u vazduhu. 1, 6 i 11 se ne smetaju međusobno, dok ostali kanali umeju da unesu smetnje. Na nadji neki wi-fi skener koji će ti pokazati gužvu u vazduhu, pa na osnovu toga izaberi dobar kanal za wi-fi.

Vrh Dno